Gözden kaçırmayın

Genç yaşta trafik kazası hayattan kopardıGenç yaşta trafik kazası hayattan kopardı

Dr. Erdem İçiğen, "Anne sütü, bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir ve özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren antikorlarla doludur. Ayrıca, bebeğin enfeksiyonlara karşı direncini artırır ve alerji riskini azaltır," dedi.
Emzirmenin sadece bebeğe değil, anneye de sayısız faydası olduğunu belirten Dr. Erdem İçiğen, "Emzirme, annenin doğum sonrası iyileşme sürecini hızlandırır, rahmin toparlanmasına yardımcı olur ve annenin doğum sonrası depresyon riskini azaltır. Ayrıca, emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri riskinin de azaldığı gözlemlenmiştir," şeklinde konuştu.
Dr. Erdem İçiğen, anne sütünün bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişiminde de büyük rol oynadığını vurgulayarak, "İlk 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenen bebekler, hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı gelişirler. Bu süreçte su dahi verilmesine gerek yoktur, çünkü anne sütü, bebeğin tüm sıvı ve enerji ihtiyaçlarını karşılar," dedi.
Son olarak, annelere emzirme döneminde sabırlı ve rahat olmaları gerektiğini hatırlatan Dr. Erdem İçiğen, "Her anne-bebek ilişkisi özeldir. Emzirme süreci de zamanla daha kolay hale gelecektir. Annelere bu süreçte destek olmak büyük önem taşır," diyerek emzirmenin hem bebek hem de anne sağlığı için vazgeçilmez bir süreç olduğunu dile getirdi.
Kaynak: Fuar Hastanesi