Tarih: 06.06.2017 12:43

Diyanet harekete geçti çocuklar camiyi sevecek

Facebook Twitter Linked-in

Camileri çocuklara sevdirmek için harekete geçen Diyanet, yeni bir proje için düğmeye bastı.

 

Bu kapsamda ilk olarak Kocatepe Camii`nin alt katında çocuk oyun alanı oluşturuldu. Çocuklara özel turlar da proje kapsamında

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuklara camileri sevdirmek amacıyla harekete geçti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in girişimiyle hazırlanan `Cami Çocuk Buluşması` projesi start aldı. İlk adım camilerde çocuklar için `oyuncak parkı` oluşturulması oldu.

 

 

İlk örnek Ankara Kocatepe Camii`nin altında oluşturuldu. Parkta kaydıraklar, salıncaklar, oyun evleri, legolar ve çeşitli oyuncaklar bulunuyor. Diyanetin hedefi, her ay bir camide oyuncak parkı kurmak  Diyanet çocuklara özel `camimiseviyorum` adlı bir web sayfası oluşturdu. Bir sonraki hedef imari veya tarihi özellikleriyle dikkat çeken camilerin tanıtılması için `cami gezi programları` da düzenlemek.  Diyanet yetkilileri, `Öncelikli amacımız, çocuklara camileri sevdirmek. Diğeri camilere giden çocukları, `ayakbağı` gibi gören bakış açısını kırmak` dediler.

 

PROF. GÖRMEZ İŞARETİNİ VERMİŞTİ


`Camİ Çocuk Buluşması` projesinin işaretini, ekim ayında veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez buradaki konuşmasında şöyle demişti: Çocuklarımızın Allah`a kulluk bilinci ve ibadet aşkıyla büyümesini istiyorsak, camilerimizi çocuklarımız için bir buluşma ve sevgi mekanına dönüştürebilmeliyiz.

 

 

Geleceğin büyüklerinin Yüce Yaratıcı ile sağlıklı bir bağ kurmalarına yardımcı olmak, o ibadetin huzurunu keşfetmelerini sağlamak düşüncesiyle başlattığımız kampanya, her yaştan çocuğu cami ile dostluk kurmaya teşvik edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —