Tarih: 13.05.2024 16:36

Hazırlıklar tamamlanıyor güreşler 26 Haziranda

Facebook Twitter Linked-in

Şuhut’un Karaadilli kasabasında uzun yıllardır yapılmayan Karaadilli Yağlı Pehlivan Güreşleri 26 Haziran’da gerçekleştirilecek. Karaadilli Kültür Yaşatma Derneğinin Karaadilli Belediyesi ile ortaklaşa organize edeceği güreşler için hazırlıklara başlandı.

 

 Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olan güreş sahasında düzeltme ve çimlendirme çalışmaları sürerken, dernek yetkilileri bozuk tribünlerin bir anca önce yapılması gerektiğine vurgu yapıyor. 

 

BAŞPEHLİVAN OKULU, GÜREŞ SAHASINI İNCELEDİ

 

Bir zamanlar Türkiye’nin İkinci Kırkpınar’ı olarak adlandırılan Karaadilli Yağlı Pehlivan Güreşlerinin yeniden yapılacak olması güreşseverler ve sporcular arasında heyecana neden olurken, 654. ve 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Orhan Okulu, Karaadilli’ye gelerek güreş yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Hocası Kemal Yılmaz’la geldiği Karaadilli’de, güreşleri düzenleyecek dernek yöneticileri ve Belediye Başkanı Hüseyin Şahin’le görüşen Okulu, “Karaadilli Yağlı Pehlivan Güreşlerinin yeniden yapılacak olması bende ve diğer sporcu arkadaşlarda heyecana neden oldu. Karaadilli’ye gelerek, yetkililerle görüşmek ve güreşlerin yapılacağı alanı incelemek istedim. Gayet güzel çalışmalar yapılıyor. Kısmet olursa burada ben de gelip güreşmek isterim” diye konuştu. 

 

SPORSEVERLERİN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ

 

Öte yandan, güreş hazırlıklarını yoğun şekilde sürdüren yetkililer, Türk yağlı güreş tarihinde çok önemli bir yeri olan Karaadilli Yağlı Güreşleri’ni yapmak üzere oldukça kısıtlı bir bütçeyle harekete geçtiklerini belirterek, sporseverlerin maddi ve manevi desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler. Yetkililer, makbuz karşılığında yapılacak bağışların “TR37 0021 0000 0010 6650 7000 01” nolu Vakıf Katılım Bankası AŞ hesabındaki İBAN adresine gönderileceğini belirttiler. Kaynak Buğra Avşar

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —