Ağrı Şikayetleri Ve Tedavi Yöntemleri

Ağrı Şikayetleri Ve Tedavi Yöntemleri

​​​​​​​İnsan bedeninde çok çeşitli sebeplerle ağrı şikayetleri oluşabilir.

Bu ağrılardan en fazla şikayet edilenlerden bir tanesi de ayak ağrısı olmaktadır. Ayak ağrısı sebebine bağlı olarak insan yaşamının kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Bu ve benzeri şikayetlerin tedavi edilmemesi durumunda daha da ilerlemesi durumu söz konusudur. Kurumumuz bu noktada hastalarının ayak burkulması gibi çeşitli sebeplerle oluşan şikayetlerinin tedavisi noktasında hizmet sunmaktadır. 



Günlük Yaşamı Zorlayan Ayak Ağrısı Şikayetlerinin Nedenleri



Çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilen çok çeşitli ağrıların varlığı söz konusudur. Bunlar arasında ayak ağrısı en sık görülenlerden biri olabilmektedir. Durum böyle olduğunda ayak ağrısı neden olur sorusu çok sık sorulur. Bu soruya verilebilecek birden fazla cevap olabilmektedir.

Ayak ağrılarının kendisini hissettirme sebeplerini şu şekilde sırlamak mümkün:

- Ayakları gün boyunca aşırı kullanım
- Yaralanma,
- Ayaklardaki herhangi bir kemik,
- Bağ veya tendonun iltihaplanmasına sebep olan durumlar,
- Artrit,
- Ayak sinirleri yaralanması 
- Aşil tendiniti
- Avülsiyon kırığı
- Aşil tendonu rüptürü
- Kırık ayak bileği
- Kemik çıkıntıları
- Kırık ayak
- Bunyonlar
- Nasır
-  Batık ayak tırnakları
- Bursit (eklem iltihabı)
- Diyabetik nöropati (diyabetin neden olduğu sinir hasarı)
- Düz tabanlık
- Periferik nöropati
-  Gut (aşırı ürik asit ile ilişkili artrit)
- Reaktif artrit
-  Haglund’un deformitesi
-  Metatarsalji
-  Hammertoe ve çekiç ayak parmağı
- Raynaud hastalığı
- Stress kırıkları
- Yüksek topuklu veya uygun olmayan ayakkabılar
- Romatoid artrit (inflamatuar eklem hastalığı)
- Plantar siğiller
- Paget kemik hastalığı
- Morton’un nöroma
- Tümörler
-  Osteoartrit (eklemlerin parçalanmasına neden olan hastalık)
- Tendinit
- Tarsal tünel sendromu
- Osteomiyelit (bir kemik enfeksiyonu)
-  Psoriatik artrit
- Plantar fasiit
- Septik artrit
- Retrorokkaneal bursit
- Romatoid artrit,
- GUT

Ayak Ağrısını Geçirebilecek Yöntemler

Konu günlük yaşamı zorlaştıran ayak ağrıları olduğunda en çok sorulan soru ayak ağrısı nasıl geçer sorusudur. Ayak ağrılarının pek çok çeşitliliğe sahip sebepleri olabilmektedir. Özellikle de kaza, travma ve alınan darbelerden dolayı ayak ağrıları meydana gelebilmektedir. Birçok farklı nedenden sebebiyle ortaya çıkan ayak ağrılarını gidermek için bazı yöntemlere başvurulabilir. 

 Sizin için bu yöntemlerden bazıları hakkında bilgi vereceğiz. Özellikle de uzu süre ayakta kalan bireyler eve geldiklerinde ayaklarını ılık suda bekletebilirler. Bu suyun içine biraz tuz atmak oldukça faydalı olacaktır. Ayakları tuzlu suda 10 dakika bekletmek önemlidir. Böylelikle ayakların ağrılarında önemli ölçüde azalma olacaktır.

 Ayaklarda gün içerisinde oluşan ödem de atılacaktır. Ayak ağrılarını geçirmeye yönelik bazı ayak egzersizleri de yapılabilir. Özellikle de günde kırk beş dakika kadar bir süre yürüyüş yapmak ayak ağrılarının hafiflemesine katkı sağlayacaktır. 

Ayaklarda Ağrı Sebeplerinden Biri Artrit 

Ayaklar gün içerisinde pek çok sebepten dolayı ağrıyabilir. Bu sebeplerden biri olan artrit ile ilgili bilgiler vereceğiz. Öncelikle artrit nedir sorusunu yanıtlamaya çalışacağız. Artrit, vücut tarafından üretilen, eklemlerde ortaya çıkan iltihabik bir durumdur. Romatoid artrit nedir sorusu çok sık sorulan bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır.

Romatoit artrit, iltihaplı eklem romatizmasına verilen isimdir. Ronik bir inflamatuar bozukluk olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durumda artrit ne demek sorusu da çok sık sorulmaktadır. Bu sorunun yanıtını vücut tarafından üretilerek eklemlerde ortaya çıkan iltihabik bir durum demektir şeklinde cevaplandırabiliriz. 

Günlük Hayatta En Çok Yaşanan Sorulardan Biri Burkulma

Ayaklarımızı günlük yaşamda çok sık kullanırız. Hatta bütün gün bizi taşırlar. Bu durum zaman zaman ayak burkulması sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. Bazen yolda yürürken ve bazende bir yere yetişmek isterken ayaklarımız burkulabilir. 

Ayakta Burkulma Olduğunda Geçmesini Sağlayacak Yöntemler

Sizin için ayak burkulması ne iyi gelir sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız. Bu doğrultuda ilk önerimiz buz kompresi yapılması olacaktır. Ayak burkulmasından hemen sonra bir buz torbası ile kompres yapılması, ayaktaki ağrının giderilmesine yardımcı olacaktır. İlk uygulama esnasında en az yarım saat olmak şartıyla belirli aralıklarla buz uygulaması yapılı. Bu işlem ağrı şikayeti son buluncaya kadar tekrar edilmelidir. 

 Bir diğer önemli unsur ise istirahat olmaktadır. Burkulan ayağın üzerine kesinlikle basılmaması gerekir. Bunun için rahat bir yerde sırt üstü pozisyonda istirahat edilmesi faydalı olacaktır. Ayrıca kan dolaşımının dengelenmesi ve şişliğin azaltılması gerekir. Bunun için ise bir yastık yardımıyla ayağın kalp hizasının üstüne çekilmesi yararlı olacaktır. 

Ayakta Meydana Gelen Burkulma Sorunu İçin Gerektiğinde Tedavi Uygulanmalı

Ayak burkulması insan yaşamında sık karşılaşılan durumlardan bir tanesidir. Bundan dolayı ayak burkulması nasıl geçer sorusu çok fazla sorulmaktadır. Sizin için bu soruyu en doğru şekilde yanıtlamaya çalıştık. Çok ciddi durumlarda doktora görünmek yararlı olacaktır. Doktorun size reçete edeceği ağrı kesici ilaçlar bu noktada önemlidir. Ayak burkulması nedeniyle yaşanan ağrının azaltılması için son derece etkili bir yöntemdir.

 



Anahtar Kelimeler: Şikayetleri Tedavi Yöntemleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.