Gözden kaçırmayın

 Başkan Kasap her şey Karaca ören için Başkan Kasap her şey Karaca ören için

Eğitimci-Yazar,  Ahmet Hidayet  Şahintepe’nin yazdığı ''ŞAHANOĞLU  Ve TURABİ'' kitabından, BeyyazıBeldesi Belediye BaşkanıAsım Altıntaş tarafından,  AfyonkarahisarEvliyalarından, Şahanoğlu İbrahim’indoğup, yaşadığı,Anbanaz’da (BeyyazııBeldesinde) bulunan ilkkul ve Ortaokulun tüm sınıf  kütühanelerine,Belediye  Başkanı Asım Altıntaş tarafından ''ŞAHANOĞLU VE TURABİ'' Kitabından  hediye edildi...

 

Yazar  Şahanoğlu Ahmetşöyle dedi.

 

Ben tasavvuf  aleminin  unutulmaya yüz tutan,Afyon’da Şahanoğlu (Şahinoğlu) olarak bilinen  Şahanoğlu’nun  torunuyum.

 

Şahanoğlu kimdir? 1837 Afyon doğumlu olup,Asıl adı İbrahim’dir.Afyonkarahisar’ınönemli evliyalarındandır.

 

Şahanoğlu, Hanedan Lokantası arkasındaki, Şehre küstüm parkındaki TurabiHazretlerinin, (Ulul Emir Halil)  30  yıl civarı can ciğer  dostudur. 

 

Peki Turabi Hz. kimdir?

Kısaca; 1850'ye doğru, Turabi Hz. leri, sarayda vezir iken, İstanbul‘da Tasavvuf  Aleminin önde gelen önemli isimlerindenÖmer Şeyh tarafından, Afyon'a görevlendirilmiştir. 

 

Bu alanda 1945 den itibaren  gününşartlarına göre ve ulaşabildikleri kadarı ile kitaplar yazılsada genelde, şairlik yönleri ele alınmıştır.

 

Birde bunların arkadaşı, Harabi (Ciloğlu Deli Bekir)  vardır. Bu üçü birbirinden ayrılamaz sac ayağı misalidir.

 

Ben Şahanoğlu’nun torunu olarak bu üç Allah dostlarının şairlik ve erenlik, yönlerini birleştirilerek,büyük dedemlerden ve babamdan öğrendiklerimi kaleme aldım. 

 

‘’ŞAHANOĞLU VE TURABİ " adı altında, belgeler ışığında  bir kitap haline  getirdim.

 

Hazırladığım bu kitabınilimizin manevi  kültürel değerini yansıtan vegelecek kuşaklara  aktarılmasına vesile olabilecek bu eseri kaleme aldım. Sağlıklı  günlerde  okunması dileğimle.

         

Afyon kamuoyuna,  hemşerilerime sevgi  ve  saygılarımla. Kaynak Afyon Time