Gözden kaçırmayın
4 Gram Safran 1 gram altınla yarışıyor kilosu tam 600 bin liraDinamometre, ağırlık ve kuvvet ölçmede kullanılan bir araçtır. İçerisinde bulunan esnek yay, kuvvet ya da cisim bağlandığında esneme yapar.
Her dinamometre belirli bir değeri ölçebilir olduğu için bu değerin sınırı aşıldığında aletin içinde bulunan yayın esneklik özelliği zamanla kaybolur. Dinamometrenin üzerinde ölçülecek maksimum kuvvet yazar, ölçülen değer Newton birimi (N) olarak gösterilir ve içinde bulunan yay, ölçülen değerin ağırlığı ve cinsine göre sert ve kalın olabilmektedir.
Ancak ölçebileceği sınırdan fazla kuvvet yüklendiğinde alet bozulur. Yapısı esnek çelik yaydan yapılan metal halkalardan oluşan, kuvvet ölçen dinamometrelerin en fazla kullanım alanı otomobil motorlarının beygir gücünü ölçmekle beraber birçok alanda kullanılır.
Dinamometre Çeşitleri Ve Kullanım Alanları
Dinamometrenin kullanım alanları oldukça geniştir. Örneğin kondansatörü dinamometreler hassas ağırlıkları ölçmek için tasarlanırken, yol dinamometre ise otomobil barka servisleri tarafından, otomobil motorlarının ölçümünde kullanılır. Fabrikalarda kullanılan dinamometre çeşitleri ise motor dinamometrelerdir. Otomobillerin yük altında bulunduğu süreçte ölçüm yapılan cihaz ise yük dinamometrelerdir.
Bilgisayar yardımı ile hesaplanan ve araçların silindir üzerinde iken yapılan ölçümü yapan çeşidi ise akselerasyon dinamometrelerdir. Kendi aralarında çeşitlere ayrılan dinamometre çeşitlerine baktığımızda ise şase, karting, marine, analog, dijital, endüstriyel dizel motor, motosiklet dinamometreler bulunur. Gerilim testlerinden, sıkıştırma, kırık, anahtarlama, konektör, etkili itme çekme, gibi bir çok alanda kuvvet ölçüm cihazlarının kullanımı mevcuttur.
Çekvalf Nedir Nasıl Kullanılır?
En çok hidrolik sistemde kullanılan, tek yönde akış sağlanan ve diğer yönden akışı kapayan valflere çekvalf denir. Otomobil tekerleklerinde ki siboplara benzetilen bir çekvalf konik parça yada bilye ve yaydan meydana gelen bir sistem ile çalışır. Yaylı çek valf ve yaysız çek valf olmak üzere çeşitleri bulunan çekvalfın kullanım alanları doğalgaz tesisatlarından, otomotiv sektörüne, yer altı kuyularından, yangın söndürme sistemlerine kadar birçok sanayi sektöründe kullanımı mevcuttur.
Paslanmaz olarak üretilen, paslanmaz borularda tamamlayıcı özelliği bulunan ve farklı kullanım alanları ile yaylı ve yaysız çek valf`lerindual tip, çalpara, disko, toplu, tilting ve wafer gibi çeşitleri bulunur. Ürünleri https://www.sanayiden.com/dinamometre-kuvvet-olcer sitesinden satın alabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Yap