Hobi bahçelerinin açılışı dualarla yapıldı

Hobi bahçelerinin açılışı dualarla yapıldı

Afyonkarahisar belediye Başkanı Mehmet Zeybek söz verdiği yatırımları halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.

 O projelerden biri olan Devlet Parkı Hobi Bahçelerinin resmi açılışı yapıldı.

 

Doğa Dostu Belediyecilik anlayışı ile Afyonkarahisar’da Hobi Bahçeleri yaygınlaştırılıyor. Şimdiye kadar 600’den fazla hobi bahçesi Afyonkarahisarlıların hizmetine sunuldu. 

 

Hizmetin ustası Başkan Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde 39 bin metrekarelik alanda kurulan hobi bahçesi açılış programına; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, siyasi parti temsilcileri, Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Benol Kaplan, Barış Dal, daire müdürleri ve il protokolü katıldı.

 

DAHA YEŞİL BİR AFYON

 

Programda açış konuşması yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek sözlerine desteklerinden ötürü Vali ve Milletvekillerine teşekkür ederek başladı. Başkan Mehmet Zeybek açıklamasında; “Göreve geldiğimiz andan itibaren Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimizle birlikte Afyonumuza hizmet etmek için gayret ile çalışıyoruz. Daha yeşil bir Afyon hedefi ile yaptığımız çalışmalar kapsamında hemşerilerimizi yeşil ile buluşturabilmek adına bu mekânda 229 tane hobi bahçesini bitirerek hizmete aldık. 

 

 Tabi bu hizmet dönemimizde burada 229, Kocatepe Üniversitesi’nde de 115 adet Hobi Bahçemizi bitirip hemşerilerimize tahsisleri yapıldı. Bu projede önceliğimiz emekli vatandaşlarımızdı. Yıllarca çalışıp emekli olan hemşehrilerimizin toprakla iç içe olmasını sağlamak, tarım ile uğraşarak bir rehabilete ortamı oluşturmak adına bu yola çıktık. Hobi Bahçelerinde hak sahibi olan vatandaşlarımız memnun olduklarını bizlere ifade etti.” Dedi.

 

ZEYBEK BAŞKAN’DAN ATA TOHUMU DESTEĞİ MÜJDESİ

Başkan Mehmet Zeybek programda bir de müjde paylaştı. Ata tohumu üretiminin yaygınlaşması amacıyla Afyonkarahisarlı çiftçiler ve hobi bahçesi kullanıcılarına tohum desteği verileceğini müjdeledi. Zeybek Başkan; “İnşallah önümüzdeki dönemde de yeni bir sera oluşturarak ata tohumu üretimini gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimiz ve hobi bahçelerinde ata tohumlarının kullanımını yaygınlaştıracağız. Hobi Bahçemiz 39 bin metre karelik bir alanda kuruldu. İçerisinde yürüyüş ve koşu yolları, mescit, çocuk oyun grubu, otopark dinlenme alanları mevcut.  Hobi bahçelerindeki sahipler, kendi yiyecekleri ürünlerini burada üretip, hoşça vakit geçiriyorlar. 

 

Evlerine kapanıp kalmaktan ziyade toprakla haşir neşir olarak kendilerini rehabilite ettiklerini bizlere özellikle ifade ediyorlar. Bundan dolayı da ayrıca mutlu ve gururluyuz. Göreve geldiğimiz andan itibaren doğa dostu yatırımlar yapmaya önem vermeye çalıştık. Türkiye’de en fazla yeşil alana sahip il Ankara. İkinci sırada ise biz varız. İnşallah yeni dönemimizde Ankara’yı geçmeyi hedefliyoruz. Görev süresimiz içerisinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını %50 oranında artırdık. Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 eseri görev süremiz boyunca Afyonkarahisar’ımıza kazandırdık. Tek gayemiz Afyonkarahisar’ı hem yaşanılabilir bir kent haline getirmek hem de marka şehir haline getirebilmek. Bu çalışmalarımızda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Valimize ve Milletvekillerimize huzurlarınızda sonsuz teşekkür ediyorum. Hobi bahçelerimiz hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

 

MUTLULUĞA VESİLE OLAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Milletvekili Hasan Arslan’da Başkan Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. İnsanların toprakla uğraşmasının mutluluk sağladığına dikkat çekerek; “İnsan doğasına dönmek ister. İster toprağa dokunmak ister. Şehirde yaşayan insanlar toprakla buluştuğu zaman mutlu olurlar. Belediyemizin doğaya dönmeyi hobi haline getirdiği hobi bahçeleri insanları ciddi bir şekilde negatif enerjiden kurtarıyor, 

 

rahatlatıyor. Toprağa dokunmak güzel şey. Üretmek insanın doğal yapısında var. Burada ürettiğiniz meyveler, sebzeler üretime katkı anlamında insanı mutlu eden şeyler.  Şehirlerde böyle ortamlar vesilesiyle mutluluğa ulaşıyoruz.  Buna vesile olan Sayın Belediye Başkanımızı insanlarımızın toprakla buluşturduğu için tebrik ediyorum.  Hobi Bahçeleri şehrimize hayırlı olsun.” Diye konuştu.

 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE GÜZEL MÜJDELERİMİZ OLACAK

Müjdelerimiz olacak diyen Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’de; “Cumhuriyetimizin 100. yılına yüzden fazla eser Afyonkarahisar’da hediye ettik. Bu hizmet kervanına katkısı bulunan başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm personele çok teşekkür ediyorum.  İnşallah bu hizmetlerimiz devam edecek. İnsanların tabiat ile ulaşması bir gezi yapması ve toprakla uğraşması toprakta bir şeyler ekip dikmesi psikolojik gelişim açısından önemli. Geçtiğimiz haftalarda üniversite kampüsümüzde bulunan hobi bahçelerinin açılışını yapmıştık. 

 

Artık Belediyecilik sadece asfalt atmak kanalizasyon yapmak su getirmek veya bir imar çalışması yapmaktan öteye geçti. AK Parti’nin Sosyal Belediyecilik anlayışı ile bu işin zirvesini yapmaya başladık. Hobi bahçeleri ve diğer sosyal yardımlarımız ile AK Parti Belediyeciliğini her alanda hissettiriyoruz. Bundan dolayı tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Afyonkarahisar’a önümüzdeki dönemlerde güzel müjdelerimiz olacak inşallah.  Buranın açılışında ve faaliyetinde emeği geçen Belediye Başkanımıza ve tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu açılışlarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Başkan Mehmet Zeybek’e teşekkür eden Milletvekili Ali Özkaya ise toprak koruma kanununa dikkat çekerek hobi bahçeleri ile verimli tarım arazilerinin korunduğuna değindi. Bu hassasiyete sahip çıkan Belediye Başkanımızı tebrik ederek; “Güzel bir programdayız. Şehrin yoğunluğu, stresi, sıkıntısı insanların toprakla buluşmasını zorunlu kılıyor. 

 

 Biriken negatif enerjinin vücuttan atılmasının en iyi yeri toprak. Toprak ile buluşan toprak ile çalışan bundan mutlu oluyor. Değerli Belediye Başkanımızın burada yapmış olduğu örnek alanlar gibi kamu öncülük eder de yaparsa güzel oluyor. Yapmadığı zaman vatandaş bu defa tarım arazilerinde bu tür alanları yapıyor ve tarım arazileri ciddi manada bozuluyor. Bunun bir planlama dâhilinde yapılması gerekiyor. Biz iki yıl önce toprak koruma kanununda değişiklik yaparak tarım arazilerini bozup küçük hobi bahçesi yapmaya ciddi cezalar getirdik.  

