Ak Parti Heyeti 2021’i Değerlendirdi, 2022 Hedeflerini Anlattı

Ak Parti Heyeti 2021’i Değerlendirdi, 2022 Hedeflerini Anlattı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 2021 yılı değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay “CHP olsaydı Atatürk olmazdı” dedi.

AK Parti milletvekilleri Veysel Eroğlu“Dünyada yapılması zor işleri yapabilen birkaç nadir ülkelerden biriyiz” derken, Ali Özkaya da muhalefete tavsiyelerde bulundu. İbrahim Yurdunuseven ise “2023’te Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de projelerinin büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerini söyledi. İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ise 2021 yatırımlarını anlattı.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 2021 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı. 

 

“2021 yılında 892 ziyaret gerçekleştirdik”

 

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Uluçay şöyle dedi;

Yeni yılınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.Rabbim yeni yılda kazasız bir şekilde görevinizi ifa etmeyi nasip etsin. 2021 yılı boyunca Afyonkarahisar merkez ve köylerinde, 17 ilçemiz ve 42 beldemizde ve köylerimizde toplam 892 ziyaret ve toplantıya milletvekillerimiz, başkanlarımız ve teşkilatımızla iştirak ederek vatandaşlarımızın nabzını tuttuk, taleplerini aldık ve bu talepleri raporlayarak Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklarımıza ilettik çözümünü takip ettik. 2022 yılında da aynı şekilde Afyonkarahisar’da tüm vatandaşlarımıza iç içe olacağız ve taleplerinin takipçisi olacağız.

 

“10 Ocak Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun”

 

“Aziz milletimizin haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medya, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olmuştur” diyen Uluçaç konuşmasında, “Bu minvalde her birinizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor, görevlerinizde muvaffakıyetler diliyorum. Demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazetecilerin toplum için önemli bir görevi yerine getirdiklerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Geçmişte demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde bir vesayet aygıtı olarak kullanılan medyamızın daha demokratik, özgürlükçü ve çok sesli bir yapıya kavuşması yönünde önemli ilerlemeler kaydettik. Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkanların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati önemdedir.

 

Bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve dürüst habercilik anlayışı her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Dolayısıyla yalan ve dezenformasyona karşı hakikat mücadelesinde gazetecilerin de büyük sorumluluğu bulunmaktadır.Türkiye olarak basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz gibi bu kavramın istismar edilmesine de içeride ve dışarıda ülkemiz aleyhine kara propaganda için kullanılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz.

 

Ülkemizde dürüst gazeteciler ile birlikte bunların yanında maalesef ruhu ve kalemini de satan fondaş basın mensuplarını da ifşa etmeye, üç kuruşa satılmışlıklarını aziz milletimizin takdirine sunmaya devam edeceğiz. Bugün maalesef Türkiye’de muhalefet ve muhalefetin fondaş medyası sürekli Kazakistan konusu hakkında paylaşımlar yapıp “Türkiye’de de sokak olayları olur mu? Erdoğan da istifa eder mi?” hayali kuruyorlar. Sizlerin hayalleri dipsiz bir kuyu olmakla birlikte burası da eski Türkiye değildir, bu hayali kuracağınız yıllar da 2002 öncesinde kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

“Cumhurbaşkanına gübre ve şeker konusunda rapor sunduk”

 

Uluçay, “Değerli basın mensupları geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında milletvekillerimiz ile birlikte sahada hazırladığımız raporları orada sunma fırsatı bulduk. Raporlarımız kapsamında şeker üretimi konusunda önemli bir konumda olan Afyonkarahisar’da şekerin dahil olduğu sektörlerde şeker hammaddesi tedariki konusunda yaşanan sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan sorunu Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ileterek konunun takipçisi olacağı sözünü aldık.

 

Öte yandan yine son zamanlarda artan gübre fiyatları dolayısıyla kullanımının azalmasını da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Raporumuzda üreticilerimizin gübre kullanımının yüzde 40 azaldığını, bunun da rekolteye yansıyacağını ifade etti. Şubat - Mart aylarındaki ikinci gübre atımında üreticilerimizin bir destek beklediklerini, verilecek desteğin rekolteye yansıyacağını arz ettik” dedi.

 

“Tarım Bakan Yardımcısı Akif Özkaldıile görüştük”

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı'nın ev sahipliğinde geçtiğimiz Salı günü düzenlenen Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki yatırımların görüşüldüğü toplantıyakatıldıklarını kaydeden Uluçay, “milletvekillerimiz ve başkanlarımızla katılarak Afyonkarahisar’a yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak projeleri tek tek değerlendirdik” ifadelerine yer verdi.

 

Milletvekillerine teşekkür

 

Uluçay, “Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’eAfyonkarahisarla ilgili hem vatandaşlarımızın hemde bizim tüm taleplerimizi dinleyerek, ortak kararlar alarak birlik ve beraberlik içerisinde hızlıca Ankara’da ilgili makamlara ileterek çözümü  için gayretlerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Zeybek’i tebrik etti

 

Uluçay “Afyonkarahisar Belediyesinin şehrin muhtelif yerlerinde yaptığı yatırım ve çalışmalar sadece şehirde yaşayanların değil, Türkiye genelinde de dikkatini çekiyor. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in Türkiye geneli en başarılı belediye başkanları arasında olmasından dolayı kendisini ve ekibini tebrik eder, görevlerinde muvaffakıyetler dilerim” dedi.

 

Çoban’a teşekkür

 

Uluçay ayrıca 2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar Afyonkarahisar merkezde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde yapmış olduğu yatırımlardan dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ı da tebrik etti. Uluçay, “Türkiye’de en güçlü ekipman ve kadroya sahip İl genel meclisi olmasından dolayı da tüm ekip arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Görevlerinde muvaffakiyetler dilerim” dedi.

 

Cumhur İttifakına teşekkür

 

Uluçay Cumhur ittifakına da teşekkür ederek şöyle konuştu; Ülkemiz ve Afyonkarahisar’ın menfaati için hiçbir zaman elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Cumhur ittifakımız Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanımız Sayın Mehmet Kocacan’a ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak’a ayrı ayrı teşekür ederim.Cumhur İttifakına destek olan Büyük Birlik Partisi İl başkanımız Veysel Avşar’a da ayrıca teşekkür ederim.

 

“CHP olsaydı Atatürk olmazdı”

 

Uluçay konuşmasında konuyu İslam dinini aşağılayan CHP’lilere getirdi. Uluçay şöyle dedi; Değerli basın mensupları aslında bu toplantıda CHP ile ilgili tek kelime etmeyecektim ama yüreğime ağır gelen, ruhumu daraltan benim inancıma ‘orta çağ’ yakıştırmasını yapanlara birkaç kelam etmek istedim. CHP demek maalesef kokuşmuş orta çağ, barbar Roma zihniyeti demek, faşistlik demek, cehalet demektir. İstanbul’da hortumculuk, Eskişehir’de heykel demektir, Didim’de sevgilisinin heykelini diken belediye başkanı demektir. CHP'nin alameti farikası İslam karşıtlığı, düşmanlığıdır... Bu düşmanlığı gizlemek için düşmanı olduğu İslam’a tavizler verir takiyye yapar, içinde gizlediği nefret gün gelir ağzından orta çağ feryadı ile açığa çıkar. Düşünebiliyor musunuz Zübeyde hanım CHP döneminde yaşasaydı eğer, başörtülü diye oğlunun mezuniyet törenine katılamayacaktı. Oğlu da annesi başörtülü diye orduya alınmayacaktı. Yani ‘olmasaydı olmazdık’ diyenler önce olsaydılar, Atatürk olmazdı. CHP Budur.

 

“İnşallah Turkovac aşısı ile koronadan kurtulmuş oluruz”

 

“Turkovac’ın acil kullanım onayı aziz milletimize hayırlı olsun” diyerek sözlerine devam eden Uluçay konuşmasında, “Değerli basın mensupları Türkiye'nin güçlü bir aşı geçmişi olduğunu unutmamak gerekiyor. TURKOVAC, son elli yıldan sonra hücreden başlayarak üretim safhasına kadar gelen ilk yerli aşımız olma özelliğine sahiptir. Aldığımız bilgilere TURKOVAC aşısı Sağlık Bakanlığına teslim edildi. TURKOVAC’a aşırı bir talep olması dolayısıyla seri üretime girmiş, en kısa sürede tüm Türkiye’ hastanelerde olacak. Bu başarı, Türkiye’nin başarısıdır. Bu başarı, Bilim insanlarımızın başarısıdır. Dünyada coronavirus aşısı üreten ve Dünya Sağlık Örgütünce onaylanan nadir ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Türkiye’yi 9 aşı üreticisi ülkeden biri yapan bu başarı için 500 kişilik ekip 18 ay boyunca gece gündüz demeden çalıştı.Aşıya erişimde büyük adaletsizliklerin olduğu dünyamızda TURKOVAC inşallah umut olacak! Turkovac, snovac’tan üstün, pfizerbiontech ile eşdeğer seviyededir. İnşallah Turkovacile birliktecoronadan da kurtulmuş oluruz” ifadelerine yer verdi.

