Tarih: 05.05.2018 00:07

Dinar?da Türkçe Şöleni

Facebook Twitter Linked-in

Sunuculuğunu Fen Lisesi öğretmenlerinden Bengü Kazancı üslendi.

 

Programa; Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, ilçe jandarma Komutanı üsteğmen Serkan Ateş, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Müftü Şahin Yaşar, MYO Müdürü Dr. Hayrettin Ertan, Özel idare Müdürü Yakup Güçlü, Kaymakamlık yazı işleri Müdürü Tekin Mumcu, Gençlik hizmetler spor Müdürü Doğan Çakır, Mal Müdürü Ünal Kartal, Halk Eğitim Müdürü Tekin Koçer, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Dinar İlçe Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi bırakıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan Türkçe Şöleni etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ise Dinar ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu gerçekleştirdi. Tahtaoğlu şunları söyledi. ? İlçe milli eğitim müdürlüğümüzce düzenlenen Türkçe etkinlikleri Makale yazma, şiir ve öykü yazma yarışmaları düzenli yapılmaktadır.

 

Hazırlamış olduğumuz bu proje yurdun dört bir yandan gelen dil sevdalıları hayat buldu. Türkçemizi en doğru şekilde kullanmak okuduğunu anlayan bireyler yetiştirmek üstüpümüz oldu. Ana diline sahip çıkmak milletimizin öz kültürüne özden sarılması demektir.Bu yılki etkinliğimize yurdumuz genelinden 150 başvuru olmuştur. Türkiye?nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizle hatıra ormanı oluşturduk. Kendilerine güvenerek bu yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ederim.?dedi Daha sonra programın akışı şu şekilde devam etti.

 

Şehit P. Uz. Çvş. Selçuk Gürdal Ortaokulu öğrencilerinin Halk oyunları gösterisi izleyenleri hayran bıraktı. Hemen arkasından Dinar Marsyas Musiki Derneği ekibi tarafından konser verildi. Solist Nilay Çivik?in seslendirdiği çeşitli türküler söylendi.

 

Türkçe Şöleninin son bölümünde ise Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesinin Mehteran Takımı gösterisi etkinliklere son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —