Gözden kaçırmayın

Zafer meydanını dolduran çocuklara ücretsiz  eğlence Zafer meydanını dolduran çocuklara ücretsiz eğlence

 Belediye Başkanı Burcu Köksal, her akşam farklı mahallelerde iftar sofralarında vatandaşlarla buluşurken, haftanın sonunda Sedat Uçan ilahi dinletisiyle Ramazan’ın manevi atmosferi taçlandırıldı.
 

RAMAZAN’IN BEREKETİ MAHALLELERDE PAYLAŞILIYOR


Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla şehrin farklı noktalarında iftar programları düzenlendi. Belediye Başkanı Burcu Köksal, her gün farklı bir mahallede kurulan iftar sofralarına katılarak vatandaşlarımızla bir araya geldi.


Ramazan’ın ilk günü Fatih ve Eşrefpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşlarla Fatih Pazaryeri’nde, ikinci günü Karşıyaka Mahallesi Pazaryeri’nde, üçüncü günü Belediye Meclis Üyeleri ile iftarda buluşan Başkan Burcu Köksal, dördüncü gün ise Çavuşbaş Mahallesi’nde kurulan kapalı çadırda vatandaşlarla oruç açtı.

 

Beşinci gün şehit aileleri ve gazilerle özel bir iftar programı düzenlenirken, altıncı gün Osmangazi Mahallesi Pazaryeri’ndeki iftara çevre mahallelerden gelen vatandaşlarla büyük bir katılım sağlandı. Haftanın son gününde ise Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlenen geniş katılımlı iftar programı ile Ramazan ayının manevi atmosferi zirveye ulaştı.
 

“HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ BİR MEMLEKET HAYALİYLE YOLA ÇIKTIK”


İftar programlarında vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Ramazan'ın bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Biz Afyonkarahisar'da hiç kimsenin ekonomik sıkıntı çekmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkesin huzur içinde, refah içinde yaşadığı bir memleket hayaliyle yola çıktık. Onun için Belediye olarak gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

 

Ramazan’ın birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, paylaşmanın ayı olduğunu belirten Başkanı Burcu Köksal, “Allah nice Ramazanlara sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla eriştirmeyi nasip etsin. Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın herkese sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.” diyerek vatandaşlarımızın Ramazan ayını ve bayramlarını şimdiden kutladığını ifade etti.
 

RAMAZAN’IN RUHUNA UYGUN EZGİLER VATANDAŞLARLA BULUŞTU


Ramazan etkinlikleri kapsamında 7 Mart akşamı, ilahi sanatçısı Sedat Uçan, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Başkan Yardımcıları Ömer Yıldız, Erkan Uysal ve Cem Kasapoğlu’nun katıldığı programda, Sedat Uçan seslendirdiği ilahilerle vatandaşları duygulandırdı. 

 

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın selamlarını sanatçı Sedat Uçan’a ve vatandaşlara ileten Başkan Yardımcımız Ömer Yıldız, ilahi sanatçısı Uçan’a çiçek takdim etti. 


Evliya Çelebi’nin ‘Afyon münevver ve ruhani bir şehirdir’ sözünü hatırlatan Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, “Gerçekten de Afyon münevver ve ruhani bir şehir. Belediye Başkanı da, Ramazan ayımızı Afyon’a yakışır, Afyon’un bilgisine, görgüsüne ve ruhani yapısına yakışır bir şekilde kutlamamızı, hazırlık yapmamızı istedi. Biz de bu alanda Sedat Uçan üstadımızı sizlerle buluşturmak istedik. Diğer farklı Ramazan etkinliklerimizle, sizlerin Afyon’a yakışır şekilde Ramazan’ınızı kutlamanız için elimizden gelen gayreti gösterdik.” dedi.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği programda, Ramazan’ın ruhuna uygun ezgilerle manevi bir atmosfer oluşturuldu.
 

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR


Ramazan ayı boyunca farklı etkinliklerle vatandaşlarla bir arada olacağız. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek Talha Bora Öge Tasavvuf Dinletisi, Necmettin Ötün ve Mehmet Erarabacı’nın ilahi programları ile Ramazan etkinlikleri zenginleşerek devam edecek. Kaynak Afyon Belediyesi