 

Çünkü tarım arazilerini korumak en temel görev. Buradan bütün mevcut belediyelerimiz ve yeni seçilecek belediye başkanı arkadaşların hepsine şahsen önerim bir imar planı dâhilinde bu alanları oluşturmaları. Hobi bahçeleri yaparak tarım arazilerini koruyup bu alanları da yaygınlaştıralım.  Hobi Bahçesi projelerinin bir önemli faydası da deprem gibi bir afette sığınma yerleri.  Mutlaka beldelerinde veya şehirlerinde bu tür alanların oluşturulmasını önemsiyorum. Bu açıdan da Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Hem burada hem de Üniversiteye hobi bahçeleri yaptı. Emekliler, dinlenmek isteyenler gelecekler ekecekler burada. Kendileri yetiştirecekler, mangal yapacak, çayını kahvesini içecek dinlenecek negatif enerjiyi atacak.  Pozitif enerjiyle dolu olarak evine geri dönecek. Bize de bunları desteklemek düşüyor. Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibini kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun.” Dedi. 

 

DEVLET KORUMASINDA OLAN ÇOCUK VE GENÇLERE HOBİ BAHÇESİ SÖZÜ

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da Belediye Başkanımız ve Belediye çalışanlarına teşekkür ederek hobi bahçeleri projesinden Devlet Korumasında olan çocuk ve gençlerin de faydalanmasını talep etti. Zeybek Başkan’dan koruma altında olan çocuklara da yönelik Hobi Bahçesi kurma sözü alan Vali Yiğitbaşı dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yiğitbaşı; “Bugün gerçekten hepimiz için heyecan verici bir diğer açılışta birlikteyiz. Daha önce üniversitemizin bahçesinde yapmıştık hobi bahçeleri açılışını. 3 farklı alanda 645 hobi bahçesi olduğunu öğrenmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. 

 

Tarımla uğraşmak, sebze meyve üretmek şehir insanının iyi oluş halini, psikolojisini olumlu bir şekilde etkileyen şeyler. Vatandaşlar sırayla belirli yıllar içerisinde burada bulunup yetiştirdikleri ürünleri sevdikleriyle paylaşarak elbirliğiyle aile arkadaşlık komşuluk cömertliği içerisinde olacak.  Hobi Bahçelerinin sayılarının daha fazla arttırılması gerekir. Çünkü buraya geldikçe pek çok kişi bizim niye yok bizde alsak biz de bunlardan faydalansak diyeceğini de düşünüyorum.  Bununla ilgili Başkanımızdan az önce bir söz aldım. Şehrimizde üç ayrı noktada olan hobi bahçelerinden kaçar tane uygun görürse Aile ve Sosyal Hizmetler bünyesinde, Devlet korumasında olan çocuklarımız, gençlerimiz için istiyorum. Başkanım onlar da toprakla tarımla buluşsun, çiçek yetiştirsin, meyve yetiştirsin. Bizler de beraberce onları inşallah ziyarete gelelim. Onlar için de çok güzel bir tecrübe, deneyim olacaktır. 

 

Sağ olsun Başkanımız da kafasını salladı. Buradan kendisine ayrıca bir teşekkür ediyorum.  Başkanımızın ve aynı zamanda belediyemizin kıymetli personellerinin emekleriyle hazırlanan ve şehrimizde kişi başına düşen yeşil alanı %57 miktarında da arttıran bu çalışanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hobi Bahçelerimizde yetişen ürünleri böyle tatlı bir rekabet içerisinde, belki bir şenlik, bir festival adı altında en iyi ürün yetiştiren bahçe, en çok verim alınan bahçe ya da en güzel bahçe gibi farklı kategorilerde daha fazla duyurup; buradaki imkânları daha çok kişiye anlatabiliriz. Tekrar başkanımıza kıymetli katkıları için, insanımızı toprakla, tarımla, doğayla buluşturabilme imkânı sağladığı için teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Hizmetler’deki çocuklarımıza da fayda sağlayacağı için ayrıca teşekkür ediyorum.  Hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmalar ardından Hobi Bahçelerinin resmi açılışı kurdele kesimi ile tamamlandı. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, siyasi parti temsilcileri ve il protokolü hobi bahçelerini ziyaret ederek hatıra fotoğrafları çektirdi.  Kaynak Afyon  Belediyesi



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.