6. cısı yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonasının toplantısı yapıldı

6. cısı yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonasının toplantısı yapıldı

Beş yıldır Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası, Dünyanın En İyi Padok ve Pist Alanında altıncı kez düzenlenecek.

Şampiyona öncesi il protokolü ve basın mensuplarının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Ünlü sanatçıların konserleri, ödüllü sporcular ve dünyanın dört bir yanından gelecek motor yarışçıları ile yarış tutkunlarını ağırlayacak Afyonkarahisar, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in önderliğinde yine adından söz ettirecek.

 

 Her yıl yedi farklı uluslararası etkinlikle yerli ve yabancı ziyaretçileri buluşturan Afyonkarahisar Belediyesi, Dünya Motokros Şampiyonası’nı 30-31 Ağustos 1-2-3 Eylül tarihlerinde Motorsporları Merkezi’nde gerçekleştirecek.

 

Şampiyona ve bu kapsamda yapılan Motofest’te yer alan etkinlik programı termal bir otelde yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

 Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekillerimiz İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Belediye Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, termal otel genel müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 

“TÜM DÜNYA AFYONKARAHİSAR’I TANIYOR”

 

Yapılan festivaller sayesinde “Afyonkarahisar’ı tüm dünya tanıyor” diyen Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven; “Afyonkarahisar’a altın bir nokta daha koymak için bir araya geldik. Geçen hafta modifiyeli araç festivali yapmıştık. 2 bin 500 araç giriş yaptı. Ortalama beş bin kişi güzel bir organizasyona iştirak etti. Geçen yıl yine ilk defa “MXGP Afyon” organizasyonu yaptık. Afyonkarahisar’ı tüm dünya bir MXGP markası olarak tanıdı. Gayemiz Afyonkarahisar’da taş üstüne taş koyabilmek. Şehrimizi tüm Dünyaya tanıtabilmek. Yaptığımız festivaller çerçevesinde şunu görüyoruz ki; Afyonkarahisar Türkiye’yi aştı. Tüm dünya tarafından tanınıyor. 

 

Gastronomi ve termal şehri olmamız ve bu amacı taşıyan tesislerin bir arada olması ile önemli bir yere sahibiz. Başkanımızın başka sürprizleri olacak. Spor yatırımları devam edecek. Termal tesis müdürlerimize de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Basın mensuplarımızda bu organizasyonun parçası. Sizler vasıtası ile bu organizasyonu duyuruyoruz. Desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarımıza, termal tesis müdürlerimize ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonlarla Afyonkarahisar marka olmaya, Egenin incisi olmaya devam edecek. Kazasız belasız güzel bir organizasyon olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

İLK KEZ 6 DEFA ÜST ÜSTE ŞAMPİYONASI YAPILAN TEK ŞEHİR AFYON

 

Motokros Şampiyonasının başarısı ve Afyonkarahisar’a sağladığı katkılardan bahseden Milletvekilimiz Ali Özkaya ise; “Motokros olarak 5 yılda 6. organizasyonumuzu yapacağız. Dünyada ve Türkiye’de 6 defa üst üste şampiyonası yapılan tek spor dalı Motokros. Bu açıdan gerçekten istikrarlı ve her yıl yukarıya doğru yükselen bir ivme yakalamış bulunuyoruz. Uluslararası katılımcılardan birisi bana  “Yurt dışında arama motoruna MXGP yazınca Afyonkarahisar çıkıyor” dedi.  Bu şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli. Ülkemize sağladığı katma değer açısından önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız yıllardır hep himayelerine alıyor. Bu yıl da bunun devamı için görüşme yapacağız. Bu alan son yıllarda karavan turizminin de önemli merkezlerinden biri haline geldi. İlimizin ticaretine, ekonomisine, istihdamına katkı sağlıyor. Şehrimizi tanıtmaya, geliştirmeye büyütmeye hep beraber devam edeceğiz. Şampiyonamız hayırlara vesile olsun. Kazasız belasız yarış sezonu olsun” diye konuştu.

 

YARIŞMACILAR MOTOKROS ALANIMIZDAN GIPTAYLA BAHSEDİYOR

 

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, son 5 yılda 6. kez ev sahipliği yapacağımız Dünya Motokros Şampiyonası’nın şehrimize hayırlı olmasını diledi. Organizasyona desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “2019 yılında göreve geldiğimiz anda Motokros Şampiyonasının ikincisini gerçekleştirdik. Dünyanın en iyi pisti, dünyanın en iyi padok ödülüne sahip yarışmacıların gıptayla bahsettikleri bir alana sahibiz.

 

Tek gayemiz, Sayın Milletvekillerimiz ve Valimizle beraber ilimizi nasıl daha fazla tanıtabiliriz,  değerlerini nasıl daha fazla ön plana çıkarabiliriz. Bunun için de durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza ben inanıyorum. Çünkü 2019’dan bu tarafa gerek yöresel, gerekse uluslararası birçok festivale ev sahipliği yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu çalışma da ilimizin tanıtımına ciddi katkı sunuyor” dedi.

 

FESTİVALLER ŞEHRİ OLDUK

 

Uluslararası ve ulusal bazda festivaller düzenlemeye bundan sonra da devam edeceklerini bildiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Hatırlanacağı üzere pandemi döneminde güvenli ülke Türkiye sloganıyla İtalya’daki yapılması gereken ayak, Afyonkarahisar’a verilmişti. O yıl iki şampiyonayı aynı anda Afyonda gerçekleştirmiştik. Gerek Motokros Şampiyonası ile gerekse gastronomi şehri ilan edildiğimiz andan itibaren Gastronomi Festivalimiz ile uluslararası alanda festivallerimizi yapmaya devam ediyoruz. Tüm bunların yanında yine çeşitlilik olsun diyerek şehrimizi yerel de ve ülke bazında tanıtmak amacıyla Karavan Festivalini başlattık” dedi.  

 

“BİZ BİR OLDUĞUMUZ SÜRECE BİRİLERİNİ KISKANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen Modifiye Araç Festivali’nin bunlardan sadece bir tanesi olduğunu aktaran Başkanımız Mehmet Zeybek; “Modifiye Araç Festivali küçük çapta olur diye düşünüyorduk ancak bu sene gördük ki; il dışından 1200 araç, Afyonkarahisar ile birlikte 2 bin 500 katılımcı vardı. Şehrimize dışardan gelen konuklar Afyonkarahisar’dan övgüyle bahsettiler. Baba Çocuk Kampı gibi benzer birçok etkinliği Afyonkarahisar’da yapmaya devam edeceğiz. Çevre illere baktığımızda yerel basında çıkan haberlerde Afyon’u kıskandıklarını ifade ediyorlar. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece birilerini kıskandırmaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Tek gayemiz güzel ilimizi daha güzel tanıtmak, gelişimine, istihdamına katkı sunmak.  Şimdiden Motokros Festivalinin hayırlara vesile olmasını diliyor, destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Valimiz, Milletvekillerimiz ve Türkiye Motor Sporları Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyorum.

 

“SPORCULAR DERECE ALMAK İÇİN SANİYELERLE YARIŞACAK”

 

Programın son konuşmacısı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı oldu. Şehrimizin gastronomiden tarihe kültürden doğa turizmine kadar birçok branşta yıllardır ülke turizmine büyük katkı sunduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı;  “Afyonkarahisar, son 6 yıldır dünyanın en önemli spor müsabakaları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonası’nda (EMX250) bu yıl 30 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında dünyaca ünlü takımların sporcuları derece almak için saniyelerle yarışacak” dedi.

 

“TESİSİMİZDE TÜM İMKÂNLAR VAR”

 

Vali Yiğitbaşı konuşmasına şöyle devam etti. “Tabi Afyonkarahisar önceki 5 ev sahipliğinden “En İyi Altyapı”, “En İyi Padok” ve dünyada "En İyi Tanıtım Yapan Ülke" unvanlarını da kazanmış bulunuyor. Bu anlamda buradaki yarış pistimiz hem yarışçılar hem de izleyiciler için dünyanın en iyi pistleri arasında yer alıyor. Şunu da ilave etmekte fayda var ki, Afyon Motor Sporları Merkezi planlanırken sadece spor organizasyonları için yapılmadı. Burası dünyada en iyi altyapıya sahip bir kompleks. Metro interneti, wcleri, duşları, trafosu, uluslararası kamp karavan alanı, 7\24 güvenliği ile kullananlara sağladığı mutfak ve çamaşırhane alt yapısı ile afet ve acil durumlar sonrası paniği önlemek, sağlık müdahaleleri ve halkın tehlikeden uzaklaşabilmesi adına Afyonkarahisar çok önemli bir tesise sahip. Tesisimizin sağladığı imkanlar herkes tarafından takdir edilirken aldığımız “En İyi Tanıtım Ödülü” de dünya genelinde bilinirliliğimize büyük katkı sağladı” dedi.

 

“YARIŞLAR FESTİVALE DÖNÜŞÜYOR”

 

Afyonkarahisar’ın yalnızca Dünya Motokros Şampiyonası yapmakla kalmadığına işaret eden Vali Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı; “Bu yarışları bir festivale dönüştürüyor. Birbirinden ünlü markaların birbirinden başarılı sporcuları burada yarışacak. Ardından misafirlerimiz akşam saatlerinde ülkemizin en ünlü sanatçılarını açık hava sahnesinde dinleyecek. Bu yüzden bu yıl yine hemşerilerimizi ve il dışından gelecek misafirlerimizi eşsiz bir festival bekliyor olacak.

 

Ben bu büyük organizasyonu organize etmede ve dünyaya tanıtmamızda büyük emek sarf eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e ve ekinine ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’na teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Eylül’de bu etkinliğin en iyi şekilde gerçekleşmesi için paydaşlar olarak tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.

 

TÜRKİYE MOTOFEST KONSERLERİ

 

Türkiye’nin en büyük ve en eğlenceli etkinliği Türkiye MotoFest Konser takvimi de açıklandı. Birbirinden ünlü 10 sanatçı Afyonkarahisar’da sahne alacak.  30 Ağustos Çarşamba saat 20.00’de Can Gox, saat 22.00’de Işın Karaca, 31 Ağustos Perşembe saat 20.00’de Güliz Ayla sat 22.00’de Oğuzhan Koç, 1 Eylül Cuma saat 20.00’de Göknur, saat 22.00’de Ferhat Göçer, 2 Eylül Cumartesi saat 20.00’de Öykü Gürman, saat 22.00’de Demet Akalın, 3 Eylül Pazar saat 20.00’de Zara, saat 22.00’de Emir Can İğrek sahne alacak. Afyon Belediyesi



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.