439 yeni polis mesleğe adım attı

439 yeni polis mesleğe adım attı

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi 29. Dönem Mezuniyet Töreni, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla yapıldı.

Tören, Polis Akademisi Marşı eşliğinde mezunların yerlerini almaları ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Dönem birincisi Polis Memuru Hasan Deniz, duygu ve düşüncelerini dile getirdiği konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Kunt bir konuşma yaptı. 20 Mart’ta başlayan eğitimlerini başarıyla tamamlayan 439 genç polis memurunun mesleğe adım attığını söyleyen Kunt, Cumhuriyetin 100. yılında milli mücadelenin karargahı Afyonkarahisar’da teşkilata yeni memurlar kazandırmaktan mutlu olduklarını belirtti.

 

Ülkesine ve Milletine Hizmet Etmeye Adanmış Bir Teşkilat

 

Türk Polis Teşkilatının güçlü toplum ve güçlü devlet modelini oluşturma yolunda ülkesine ve milletine hizmet etmeye adanmış bir teşkilat olduğunu kaydeden Mehmet Kunt, “Türkiye Cumhuriyetinin varlığını devam ettirmesinin, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarının en önemli güvenceleirnden biri olan 178 yıllık şanlı bir maziye sahip olan Türk Polis Teşkilatı; illegal oluşumlardan, bunların destekçilerinden emir almayan sadece kanunlardan güç alan hukuk devleti anlayışı ile demokratik ve güçlü toplum ve güçlü devlet modelini oluşturma yolunda ülkesine ve milletine hizmet etmeye adanmış bir teşkilattır” dedi.

 

Yüreği Bayrak, Millet ve Vatan Sevgisiyle Dolu Polisler Yetiştirmek

 

Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin amacı hakkında da konuşan Kunt, “POMEM olarak amacımız; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik ve laik cumhuriyetimizi korumaya kararlı, yüreği bayrak, millet ve vatan sevgisiyle dolu, sorumluluk bilincine sahip milli kültür ve toplumsal değerlere saygılı, etik değerlere bağlı mesleki terbiye ve disiplin anlayışı ile görev yapma alışkanlığı kazanmış polisler yetiştirmek ve mesleğe kazandırmaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimize verilen eğitimlerde desteği olan Polis Başmüfettişlerimize, öğretim görevlilerimize ve tüm personele teşekkür ediyorum. Ülkesine, devletine böylesine bağlı evlatlara sahip olduğu için tüm anne ve babaları da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Teşkilatımız, İki Asırdır Milletimizin Huzur ve Güvenliğinin Teminatı

 

Daha sonra söz alan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmasının başlangıcında, “Bugün tecrübesi ve birikimiyle yaklaşık iki asırdır milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı Türk Polis Teşkilatı’nın yeni mezunlarıyla, 29. Dönem Mezuniyet Töreni’nde, sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Polis adaylarına yalnızca silah tutmasını değil vicdan terazisini tutmasını da öğreten, zalimle mazlumu nasıl ayırt edeceğini, meslek sevgisini ve mesleğin inceliklerini öğreten teşkilatımızın çok kıymetli mensupları ve eğitmenlerimizle bu onurlu günde bir arada olmaktan duyduğumum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Ülkemiz İçin Bir Gurur Vesilesidir

 

Yeni mezunların dosta güven, düşmana korku salacağını söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Buradaki tüm teşkilatımıza, yeni mezun çiçeği burnunda polislerimize ve onları bugünler için yetiştiren anne babalarına ayrı ayrı şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Ömrünün her anını bu ülkenin huzur, güven ve geleceğine vakfeden, bu uğurda canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Bugün Afyonkarahisar’da 439 kahramanımız, polisimiz mezun oluyor. Dosta güven, düşmana korku salacak 439 neferimizin başarılı bir şekilde eğitim aşamalarını tamamlayıp memleketimizin huzur ve güvenliğini teminat altına alacak yeni görevlerinin başına geçmesi ülkemiz için bir gurur vesilesidir” diye konuştu.

 

Huzur, Güven ve Şefkat Kapısı 

 

Türk Polis Teşkilatının her zaman huzur, güven ve şefkat kapısı olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, "Bugün mezunlarımız, tıpkı önceki mezunlarımız gibi bu ülkeyi terörle, uyuşturucuyla, yasa dışı yollarla teslim alacağına inanan her bir şer odağını hayal kırıklığına uğratacak bir gelecek vizyonunun önemli bir parçasıdır. 1845 yılında kurulduğundan bu yana Türk Polis Teşkilatı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyı ilke edinerek ülkemizin her köşesinde gece gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca görev yaparak milletimiz için her zaman huzur, güven ve şefkat kapısı olmuştur. Bugün bu kutlu teşkilatın bayrağını teslim alacak, gururla taşıyacak ve geleceğe aktaracak yeni mezunlarımız ülkemizin barış ve huzuru için vazife üstlenecek ve milletimiz için çalışacaktır" şeklinde konuştu. 

 

Her Türlü Şer Odaklarıyla Mücadeleye Devam Edecek

 

 Vali Yiğitbaşı, konuşmasının son bölümünde fedakarca görev yapan tüm teşkilata teşekkür ederek şunları söyledi: “Ülkemizde hak ve hakkaniyetle çalışan, ülkesine hizmet etmek isteyen vatandaşlarımızın alın teri kazançlarını; emniyet teşkilatımızın özverili çalışmaları ve operasyonları ile hayal tüccarlığı ve dolandırıcılıkla gasp etmeye çalışan, geleceğimizi zehirlemeye çalışan her türlü grup ve örgütün nefesleri kesilmiştir. Hayatını milletimizin huzur ve güvenliğine adayan genç polislerimizin, her türlü şer odaklarıyla mücadeleye hız kesmeden devam edecektir. Terörle ve örgütlü suçlarla mücadele başta olmak üzere, üstlendiği tüm görevlerde bizi gururlandıran, memleketin her sokağını kendi evi, her ferdini kendi ailesinden biri olarak görüp koruyan, büyük fedakârlık, cesaret ve kahramanlıkla hizmet veren Emniyet Teşkilatımızın her bir mensubuna huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

 

 Gücünü kanunlardan, vatan, bayrak ve millet aşkından alarak büyük bir gurur ve şerefle ortaya koyduğu bu hizmet anlayışını, gelecek kuşaklara da aynı hassasiyetle aktaracak olan yeni mezunlarımıza hayırlı olsun diyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum. Evlatlarını vatanın güvenliği ve selameti için yetiştiren annelerimize babalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcını olsun.”

 

Tören dereceye giren memurlara ödüllerinin takdim edilmesi ve yemin töreni ile sona erdi. Kaynak Afyon Valiliği



Anahtar Kelimeler: polis mesleğe

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.