Tarih: 10.12.2019 00:56

Bal Porsuğu Özellikleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Dünya üzerinde bulunan en korkusuz canlı olarak ön plana çıkan Bal Porsuğu, hayvanlar aleminin en merak edilen hayvanlarındandır. Peki Bal Porsuğu özellikleri nelerdir? İşte hayvan videoları arasında en çok izlenen Bal Porsuğu ile ilgili tüm detaylar?

 

`En acımasız` ve `en korkusuz` hayvan olarak adlandırılan bal porsukları, genellikle Afrika, Güneybatı Asya ve Hindistan`ın güneybatı kısımlarında yaşıyor.

 

İsminin bal porsuğu olmasının nedeni ise, balı çok sevmelerinden kaynaklanıyor.

 

Bal porsuğu, sansargiller ailesinden geliyor ve zorlu yaşam koşullarına aşırı derecede dayanaklı olmasıyla biliniyor.

Pes etmek nedir bilmiyor

Bal porsuğu, `en korkusuz hayvan` unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı`na da adını yazdırmış bir canlı. Korku hormonunun bulmadığı iddia edilen bu hayvan, aslandan yılana kadar her boyutta canlıya kafa tutabilir. Hatta yenileceğini bilse bile, girdiği mücadeleden vazgeçmez.

 

>> Görenlerin Hayret Ettiği En İnanılmaz 26 Hayvan Karşılaşması

 

Kısa süre önce sosyal medyada yayılan bir görüntüde, bal porsuğunun yavrusunu yakalayan leopar ile verdiği mücadele herkes tarafından ilgiyle karşılanmıştı.

 

Anne bal porsuğunun leoparın üstüne yürümesi ve onu korkutup kaçırması, daha sonra da yavrusuna alması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

 

Bal porsukları kendilerine iyi bakarlarsa 24 yıl kadar yaşayabilirler. Uzunlukları 55 ila 77 santimetre arasında değişen bal porsuklarının kilosu ise erkeklerde 9-16 kilo, dişilerde 5-10 kilo arasında değişiyor.

 

Her şeyi yiyebilir

 

Yılandan arı larvasına kadar her şeyi yiyebilecek potansiyele sahip olan bal porsuklarının bağışıklık sistemleri oldukça güçlüdür. Hatta bir fili öldürebilecek güçteki yılan zehri, bal porsuklarını etkilemiyor.

 

Zehirli bir yılanı yerken zehirden etkilenip bayılan bal porsuğu, uyandığı zaman tekrar yılanı yemeye devam edebilir.

 

Genellikle tek yaşamayı seven bal porsukları yalnızca çiftleşme dönemlerinde partnerleriyle bir araya gelir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —