Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Afyonkarahisar merkeze bağlı Çakır köyündeki vatandaşlar, alım garantili fidan üretimi projesinde, köylerinde adaletsizlik yapıldığını iddia ederek, Orman Fidanlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
Köylüler adına konuşan Çakır Köyü Muhtarı Mahmut Nedim Özdamar, 2012 yılında 57 kişinin alım garantili fidan üretimi gerçekleştirdiğini, bu yıl ise bu sayının sadece 26 kişi olduğunu kaydetti.
Konuyla ilgili 1 hafta önce Orman Fidanlık Müdürlüğüne gelerek itirazda bulunmalarına rağmen kendilerine net bir açıklamanın yapılmadığını belirten Özdamar, ”Bizim dağlarımızı alırken, bize bu konuda söz verildi. Köyümüzde hayvancılık yapılıyordu ancak bu uygulamanın ardından herkes hayvancılığı bırakarak, yayılım alanlarını Orman İşletme Müdürlüğüne verdi. Köyümüzde sertifikalı kişilerce fidan üretimi yapılmaya başlandı. Şu anda 50′den fazla kişide sertifika var.
Çakır Köyü, ağacı bu kadar seven köy, ağaca bu kadar önem veren köy, yeşil kuşak kapsamında olan köy. Ancak fidan üretimi konusunda bize gereken destek verilmiyor” diye konuştu.
Afyonkarahisar’a, orman köylülerine dağıtılıp yetiştirmesi için 6 milyon adet çam fidanın geldiğini aktaran Özdamar, bu fidanların adaletli bir şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi. Bu konunun yasal yollarını araştıracaklarını belirten Özdamar, ”Bu işin yasal yönünü araştıracağız, mahkemeye de vereceğiz.
Bunların hiçbirisi olmuyorsa hayvancılığa geri döneceğimizi bildirmek istiyoruz. Bize çam vereceklerini söyleyerek, yayılım arazilerimizi almışlardı, bundan sonra biz de oraları geri isteriz” dedi.