Gastronomi mutfağında engel yok

Gastronomi mutfağında engel yok

Türkiye’de ilk ve tek Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezinde eğitim görenler sertifika almaya devam ediyor.

Zihinsel Engelliler Derneği bünyesinde mutfak eğitimlerini alan öğrenciler sertifikalarını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in elinden aldı.

 

Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezinde 8 engelli öğrenci iki hafta boyunca teori dersi, bir ay boyunca da mutfak uygulaması eğitimi aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

 

Tamamen engellilerin erişimine uygun dizayn edilen merkezle ilgili bilgi veren Başkanı Mehmet Zeybek, gastronomi şehri Afyonkarahisar'a özgü yiyecekler başta olmak üzere tüm lezzetlerin üretildiği, profesyonel aşçılar nezdinde mutfakların yer aldığı Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çekti. 

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sertifika töreninde özel gereksinimli bireylerle yakından ilgilenerek tebrik etti. Kaynak Afyon Belediyesi Basın Birimi



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.