 

Çoban 2021 yatırımlarını anlattı

 

Başkan Uluçay’ın ardından İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban konuştu. 2021 de yapılan çalışmaları anlatan Çoban şöyle dedi; Gerçekleşen yol projeleri; Sathi Asfalt Kaplama 206 km Sıcak Asfalt 25 km Kilitli beton parke yol 19 km Stabilize yol 127 km Yeni açılan yayla yolları 46 km Protokol kapsamında yapılan sıcak asfalt 24 km Protokol kapsamında yapılan sathi kaplama 5 km 2021 yılında Afyonkarahisar İl Özel idaremiz toplam 452 kilometre yol yapımı gerçekleştirmiştir.2021 yılı içerisinde toplam 42 derslikli 4 Okul ve 1 adet Spor Salonu yapımı gerçekleştirilmiştir. 2019 yılında İl Özel İdaremiz tarafından ihalesi yapılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası ve çok amaçlı salon 2021 yılında hizmete açılmıştır. Mevcut okullarımızın tamirat, tadilat, bakım ve onarımlarına her sene olduğu gibi bu sene de 10 Milyon TL harcamayla devam edilmiş olup ilk kez 2021 yılında bakım onarıma geçmiş yıllara göre % 50 fazla ödenek ayrılmıştır. Ayrıca 37 adet okulun güçlendirme projesi yapılmış bu iş için toplamda 6 milyon TL harcama yapılmıştır.2021 yılı içinde; 22 Adet İçme Suyu Sondaj Kuyusu 5 Adet İçme Suyu Terfi Binası Yapım Ve Tamiratı, 10 Adet Terfi Hattı Yapımı, 5 Adet Betonarme İçme Suyu Deposu Yapımı Ve Tamiri, 1 Adet İçme Suyu Şebeke Yenileme İnşaatı, 2 Adet İçme Suyu İsale Hattı Tamiratı, 10 adet ilave içme suyu şebeke inşaatı tamamlanmış olup, 25.650 metre içme suyu borusu döşenmiştir. 4 2021 yılında içme suyu yatırım programı dahilinde tamamlanan bu işlere 4.241.220 TL harcanmıştır.Yıllardır konuşulan Sinanpaşa’yıYörükmezarı ormanları üzerinden Hocalar’a bağlayacak olan ve Hocalar Afyonkarahisar arasını gidiş-geliş 60 km kısaltacak olan yolun alt yapısı bitmiştir. Bu yıl asfalt kaplaması yapılacaktır. Bu yolla birlikte Yörükmezarı ormanlarında doğa ve av turizminin ciddi anlamda artacağını tahmin ediyoruz.

 

“Gelir sıkıntısına rağmen 550 milyon TL’lik yatırım yaptık”

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de konuşmasında “Covid19 dolayısıyla 2021 yılında devletin gelirlerinde eksilme olmasına rağmen yaklaşık 550 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. 17 milyon lira bedelli sokak sağlıklaştırması vardı, bitirdik ve hizmete aldık. Şükrü Çelikalay Altgeçidimizi Aralıkayı başında hizmete aldık.Gastronomi konağımızı hizmete açtık.Orada yöresel ürünlerimizi hizmete sunarak ciddi şekilde bir görev üstleniyoruz. Gelen misafirler genelde ‘Afyonkarahisar böyle bir faaliyetinin olduğunu bilmiyorduk’ diyerek olumlu tepkiler veriyorlar” dedi.

