Çocuğunuza senelik  check-up  yaptırın!

Çocuğunuza senelik  check-up  yaptırın!

Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Camcı çocuk sağlığı için check-up yaptırmanın önemini vurguluyor

Uzm. Dr. Lale Camcı; “Genellikle aileler çocuğunu sadece hasta olduğu zaman doktora götürmektedirler. Oysa çocuğumuzun sağlıklı büyüyüp, gelişiminin sağlıklı olduğundan emin olmak, hastalıkların erken teşhis ve tedavinin başarısı düzenli check-up yaptırmaktır. Amaç hastalık saptamak değil, erken belirtileri yakalayıp daha hastalık gelişmeden tedbirler alabilmektir.

 

Check-up’da çocuk doktorunun ayrıntılı muayenesi ile birlikte; belli yaşlarda daha sık görülen ( kansızlık, demir eksikliği, idrar yolu enfeksiyonu, parazitler, alerjik hastalıklar, karın ağrısı vs.) ve sağlıklı büyüme ve gelişmesini engelleyecek hastalıklar ( büyüme geriliği, kemik gelişimi, romatizmal hastalıklar, kötü huylu hastalıklar ( lösemi ) karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, bağışıklık sistemi bozuklukları, şeker, tansiyon ve kalp hastalıkları vs.) önceden tanımak için birtakım testler yapılmaktadır.

 

Check-up ile birçok hastalık taranabilir ve erken teşhis ile hastalıklara yakalanmadan önlem almak daha kolay ve ekonomiktir. Bu yaz tatilini fırsat bilerek çocuğunuza senelik check-up yaptırın. Böylece çocuğunuzun sağlığını, büyüme ve gelişmesini en iyi düzeyde korumuş, sağlıklı nesiller yetiştirmiş oluruz.” Kaynak Fuar Hastanesi



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.