Gözden kaçırmayın
Toplantı Afyonkarahisar'da yapılacakCHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2. Belediye Şehir Çarşısı binasına 2015 yılında risk raporu hazırlandığı, 2017 yılında yıkım kararı verildiğini söyleyerek, “Binanın risk durumu, sağlamlığı, depreme dayanıklılığı, zemin etüdü vb. konularda yeterince titiz bir şekilde çalışma yapılmış mıdır? Yıkım kararı verilmeden önce binada gerekli incelemeler ne kadar yapılmış? Yeteri kadar uzman görüşü alınmış mıdır? Binada yıkım yerine güçlendirme niçin düşünülmemiştir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
5 YIL ÖNCE YIKIM RAPORU VERİLEN BİNA NEDEN HALA KULLANIMA AÇIK?
Milletvekili Köksal, önergesinde Afyonkarahisar merkezde bulunan 2. Belediye Şehir Çarşısı binasının 1998 yılında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapıldığını kaydederek ihale ile vatandaşların çarşı içerisindeki işyerlerini aldıklarını ifade etti. 2. Belediye Şehir Çarşısı binasına 2015 yılında risk raporu hazırlandığının önemle altını çizen Köksal, "Çarşı içerisinde bulunan 78 dükkân vatandaşa, 25 tanesi ise belediyeye aittir. 2015 yılında çarşıya risk raporu hazırlanmış, 2017 yılında yıkım kararı verilmiştir. Ancak 2015 yılında risk raporu hazırlanmasına rağmen ve 2017 yılındaki yıkım kararına rağmen bina şuana kadar kullanıma açık halde işyerleri faaliyetlerine devam etmiştir." dedi.
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ'NİN ARŞİVİDE BİNADA..!
Köksal önergesinde Bakan Kurum'a şu soruları yöneltti:
"Ayrıca risk raporundan sonra 7 yıl boyunca belediyenin arşivi de çarşının alt katında faaliyet göstermiştir. Binanın risk durumu, sağlamlığı, depreme dayanıklılığı, zemin etüdü vb. konularda yeterince titiz bir şekilde çalışma yapılmış mıdır? Yıkım kararı verilmeden önce binada gerekli incelemeler ne kadar yapılmış? Yeteri kadar uzman görüşü alınmış mıdır? Binada yıkım yerine güçlendirme niçin düşünülmemiştir?"
AMAÇ RANT SAĞLAMAK MI?
Köksal önergesinin devamında, "Yıkım konusunda bakanlığınız ve Afyonkarahisar Belediyesi kararlıysa bugüne kadar binada işyerleri bulunan vatandaşlara işyerlerinin bedelini ödeme konusunda niçin bir rakam telaffuz edilmemiştir? Burada amaç esnafın ekmek teknesini yıkıp rayiç bedelin altında ücret ödeyerek birilerine rant sağlamak mı? Bina ile ilgili yeniden inceleme, araştırma yapıp risk raporu hazırlatarak yıkım yerine güçlendirme ile binayı ayakta tutmanın mümkün olup olmadığı konusunda bir çalışma yapmayı düşünmüyor musunuz?" ifadelerini kullandı. Kaynak Şehriban Öncel
Yorumlar
Yorum Yap