Tarih: 27.09.2024 09:27

İmaret camii şadırvanı su sızdırıyor son derece tehlikeli

Facebook Twitter Linked-in

 Geçtiğimiz günlerde Tarihi Camii avlusu ile alakalı olarak Paylaşımda Bulunan, Araştırmacı Gazeteci Yazar Arif Yağcı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine harekete geçen yetkililer, Cami avlusuna el atarak avlu zeminindeki mermerlerin yenilenmesini sağladı. 

 

Bu kez de yine aynı avlu içerisinde yer alan Şadırvanın mermer kaplı kolonlarının ve şadırvanın orta kısmında bulunan su havuzunun suyu sızdırarak, zeminin gevşemesine ve gittikçe de söz konusu caminin temeline zarar verdiği bilgisi paylaşıldı. 

 

Araştırmacı Gazeteci Yazar  Arif Yağcı yine sosyal medya hesabındankonuyu duyurdu. Yğcı yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

 

"TEHLİKE SAÇAN İMARET ŞADIRVANI ACİL YIKILMALI

KÜTAHYA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KONUYA ACİL EL ATMALI

 

İmaret cami avlusun da yapılan tadilat bütün dikkatle sürdürülürken;

60 yıl önce yapılan şadırvanın büyük tehlike saçtığı görüldü.

Konu ile alakalı uzmanların detay inceleme sonucunda;

Şadırvan havuzunun çökme neticesin de su kaçırdığı ve bu suyun cami temeline kadar sirayet ettiğini,

Kolonlarda korozyon oluştuğu her an yıkılma tehlikesi taşıdığı,

Abdest alma yerlerinde çatlakların oluşması.

Bu nedenle beton ve yapım ömrünü tamamlayan şadırvanın her hangi bir tehlikeye maruz olmadan yıkılarak uygun bir noktaya cami ve tarihi dokuya uygun şadırvanın yapılması zaruret halini almaktadır.

Cami avlusunda tadilat yapımı süresi öncesi bu sadırvan işinin bir an önce çözüme kavuşturulması Kütahya Vakıflar Bölge müdürlüğünün bir an önce öncelik vermesi gerekmektedir.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu konuda acil duyarlı davranmasını beklediklerini belirten vatandaşlar İmaret Camisi istenen estetikte güzel bir tadilat geçireceğine inanıyoruz şeklinde konuştular." dedi. Afyon Time




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —