Gözden kaçırmayın

Köylülerin su  kavgasına Valilik son noktayı koyduKöylülerin su kavgasına Valilik son noktayı koydu

Gazete sahibi Canser Kuzu’ya dernek kuruluş amacı ve projeleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Fatma Şensoy ve yönetim kurulu üyeleri çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Canser Kuzu; akademik açıdan yaşıtlarından geri kalma ve dolayısıyla eğitim hayatında sıkıntı yaşanması ile kendini gösteren özel öğrenme güçlüğü ile mücadele için attıkları adımdan dolayı ADDER Başkanı Fatma Şensoy ve tüm ADDER üyelerine teşekkür ederek, başarılar diledi.
 
ÇOCUKLAR VE EBEVEYNLERİ BİRÇOK ZORLUKLA KARŞILAŞMAKTADIR
 
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan ADDER Başkanı Fatma Şensoy, disleksi problemi ve toplumda karşılaşılan zorluklar hakkında şu açıklamada bulundu. Şensoy; “Özel öğrenme güçlüğü, özellikle bireyler okula başladığında, beklenen akademik becerileri kazanamaması durumu olan disleksi, dinleme, düşünme, konuşma, okuma, yazma, harfleme ya da matematik becerilerinin kazanılmasında ve kullanılmasında zorluklarla kendini göstermektedir.
 
Disleksi, disgrafi ve diskalkuli özel öğrenme güçlüğünün çeşitleridir. Toplumun konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmaması veya yanlış bilgi sahibi olması nedeniyle, özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar ve ebeveynleri birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Örneğin, bireylerin en temel haklarından biri olan eğitim hakkı, tam anlamıyla gerçekleşememekte, çocuklar zorbalığa uğramakta, eğitimciler zor durumda kalmakta, ebeveynler ise nasıl bir yol izleyeceklerini bilemedikleri için çocuklarının eğitim ve sosyal hayatlarında onlara yeterince yardımcı olamamaktadır. Tüm bu olumsuzluklarla başa çıkabilmek adına  öncelikle toplumda farkındalık oluşturmak için Afyonkarahisar Disleksi Derneği (ADDER) kuruldu.”dedi.
 
Ziyarette karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu.