Tarih: 24.11.2021 16:47

A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Hiç kuşkusuz, A vitamini içeren besinlerhayatımız için önemli çünkü A vitamini, retinol olarak da bilinen ve sağlığımız için önemli fonksiyonları bulunan bir vitamin.

 

Bu fonksiyonlar arasında bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak, loş ışıkta görüşe yardımcı olmak, derinin sağlıklı kalmasını sağlamak, büyüme ve üreme sağlığı gibi maddeler vardır.

 

İnsan vücudu doğal olarak A vitamini üretemediği için dışarıdan besinlerle edinmemiz gerekir. Unutmayın, vücut o an ihtiyacı olmayan vitamini sonrası için depolar. Bu yüzden A vitaminini her gün tüketmenize gerek yok.

 

Vücudumuz bize olup bitenle ilgili sinyaller yolluyor. A vitamini eksikliğinin olası sinyallerine dikkat edin.

 

"Öncesen’leyazılıyor; senin, sevdiklerininvegeleceğinöyküsü!” diyerekbaşladığıyolculuğunda, efsanelerekonuolanyerlerden, ağaçlarıngizemlişarkılarınakadarilgiçekicikonularadeğinen, bazen elmasirkesininsaçafaydaları gibisağlıklıyaşamipuçlarıverenbazenhayatımız da izbırakanlarıniçdünyasınıkeşfedenÇünküBaşka Sen Yok Blogu’nutakipetmekiçinlinkitıklayabilirsiniz.

 

 

A vitamini bakımından yüksek besinler; peynir, yumurta, yağlı balıklar, süt, yoğurt, ciğer ve ciğerden yapılan diğer ürünler. Öte yandan vücudun A vitaminine dönüştürdüğü bileşikleri içeren besinleri de tüketebilirsiniz: ıspanak, havuç, tatlı patates, kırmızı biber, mango, papaya, kayısı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —