İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öğrenciler ile kahvaltı yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öğrenciler ile kahvaltı yaptı

İçişleri Bakanlığınca başlatılan iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını amaçlayan ?Biz Anadoluyuz? projesi kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilimize gelen Tunceli ve İlimiz öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığınca başlatılan iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını amaçlayan ?Biz Anadoluyuz? projesi kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilimize gelen Tunceli ve İlimiz öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.
 
 
Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vali Mustafa Tutulmaz?ın yanı sıra, Milletvekili Ali Özkaya, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu, Cafer Sarılı, Erhan Günay, İlçe Kaymakamları,  İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İGM Başkanı Salih Sel ve davetliler katıldı.
 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ?Biz Anadoluyuz? projesi kapsamında ilimize gelen öğrencileri masalarında ziyaret ederek gezerek onlarla sohbet etti.  Programın başında Afyonkarahisar Neriman Küçükkurt Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Ayşenur Yüksek ve Tunceli Pertek Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Elvan Kotan birer konuşma yaptılar.
 
 
Daha sonra kürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada ?Biz Anadoluyuz? projesinin İçişleri Bakanlığınca koordine edildiğini, bunun Doğu ve Güneydoğu`da 21 il ile ülkenin diğer 21 ili arasında, yaklaşık 50 bin öğrencinin karşılıklı ziyaretini öngören bir kardeşlik projesi olduğunu belirterek, ?Projemizin amacı Anadolu?yu tanıtmak ve amacımızın ülkenin doğusu ve batısı arasında çocukların kaynaşmasını sağlamaktır.
 
 
Bugün bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar. Bizler de bu huzur yuvamızı ayakta tutmak için her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Onun için bu projeyi gerçekleştirirken birçok isim üzerinde değerlendirmelerimiz oldu. Fakat sonunda tek bir fikir birliğine vardık ve `Biz Anadoluyuz` fikri üzerinde mutabık kaldık. Çünkü Anadolu, kardeşlik ve komşuluk içerisinde nasıl yaşanabileceğinin en güzel ifadesidir. Anadolu, anne ve babadır. Anadolu, sıcak bir yuvadır. Biz hepimiz Anadolu`nun birer parçalarıyız. Projemizin amacı Anadolu`yu tanıtmaktır.
 
 
Sadece kitapta okumalarını değil, bizzat yerinde görmelerini sağlamaktır. Biz istiyoruz ki; Siirtli bir evladımız Çanakkale şehitliğini görsün, Diyarbakırlı, Kastamonulu, Bitlisli, Antalyalı, Tekirdağlı, İzmirli ve onlarla beraber Şamlı, Halepli ve Bağdatlı atalarının nasıl yan yana çarpıştıklarını görsün istiyoruz.? dedi.
 
 
Küçükken gurbetçilerin denizin altından tüneller yapıyorlar, kendilerinin de böyle bir şey olur mu diye düşündüklerini anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; ?Acaba bizim ne zaman olacak? Eğitimimiz çok gelişmiş, yeşil yeşil spor sahaları olur` diye anlatırlardı. Bizim de toprak sahalarımız vardı. `Acaba bizde de ne zaman olacak?` diye beklerdik. Hep onlarla karşı karşıya geldiğimizde, `acaba bize nasıl bakacaklar` diye düşünürdük ama şimdi siz çok daha şanslısınız. O denizin altından giden tüneller benim ülkemde bugün yapıldı. Dağları birbiriyle buluşturan tüneller yepyeni teknolojilerle bugün benim ülkemde yapıldı. Ben ilk Tunceli`ye gidip oradaki üniversiteyi, hastaneyi gördüğümde, `Allah`ım memleketin her köşesine hizmet getirenlerden sen razı ol` diye dua ettim.? dedi.
 
 
Günümüzdeki gençlerin durumunun geçmişe göre çok daha iyi olduğunu aktaran İçişleri Bakanı Soylu, gençlere şöyle seslendi; ?Biz birtakım altyapıları hazırlayabildik, ama siz bunu daha da geliştirecekseniz. Çok güzel otomobiller ve uçaklar tasarlayacaksınız. Belki de insansız hava araçlarıyla kargoların nasıl yapılacağını ve pilot olmadan içine yüklenen yükle beraber artık bir ilden bir ile, bir ülkeden bir ülkeye kargolarını insansız hava araçlarıyla nasıl getirebileceğini tasarlayacaksınız. Bunları siz yapacaksınız.
 
 
Çünkü siz her ilinde üniversite olan, okullarında akıllı tahtaları olan, ellerinde tabletleri olan, bizden çok daha avantajlı bir şekilde büyüdünüz. Onun için bizden beklenenden daha fazlasını biz sizden bekliyoruz. Dünyanın en önemli coğrafyası üzerinde bulunuyoruz. Üzerinde bulunduğumuz topraklar tarih boyunca mücadele ve savaşlara sahne oldu. Biz batıyla doğuyu birleştiren bir yolun üzerindeyiz. İşte size böyle bir yer emanet ediyoruz. Bunun kıymetini hem çok çalışarak, hem de kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek anlamalıyız.? dedi.
 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasının ardından öğrenciler ve görevli basın mensupları ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program sona erdi. 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Trabzonspor 4 0 0 4 0 4
13.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
14.Kayserispor 4 0 1 3 -1 3
15.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
16.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
17.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.