 

“37 projemizden 24 tanesini tamamladık”

 

Afyonkarahisar belediyesi olarak yaklaşık 37 adet cep park yaptıklarını ve bitirdiklerini kaydeden Zeybek sözlerine şöyle devam etti; Ben 2022 yılından çok ümitliyim.Başımızda gerçekten vatanını, milletini, bayrağını seven, insanı seven ümmetin umudu sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. 2022 yılı ve 2023 yılında yapılacak olan seçimlerden de yine başarısını artırarak devam ettireceğinden benim şüphem yok. Allah başımızdan eksik etmesin.İnşallah bundan sonraki günleri daha hayırlı ve daha bereketli olacağından şüphemiz yok.Güvenerek biz yatırımlarımıza devam ediyoruz.Bizim 37 projemiz vardı seçimlerde söz verdik 24 tanesini tamamladık.Diğerlerinin ihaleleri yapıldı, 2022 yılında yine teleferik ihalemize çıkacağız.Yine mekanik otopark projemiz var.Yaklaşık 55 milyon liralık bir yatırım.Onu da yap-işlet-devret modeli ile bu sene ihaleye çıkacağız.

 

“Gençlik ve Spor’a 1 milyar 500 milyon liralık muazzam yatırım yapıldı”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunusevende hükümetin yatırımlarını anlattı. Yurdunuseven “Gençlik ve Spor Bakanlığı İlimize takribi 1.5 milyar TL gibi muazzam yatırımlar gerçekleştirmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilimize gerçekleştirdiği son ziyarette

250 milyon TL yatırım müjdesi vermiştir” dedi.

 

Turizme 190 milyon liralık yatırım

 

2003 yılından bugüne kadar kültür ve turizm alanında 190 milyon liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Yurdunuseven, “Afyonkarahisar Hattat KarahisariKültür ve Sanat Merkezi 2011 yılında hizmete açılmıştır.İçerisinde konferans salonu, çok maksatlı salon, okuma salonları, bilgisayar salonu, sergi salonları, bale ve folklor çalışma imkanları, müzik çalışma mekanları, kurs atölyeleri, teknik mekanlar bulunmaktadır. Afyonkarahisar gastronomi alanında UNESCO yaratıcı şehirler ağında Türkiye'de ilk 3 ilden birisi olmuştur. Afyonkarahisar müze ve kültür kompleksi inşa halindedir, bu proje için ödenek tahsis edilmiştir” dedi.

 

“2023’te Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz”

 

2003 yılından itibaren bugüne kadar aile ve Sosyal Politikalar yardımları kapsamında 1 milyar 100 milyon liralık yatırım yapıldığını söyleyen Yurdunuseven, “Afyonkarahisar’ın üç milletvekili olarak hem Belediye Başkanımız,hem İl Genel Meclis Başkanımız ile birlikte İl Başkanımızın önderliğinde Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarımız ile birlikte tüm ilçelerde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.Bundan sonra da artırarak devam edeceğiz. Haziran 2023 seçimlerini Afyonkarahisar olarak hazır bir şekilde beklemekteyiz ve elimizden gelen her türlü gayreti de göstererek inşallah 2023’te Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Afyonkarahisar’da da en yüksek oyu alarak siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“DSİ 4 milyar 616 milyon liralık yatırım yaptı”

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya ise “Devlet Su İşleri 2003 -2021 yılları arasında Afyonkarahisar’da toplam 4 milyar 616 milyon liralık yatırım yapmış olup 436 adet tesis hizmete açılmıştır. Bunların içerisinde içme suyu tesisleri, barajlar, göletler, yeraltı depolamaları sulama tesisleri, dere ıslahları gibi yatırımlar vardır.Ormancılık alanında yapılan yatırım miktarı 2003 -2021 döneminde toplam 229 milyon 300 bin liradır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü de 81 milyon 400 bin liralık yatırım yapmıştır” dedi.

 

“Seri mahkeme usulü getirildi”

 

2021 yılında çıkarılan yargı paketlerinden de söz eden Özkaya şöyle konuştu; 1932 yılından beri icra dairelerince uygulanan fiziki satış usulü kaldırılarak elektronik satış uydu getirildi. Açık artırmalarda internet üzerinden daha fazla kişinin katılabilmesi sağlanmaktadır.Böylece hem haczedilen malların satışı, hem de tarafların mağduriyeti ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte ifade özgürlüğü ile ilgilendiren kararlarının istinaf mahkemelerinden sonra bir kez de Yargıtay tarafından incelenmesi sağlanmıştır.Soruşturma aşamasında tutukluluğa azami süre getirilmiştir.Mesleki kalitenin arttırılması için hukuk mesleklerine giriş sınavı getirilmiştir.Avukatlık stajına başlamak için hukuk mesleklerine giriş sınavında başarılı olma şartı getirilmiştir.Bazı ceza uyuşmazlıklarının savcı ile failin arasında anlaşmasına dayalı olarak mahkeme kararı ile hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak yeni bir yargılama usulü olan seri mahkeme usulü getirilmiştir.

 

Muhalefete tavsiye; Yoksa akıl sağlığınızı bozarsınız

 

“Yerli otomobilimiz inşallah bu yıl seri üretime geçiyor” diyen Özkaya şöyle devam etti; Yakın zamanda inşallah bizler de binmeye başlayacağız.Ben geçen yıl ‘bu aracı üreteceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağımız’ dediğimde bir kısım muhalefetteki arkadaşlar ‘hani nerede fabrika’ diye sordular.Hatırlıyorsunuz değil mi?Fabrika Bursa Gemlik'te 1 milyon 100 bin metrekare arazi içerisinde kurulu.Hatta araç Amerika'da da bir fuarda görücüye çıktı.Bu arkadaşlara şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum;Yabu milletin başarısından gurur duyun.Bu sizi perişan etmesin, kimyamızı bozmasın.

 

Yani milletin başarısından mutlu olun.Bu başarı milletin başarısıdır.Dolar yükselince bu beyefendiler çok affedersiniz göbek atıyor, ülke sıkıntı yaşarsa bunlar mutlu oluyor. Araba kötü olursa bunlar mutlu oluyor, araba dünyada ses getirirse bunlar mutsuz oluyor.Dolar düşüyor mutsuz oluyorlar, dolar yükseliyor keyiflen gülüyorlar. Türkiye SİHA üretiyor mutsuz oluyorlar, Türkiye ihracat yapıyor mutsuz oluyorlar.İki tane atak Filipinler'e teslim edildi. Pakistan'da motor sebebiyle biraz gecikme oldu.Hemen başladılar ‘Pakistan almıyor’ diye.Yani bu milletin başarısına çamur atmaktan zevk almak için insanın gerçekten ciddi bir tedaviden geçmesi lazım.Ciddi bir doktora görünmesi gerekir.Ben bu dostlara milletin başarısından mutlu olacağı bir şeyler çıkarın tavsiyesinde bulunuyorum.Aksi halde akıl sağlığınızı bozarsınız yazık olur.

 

“Dünyada yapılması zor işleri yapabilen birkaç nadir ülkelerden biriyiz”

 

Son konuşmayı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu Türkiye’nin başarılarını paylaşarak şöyle dedi; Türkiye son 19 yılda ileri teknolojiyi kullanan sayılı ülkelerden biri haline gelmiştir.

Kendi uçak ve helikopterini üretebilen 6 ülkeden biriyiz.Jet Motoru teknolojisine sahip 7 ülkeden biriyiz.Mühimmatı ile birlikte kendi SİHA’sını üretebilen 4 ülkeden biriyiz.Taarruz helikopteri seri üretimi yapabilen ilk 5 ülkeden biriyiz.Savaş uçağı geliştiren sayılı ülkelerden biriyiz.Kendi eğitim uçağını tasarlayıp üretebilen ilk 10 ülkeden biriyiz.Bor Karbür üreten 3 ülkeden biriyiz.Kendi uydusunu tasarlayıp, üretip, test edebilen sayılı ülkelerden biriyiz.Santimetre hassasiyetli Endüstriyel GPS teknolojisine sahip 6 ülkeden biriyiz.

 

Kızılötesi Dedektör alanında seri üretim yapabilen 6 ülkeden biriyiz.Kriptolu telefon üretebilen 6 ülkeden biriyiz.Baz istasyonu üretebilen 5 ülkeden biriyiz.Elektrikli araba bataryası üretebilen 6 ülkeden biriyiz.

 

İleri teknoloji su altı robotu üretebilen sayılı ülkelerden biriyiz.Dünyanın ilk 4. Seviye otonom elektrikli otobüsünü üretiyoruz.İnsansız Deniz Aracı üretebilen 5., silahlı testini gerçekleştiren 1. Ülkesiyiz.

 

Kendi Deniz Topunu tasarlayıp üretebilen 4 ülkeden biriyiz.Tünel Açma Makinası (TBM) üretebilen 8 ülkeden biriyiz.Akıllı bomba üretebilen 4 ülkeden biriyiz.Kendi Savaş Gemimizi tasarlayıp üretebilen sayılı ülkeden biriyiz.COVİD Aşısı üretebilen 9 ülkeden biriyiz.Dünya’nın en yüksek barajlarını yapabilen ülkelerden biriyiz.

 

KKTC’ye denizde asılı boru sistemiyle su ileten proje Dünya’da ilk ve tektir.Dünya’nın en iyi içmesuyu arıtma tesisi inşa eden 7 ülkesinden biriyiz.Dünya’nın en ağır kaya kamyonunu yapan 7 ülkeden biriyiz.Dünya’da ilk defa zincirli kesme makinası üreten ülkeyiz.

 

“Sağlık alanında büyük yatırımlar yaptık”

 

Sağlıkta büyük yatırım yapıldığını vurgulayan Eroğlu konuşmasında, “İlimiz ve ilçelerimize sağlık alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdik.Takriben 855 milyon TL yatırım yaparak bir rekora imza attık.Toplam sağlık personeli sayısı;2003 yılında 3.841, 2021 yılında 9.483 oldu. Hastanelerimizdeki yatak sayısı;2003 yılında 1.603, 2021 yılında 2.376 olmuştur. Son 19 yılda 555 milyon TL’lik eğitim yatırımı yaptık. Eğitim her zaman öncelikli konularımızın başında geldi. Afyonkarahisar’da eğitim seviyesini yükseltmek için 2021-2022 öğretim yılında büyük bir seferberlik başlatılacaktır. Okul sayısı;2002 yılında: 599, 2021 yılında: 886

 

Derslik sayısı;2002 yılında: 5.126, 2021 yılında: 8.042. Öğretmen sayısı;2002 yılında: 6.140, 2021 yılında: 10.156. 57 milyon TL maliyetinde 27,6 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık.Sınıfları daha modern ve teknolojik sınıf haline getirdik.Son 19 yılda;12.624 adet bilgisayar, 662 ADSL Bağlantısı, 468 Bilişim Sınıfı kurduk.Üniversitelerimiz şehrimize büyük katkı sağlıyor; İlimizde bulunan iki üniversite bünyesinde;Toplam akademik birim sayısı 86, toplam akademisyen sayısı 1.505, toplam profesör sayısı153, toplam doçent sayısı 127, toplam öğrenci sayısı41.607’dir” dedi.

 

Ulaşımda dev hizmetlere imza atıldığını kaydeden Eroğlu şöyle dedi; Ulaşım alanında son 19 yılda takriben 10,5 milyar TL’lik muazzam bir yatırım yaptık.Bütün yollar Roma’ya çıkar sözünü değiştirdik, bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar.Modern otogar kazandırdık. Şehrimize yaraşır güzel ve modern bir otobüs terminali kazandırdık.Eski otogar ile yenisi arasında dağlar kadar fark var. Havalimanı kazandırdık. Ülkemizin 4. Büyük havalimanı olan Zafer Havalimanını 2012 yılında hizmete aldık.Afyonkarahisar’ın dev projesi; Hızlı tren geliyor…Hızlı tren ile Ankara-Afyonkarahisar-İzmir arası;Güzergâh 824 km’den 624 km’ye düşecek,

 

seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düşecektir. Afyonkarahisar - Ankara arası 1 saat 15 dakikaya,

Afyonkarahisar İzmir arası 2 saat 15 dakikaya inecektir.Yılda 13,3 milyon yolcu kapasitesinde olacaktır.

Projenin bütün kesimlerinde altyapı çalışmaları devam etmektedir.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı faaliyetleri;
Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm faaliyetleri ile son 19 yılda ilimize TOKİ tarafından 1 milyar 227 milyon TL maliyetinde 8.488 adet konut inşa edilmiştir.1 milyar 134 milyon TL maliyetinde 3.028 adet konutun ise inşaatı devam etmektedir.

 

“2022’de Büyük Zaferin 100. Yılına Hazırız”…

 

Eroğlu, “İstiklal Harbimizin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar, 2022 yılında büyük faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Gençlerimize ve yavrularımıza, İstiklal Harbini daha iyi anlatmak ve onlara bu şuuru vermek gayesi ile zaferin 100. Yılı olan 2022 yılında çok önemli faaliyetler planlıyoruz” dedi.



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.