Tarih: 05.11.2018 22:29

Ak Parti de mevcut başkanlar aday adaylık başvurusu yapamayacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Ak Parti Secim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaklaşan yerel seçimlere yönelik bir takım açıklamalarda bulundu.

 

Yavuz şu ifadeleri kullandı;

 

?Mevcut belediye başkanlarının 79`unun 3 döneme girdiğini, bunlardan bir tanesinin büyükşehir belediye başkanı, 1 tane il belediye başkanı, 59 ilçe belediye başkanı, 18 belde belediye başkanı olduğunu ifade eden Yavuz, "Bizim tüzüğümüze göre 3 dönem kuralı var ve devam etmektedir. MKYK gerek gördüğünde elbette bunu esnetme yetkisine sahiptir" ifadelerini kullandı.

 

 

Müracaatların tamamlanmasından sonraki hafta teşkilat temayül yoklaması yapılacağını vurgulayan Yavuz, "İlk kez e-temayül şeklinde gerçekleşecek. 18 Kasım günü yapmayı planlıyoruz. Değişiklik olması mümkündür ama şu anki planlarımızda 18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında tüm Türkiye`de aynı anda gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

 

Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için YSK`nın açıkladığı son başvuru tarihi 1 Aralık 2018. Kamu görevlileri bu tarihe kadar istifa etmesi gerekecek.

 

Mevcut belediye başkanları aday adayı başvurusunda bulunmayacak. Teşkilat temayül yoklamasında e-temayül sistemi ile yeni bir sistem uygulanacak. E-temayül yoklaması Türkiye genelinde bin günde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında tamamlanacak. Temayül yoklaması tamamlanır tamamlanmaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın önüne gelecek.

 

Büyükşehir belediye başkanlıklarına aday adaylık aidatı 10 bin lira, nüfusu 100 binden fazla olan illerde 5 bin lira, nüfusu 100 binin altında olan iller için 3 bin lira. Nüfusu 200 binden fazla olan ilçeler için aday adaylık müracaat aidatı 3 bin lira, nüfusu 50 bin ile 200 bin arasında olan ilçeler için 2 bin 500 lira, nüfusu 50 binden daha az olan ilçeler için bin 500 lira olarak belirlendi.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —