Gözden kaçırmayın

Köylülerin su  kavgasına Valilik son noktayı koyduKöylülerin su kavgasına Valilik son noktayı koydu

Ülkemizde Trakya, Marmara ve Ege bölgesinde mayıs ayından itibaren çilek yetiştiriciliği yapılmaktadır. Genelde derin, verimli, nem tutma özelliği yüksek olan bir toprak istemektedir. Kireçli toprağı asla sevmez. -10 dereceye kadar soğukta yetişebilmektedir. Daha soğuk olan bölgelerde ise malçlama denilen üzerinin örtülmesi yöntemiyle yetiştirilebilmektedir. Yağışlı bölgelerde yetiştirilmesi biraz zahmetli olmaktadır. Çünkü hastalık görülme ihtimali artar. Hassas bir bitki olduğu ve taşınması zor olduğu için geçmişte marmelat şeklinde saklanmıştır. 
 
Çilek Dikerken Dikkat Edilecek Noktalar
 
Çilek dikmeyi düşünüyorsanız bu işlemi ilkbahar ya da sonbahar ayında yapmanız en uygunudur. Dikildiği alan önemlidir. Kuru ve kumlu toprakta yaz aylarında yapılan çilek yetiştiriciliği sırasında ürün sıcaktan zarar görebilir. Humuslu toprağa dikmek çok daha verimli olmasını sağlayacaktır. Sularken yukarıdan yağmurlama şeklinde sulama yapmak yeterli olacaktır.
 
Düzenli olarak sulanması da oldukça önemlidir. Organik ya da kimyasal gübrelerin ikisi de yetiştirilirken kullanılabilir. Ama gübre kullanımı yabani otların çıkmasına neden olacağından ve bu otlar çileğin gelişmesini etkileyeceğinden sürekli olarak bunlar kontrol edilmeli ve kökün sökülmelidir. Çilek yetiştiriciliğiyle ilgili bilgiyi https://www.hortiturkey.com/bitki-yetistiriciligi/cilek-yetistiriciligi sitesinden edinebilirsiniz.