Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et


Afyonkatrahisar'ın Bolvadin ilçesinde Kemerkaya köyünde dağ yamacında depolanan çöpler nedeniyle etrafa yayılan kötü koku ve görüntü kirliği bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bölge halkı çöplerin kaldırılması için çalışma başlatılması için köy muhtarını göreve çağırdı.

Kemerkaya köyünde bulunan tarım arazilerine dağılan çöplerin, toplanmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten köylüler, salgın hastalıkların baş göstermesinden korkuyor.

Köylülerin tüm girişimcilerine rağmen çöp atma işlemine devam edilmesi ve bu duruma köy muhtarlığının da seyirci kalmasına isyan eden köylüler, bu sorunun biran önce çözülmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Görüntü kirliliğinin yanı sıra etrafa kötü kokular yayıldığından yakınan vatandaşlar, sokak köpeklerinin yiyecek ararken çöpün dağılmasına sebep olması tehlikeyle karşı karşıya kalırken, hayvanların saldırmalarına karşı tedirginlik yaşadıklarını bildirdiler.

Zaman zaman yanıp etrafın dumanla kaplanmasına yol açan çöplerin halk sağlığını tehdit ettiği, bu yüzden bir an önce çöpleri tamamen kaldırılmasını talep ediliyor.

Tepkilere neden olan bu görüntülerin köy sakinlerinin yanı sıra, doğaseverler de tepkisini çekiyor.

Afyon Time