Bölgenin en büyük Termal İşletmesi

Bölgenin en büyük Termal İşletmesi

Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, Afyonkarahisar Termal Turizminin son 3 yıl içerisinde oldukça fazla bir ivme kazandığını belirterek, kentte yapılan festival ve tanıtımların Termal Turizmine önemli katkı sağladığını söyled

Termal Turizminin sahil turizmine göre daha avantajlı ve yılın 12 ayı süren bir turizm alanı olduğunu ifade eden Hakan Siyah, bu konuda Afyon olarak da şanslı bir ile sahip olduğumuzu kaydetti.

 

TANITIMLAR ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

 

Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, “Termal Turizm, sahil turizmine baktığımız zaman 12 ay sürekli canlı sürekli misafiri olan bir turizm. Bölge olarak da baktığımız zaman Afyon bölgesi olarak şanslı bir bölgedeyiz. Çünkü son 3 yıldan bu yana oldukça fazla bir ivme kazandı. Özelikle ilimizde yapılan gastrofest olsun, Motokros etkinlikleri olsun Afyon’a ve Termal Turizmine ciddi katkıları oldu. Bunun yanı sıra Ayazini bölgesindeki etkinlikler ve Ayazini tanıtımlarının da termal turizme ciddi katkıları oldu” dedi.

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK AQUAPARKINI YAPIYORUZ

 

Özgül Termal olarak bölgenin en büyük aquaparkının inşaatının sürdüğünü dile getiren Hakan Siyah, “Özgül Termal 2008 yılından bu yana Gazligöl bölgesinde faaliyet göstermektedir. Özgül Termal olarak 22 bin metrekarelik bir SPA alanına sahip. Bu alandaki tuz odalarımız olsun, saunalarımız olsun, masaj salonlarımız olsun aktivetilerimiz olsun, yatırımlarına devam eden ve daima yeniliklerin öncüsü konumundayız. Şuanda da bölgenin en büyük aquaparkını yapmaktayız. Özgül Termal 604 oda, 73 villasıyla da 2023 yılında da hizmet verecek” diye konuştu.

 

KONAKLAYAN MİSAFİRLERE TUR HİZMETİ

 

Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, firma olarak kentin tanıtımına da katkı sağladıklarını belirterek, “Özgül Termal başlangıç olarak devre mülk olarak kurulmuştur ancak şimdi yarım pansiyon olarak da oda hizmeti vermekteyiz. Gelen misafirlemize Ayizini turu, Afyon turu olarak da haftanın belirli günlerinde misafirlerimize kentimizi ve çevremizi tanıtıyoruz. Şehrimizin tanıtımı, tarihi yerlerimizi ve kültürümüzü, yöresel lezzetlerimizi tanıttığımız zaman misafirlerimiz iki gün kalacağına 3-4 gün daha uzun konaklamalar alabiliyoruz. Bu da hem bize hem de bölgemize ciddi katkılar sunuyor” şeklinde konuştu.

 

ZAFER HAFTASI YOĞUN GEÇTİ

 

Siyah, “Son zamanlarda gelen misafirlerimiz özellikle sucuk ve kaymağımızın yanı sıra tarihi yerlerimizi gezmek ve görmek istiyor. Buna istinaden 30 Ağustos Zafer Haftasında bölge olarak oldukça çok yoğunluk yaşadık” dedi.

Termal Turizm son 3 yılda önemli bir ivme kazandığını belirten Hakan Siyah, “Daha önce gelen misafirlerimiz şimdilerde balon turuna gidiyor, Afyon turuna katılıyor, kentimizin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buluyor ve misafirlerimiz bundan dolayı da oldukça mutlu oluyorlar. Onların mutluluğu da bize geri dönüşlerde olumlu sonuçlar getiriyor” diye konuştu.

 

TERMAL TURİZM YETERİ KADAR ANLATILAMADI

 

Türkiye’de Termal Turizmi yeteri kadar anlatılmadığına inandığını fade eden Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, şöyle dedi:
“Daha yeni yeni Termal Turizminden faydalanmak isteyenler işletmemize geldiği zaman Termal Turizmin sadece hamamdan ibaret olmadığını görüyorlar. İcmeleri var, kürleri var ve daha değişik bilgiler verdiğimiz zaman misafirlerimiz Termal Turizminin ne kadar farklı olduğunu görüyorlar. Önceki insanlarımız hamama gittiği ve sıcak suyu bulduğu zaman bunu termal sanıyorlardı ama artık öyle değil. Termal Turizmde de gelişmele var. İnsanlarımız Termali daha bilinçli kullanıyorlar.”

 

TERMAL SUDA YÜZÜLMEZ!

 

Termal Suda yüzmenin insanlara bir fayda getirmeyeceğini ifade eden Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, “Termal sudan yeteri kadar yararlanmak istiyorsak suyun içerisinde yüzerek değil sabit kalarak yararlanacağız. Kesinlikle sabit kalacağız ki vücudumuz sudaki o mineralleri alsın. İnsanlarımızın Termal sudan çıktıktan sonra da ılık bir duşun ardından en az yarım saat birdinlenmeleri gerekiyor. Bunun yanında mineral takviyesi yapmaları gerekir. Sabahları bir bardak mineralli su yeterlidir. Bunun abartarak fazla içmeleri de zararlıdır. Çünkü sindirim sistemi hızlanır ve zorlanır. Bu da böbreklere zarar verir” diye konuştu.

 

DOKTOR TAVSİYESİNE UYUN

 

Özellikle eklem ve kas ağrıları olan misafirlerimizin doktor tavsiyesiyle gelenler olduğunu dile getiren Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, şu ifadeleri kullandı;

 

“Bunun yanında Termal suları kullananlardan dikkat etmesi gerekenler de var. Tansiyon hastası olanlar, kalp rahatsızlığı olanlar var, siroz gibi hastalıkları olan misafirlerimizin de dikkatli olmaları gerekir. Bunun yanı sıra bu hastalığı olanlara doktor tarafından termal su kullanmayın denilmiş ise kesinlikle de kullanmamaları gerekiyor.

 

Özgül Termal’de kalan özellikle kemik ağrıları, eklem ağrıları olanlar, bel fıtığı olanlar, sindirim sisteminde sıkıntısı olan misafirlerimizden oldukça çok olumlu dönüşler aldık. Gazlıgöl, Türkiye’nin en iyi kaplıca suyuna sahip bir bölge. İyileşen misafirlerimize tavsiyemiz de bu uygulamalarını zaman zaman da tekrar etmeleri yönündedir. İyileştik tamam dememeleri lazım ve yılın belirli dönemlerinde tekrar Termal suyu kullanmaları gerekir. Bunu da kendilerine özellikle söylüyoruz”

 

MEMNUNİYET ÖN PLANDA

 

Mutlu personel mutlu müşteri demek olduğuna inandıklarını belirten Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, “Memnuniyet konusunda Özgül termal olarak gerçekten önemli bir noktadayız. Biz bu konuda en başta personelimizin eğitimine önem veriyoruz. Çünkü mutlu personel mutlu müşteri demektir. Bunun neticesinde güzel dönüşler alabiliyoruz. Personel konusunda da mesala ben 5 yıldır bu görevi yapıyorum bu süre içerisinde personelden ayrılanların sayısı 5 parmağın sayısı geçmeyecek durumda” dedi.

 

PANDEMİ SONRASI TERMALE İLGİ ARTTI

 

Pandeminden  sonra Termal Turizmde oldukça hız kazandığı belirten Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, insanlarımız onca zaman sıkıldığını ve eve kapandığını bunun neticesinde de Termal Turizmin yavaşlayacağını düşünürken aksine güzel bir artış yaşandığını söyledi.

Gelen taleplerin büyük şehirlerden geldiğine dikkat çeken Hakan Siyah, “Taleplerin en çoğu, İstanbul, Bursa, Konya ve Ankara’dan geliyor. Son aylarda da buna Antaya’dan gelen bir yoğun talep başladı. Antalyalılar sahil turizmini biliyor ama özellikle kışın kar altında Termal Turizmini de oldukça beğeniyorlar” diye konuştu.

 

YURTDIŞI TALEBİ ARTIYOR

 

Yurtdışıdan geçtiğimiz yıl özellikle Rusya’dan oldukça fazla bir misafir ağırladıklarını belirten Özgül Termal İşletme Müdürü Hakan Siyah, yeni yeni Avrupa ülkelerinden de taleplerin geldiğini vurguladı.

Hakan Siyah, “Avrupa’da kışın zor geçeceği bilgilerinin yayılmasının ardından bize olan talep giderek artıyor. Yaptığımız anlaşmalar ve gelen talepler şu anda en düşük 1 aylık ve 45 günlük, bu da bizlere bu konuda bir farkındalık getirecektir. Bu 45 günlük süre içerisinde gelecek olacak misafirlerimiz hem tatillerini yapacaklar hem de Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelerde tedavilerini olacak. Avrupa’da termal tedavisi sağlık sigortası kapsamında. Türkiye’de de bu uygulamanın faaliyete geçmesini bekliyoruz” dedi. Kaynak: Sait Karaduman



Anahtar Kelimeler: Bölgenin büyük Termal İşletmesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.