Tarih: 24.07.2022 16:07

Hak sahipleri bir an önce çözüm bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Mağduriyetlerinin olduğunu dile getiren hak sahipleri, yetkililer tarafından kendilerine bilgi verilmesini, mağduriyetlerinin giderilmesi için hızlı bir çözüm istiyorlar.

 

50 bin konut kampanyası kapsamında 750 adet 2020 yılında, 100.000 Konut projesi kapsamında 225 adet hak sahibine tanınan TOKİ konut projesi yerlerin uygun olmaması nedeniyle, geçtiğimiz yıllarda Gökçe mahallesi'ne yapılması kararlaştırılmıştı.

 

İhale yapıldı, ihaleyi alan firma inşaata başladı, temelleri kazdı fakat maliyetlerin çok fazla artması nedeniyle, ihaleden geri çekildiği söyleniyor. Çekilen kurallarda hak sahibi olan vatandaşlar, zamanın geçmesiyle maliyetlerinin arttığını, haliyle de ev fiyatlarının günden güne arttığını dile getiriyorlar.

 

Ödenecek taksitleri ödemekte, zorluk yaşayacaklarını dile getiriyorlar. Yetkililerin bir an önce inşaatı başlatmalarını ve akabinde de daireleri teslim etmelerini rica ediyorlar. Kirada olması hasebi ile çok fazla güçlük çekmekte olanhak sahipleri. Sadık Bey ve Çetinkaya sakinlerinin TOKİ 'lerinin küçük Çobanlardan sonra, kuraları çekildiği halde, bitmek üzere olduğunu, Gökçe mahallesinin, kurraları daha önce yapıldığı halde, hala inşaatının yapılmadığını dile getirdiler Konuyla ilgili olarak, Milletvekili Ali Özkaya'dan yardımda bulunmalarını talep ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —