İçimizdeki Yunanlılar istemiyor mu?

İçimizdeki Yunanlılar istemiyor mu?

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesine bağlı, Özburun kasabası şehitlik istiyor.

Mevcut Özburun belde mezarlığında bulunan, geçmiş dönemlere ait olan mezarların, yüzde doksanı Giresunlulara ait. Harp zamanı buralarda kalarak şehit düşenler, o dönem  en yakındaki Özburun kasabasındaki mezarlığa defnedilmiş. Söz konusu mezarlıkta ise, yüzlerce Giresunlu’ya ait şehit mezarı var. Vatandaşlar ise, bu konudan oldukça Rahatsız.

 

 Vatandaşlar;

 

“Kadim kentin yunan işgalinden kurtuluşu Bolvadin’e gelen yunan Özburun'a gelmiştir ve bizleri Yunandan kurtaran Karadeniz uşaklarıdır, Giresun’lu şehitlerimizin, Özburun’da bulunan mezarlarının üzerine, yapılan defin ne zaman son bulacak ? Ne zaman Özburun şehitliği yapılacak ?  Özburun şehitliği için, bunca verilen resmî sözlü bir sürü müracaatda bulunuldu. Hala bir sonuç yok.

 

 O zaman aklımıza şu geliyor, üzülerek söylüyoruz,içimizdeki Yunanlılar bu şehitliğin yapılmasını istemiyor mu ? “ diyerek serzenişte bulundular. Afyon Time



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.