Tarih: 18.08.2024 15:47

Afyonkarahisar Valiliği Vatandaşları Uyardı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Valiliği, yüksek hava sıcaklıklarının etkisiyle artan orman yangınlarına karşı halkı uyardı ve önlemleri artırdı. Valilik, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İhsaniye-Alanyurt-Gazlıgöl, Hocalar-Yağcı-Uluköy, Sinanpaşa-Yörükmezarı-Çayhisar-Kırka-Çobanozü, Çay, Sultandağı, Sandıklı-Akdağ ve İscehisar-Bayat güzergahlarında devriye faaliyetlerini sürdürüyor. Bu devriyeler, giriş yasağı bulunmayan piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması ve kırsal alanlarda anız yakılması veya piknik sırasında ateş yakılmaması konusunda sıkı denetimler yapıyor.

 

Valilik, özellikle hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının daha da artacağına dikkat çekerek, vatandaşların orman yangınlarına karşı daha duyarlı ve hassas olmaları gerektiğini hatırlattı. Herhangi bir olumsuz durum veya duman belirtisi görülmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi önemle rica edildi.

 

Afyonkarahisar genelinde yangın riskinin azaltılması için yürütülen bu tedbirlerin, halkın iş birliği ile daha etkili olacağı belirtildi. Kaynak Afyon Valiliği




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —