Gözden kaçırmayın

Tüm Türkiyeye ihraç  ediyorlarTüm Türkiyeye ihraç ediyorlar

 Kocatepe ve Tınaztepe Vergi Daireleri’nin ilan panolarında detaylı bir şekilde yayınlanan bu listede, vadesi geçmiş borçları olan işletmeler ve bireyler yer aldı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in daha önce duyurduğu uygulama, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirildi. Bu kapsamda, Afyonkarahisar’daki birçok işletme ve kurum, vergi borçlarını ödemedikleri için listeye dahil oldu. Her yıl düzenli olarak güncellenen bu liste, mükelleflerin kamuya olan borçlarını ödemeleri konusunda bir uyarı niteliği taşıyor.

 

Afyonkarahisar Vergi Dairesi’nin yayınladığı liste, Türkiye genelinde olduğu gibi şehirde de büyük bir ilgiyle karşılandı. İş dünyasından birçok önemli ismin ve kurumun bu listede yer alması, hem merak hem de tartışma konusu oldu. Vergi borçlarını zamanında ödemeyen mükelleflerin ifşa edilmesi, kamuoyunda şeffaflık sağlarken, diğer yandan borçların ödenmesi konusunda teşvik edici bir etki yaratmayı amaçlıyor. Bu uygulama, vergi bilincinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kaynak Afyon Time