Tarih: 12.12.2021 13:05

Açma kapama bedeli adı altında resmen vatandaşı soyuyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Öte yandan ev, iş yeri, ofis gibi mekanlarda ise, sabit internet olarak, yine farklı şirketler Türk Telekomun alt yapısından faydalanıyor.

 

Hem cep telefonu kullananlardan, hem de sabit internet hattı kullanan abonelerden, borcun bir kaç gün gecikmesiyle birlikte, hemen kısıtlama yönetemine gidiliyor. Kısıtlama yöntemine gidildiği gibi de, hat açma kapama ücreti adı altında, normal faturaların üzerine 40 ila 45 lira gibi hakları olmayan ve haksız yere alınan rakamları da yansıtarak, resmen vatandaşları soyuyorlar.

 

Vatandaşlar hal böyle olunca örnek vereyim 100 lira ödeyeceği faturasına hat açma kapama bedeli yansıtılınca, 140 lira 150 lira gibi bir rakam ödemek zorunda kalıyorlar. Yani sorma ver parası gibi yazıktır, günahtır. Çok sayıda vatandaş bu hat açma ve kapama ücretinden, adeta illallah demiş vaziyette. Neyin kısıtlaması, neyin açma kapama bedeli insanların aklıyla resmen alay ediyorlar.

 

Zaten hat açık sistem kendini otamatik borç ödenmediği için kısıtlamaya alıyor. Bunlarda işte bu durumu fırsata çevirerek, hat açma ve kapama bedeli adı altında, resmen vatandaşların iliğini ve kemiğini emiyorlar. Olan her halukarda vatandaşa oluyor, sanki vatandaş parayı sokaktan süpürüyor. Çok sayıda vatandaş bu olumsuz durumu Tüketici haklarına bildirmek için harekete geçecek. Afyontime




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —