Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı

 Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük ilgi gördü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz Zaferi ile Cumhuriyete giden yolda ilk adımın atıldığı şehir Afyonkarahisar’da bu yıl 100. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük ilgi gördü.

 

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlamalar, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vatandaşları selamlayarak bayramını kutlaması ile başladı.

 

-Tüm Şehit ve Gazilerimizi Andı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı bir konuşma yaptı. Vali Yiğitbaşı, “Konuşmamın başlangıcında Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’dan başlayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bugünlere ulaşmamızda emeği geçen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve hürmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

 

-Cumhuriyet En Kıymetli Emanetimizdir

 

Cumhuriyetin ilelebet korunması gereken en kıymetli emanet olduğunu vurgulayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği ve ilelebet yaşayacaktır sözleriyle bugünlere işaret ettiği Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin tarihine şerefle nakşettiği, bedelini kanla, canla ödediği, bağımsızlığı karakterinde var olan milletimizin el birliğiyle kurduğu yönetim şeklidir. Anadolu’da bin yıldır varlığını sürdüren, 600 yıl 3 kıtada adaletle hüküm süren aziz milletimizin en büyük bayramı olan Cumhuriyet, bizlerin ilelebet koruyacağı kıymetli emanetimizdir. Cumhuriyet, Türk milletinin bin yıldır üzerinde yaşadığı topraklarda yaşama ve varlığını idame ettirme iradesinin adıdır.

 

 Cumhuriyetin hür ve eşit vatandaşları olarak biz, hepimiz bulunduğumuz her yerde ifa ettiğimiz her görevde; bürokrat, memur, işçi, öğretmen, genç-yaşlı, kadın-erkek, istiklal ve istikbal için unvansız ve ayrımsız mücadele eden atalarımız gibi yeni başarılar elde etmekle mükellefiz. Üstlendiğimiz bu sorumluluk bir tercih değil; varlık yokluk meselesidir. Tam yüzyıl önce yepyeni bir ruh ve kimlikle, tarihteki rolüne Cumhuriyet olarak devam etme kararına varan aziz milletimiz, aynı kararlılıkla mevcut Cumhuriyeti koruma ve geleceğe taşıma yükümlülüğü de üstlenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

-Ülkemize Yönelik Saldırılar, Farklı Yöntemlerle Ve Farklı Alanlarda Halen Devam Etmektedir

 

Ülkemizin bugün bile hale mücadele verdiğini kaydeden Vali Yiğitbaşı, “Cumhuriyetimiz bugün 100. yaşını gururla kutluyorsa, Elif’in kağnısıyla, Şerife Bacılarla, Nene Hatunlarla, Çaylı Fatma’yla ve isimsiz nice kahraman Türk kadınının fedakârlığıyladır. Seyit onbaşılar, Yüzbaşı Agâhlar, Albay Reşat Çiğiltepeler, Cepheden cepheye koşan Mehmetçiğimizin, canını hiçe sayan gazilerimizin cesaretiyledir. Bizlere bu coğrafyada yaşam hakkı tanımayan emperyalizme karşı aziz milletimiz bir asır önce, “Ya İstiklal ya ölüm” diyerek bağımsızlığını kazanmış, cumhuriyeti ilan ederek tüm dünyaya en büyük cevabı vermiştir. Her bir karışında şehit ve gazilerimizin kahraman mücadelesinin izleri olan ülkemize yönelik saldırılar, farklı yöntemlerle ve farklı alanlarda halen devam etmektedir. Darbe girişimlerine, ekonomik saldırılara, teröre ve tüm baskılara tarihinde hiç bir vakit geçit vermeyen milletimiz, iman dolu göğsünü siper ederek bu toprakların ebedi sahibi olacağını bir kez daha haykırmıştır” şeklinde konuştu.

 

-Mazlum Coğrafyaların Umudu

 

Ülkemizin mazlum coğrafyaların umudu olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı şöyle deva etti: “Ecdadımızın emanetini daha ileri taşımak, ebediyen korumak için yılmadan, yorulmadan büyük hedeflerle ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına merhaba dediğimiz bu günde terörle, darbeyle uğraşan bir Türkiye değil, İHA’larıyla, SİHA’larıyla, yerli ve milli hamleleriyle daima ileriye bakan bir Türkiye hedefiyle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm dünyaya insanlık, barış ve merhamet ihraç ediyoruz. Nitekim; son dönemde yaşananlar, ülkemizin mazlum coğrafyaların umudu olduğunu biz kez daha göstermiştir. 

 

Bugün, dünyanın her yerindeki mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar için yegâne umut olma özelliğini en güçlü şekilde koruyan, umutlara karşılık veren ve asil mücadelesini sürdüren kahraman bir Türkiye Cumhuriyeti var. Tarihimizden ve kadim kültürümüzden aldığı değerleri günümüze taşıyarak, dünyada hakkı ve hakikati dile getiren, hangi ırktan olursa olsun tüm dünya vatandaşlarına el uzatan, insan onuruna yakışmayan her türlü zulmü lanetleyen, etrafında olup bitenlere göz yummayıp insani değerleri yeniden inşa etmeye çalışan ve hem sahada hem masada taviz vermeyen müşfik bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bugün Allah’a hamdolsun, istediği zaman istediği yerde gerek politik gerek ekonomik olarak dünya toplumlarına liderlik edebilecek, çağa yön veren öncü bir Türkiye Cumhuriyeti var.

 

- Sizlerin En Büyük Sorumluluğu

 

Gençlere de seslenen Vali Yiğitbaşı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz" diyerek sizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafa etmek sizlerin en büyük sorumluluğudur. Bunun için çok çalışmak, üretmek ve umutla geleceğe bakmak hedefiyle atacağınız her adım, ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük zorluk ve fedakârlıklarla kurulan cumhuriyeti bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan bir kez daha gururla söylüyoruz, Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

 

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından tören, jimnastik, halk oyunları ve mehter takımı gösterileri ile devam etti.

 

Gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, büyük alkış aldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan şiir, kompozisyon ve resim alanlarında derece alan öğrenciler de Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından ödüllerini aldı.

 

Tören geçişi ile kutlamalar sona erdi. Kaynak Afyon Valiliği



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetin . coşkuyla kutlandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.