İşte Afyonkarahisar'da seçimi kazanan partiler ve adayları

İşte Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’ın çok sayıda ilçe ve beldesinde  Tüm Türkiye’de olduğu gibi farklı seçim sonuçları yaşandı.

Uzun süre başkanlık yapanlar bile bu 2024 yılı mahalli idareler yerel seçimlerinde seçimi kaybetti.

MERKEZ

Başta Afyonkarahisar Belediyesi Cumhuriyet tarihinde  bir ilki yaşayarak, son 22 yıldır Ak Parti tarafından yönetilen ve Ak Partinin kalesi olan belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisine kaptırdı. Adaylar arasından CHP 'nişn adayı Burcu köksal ipi göğüsleyen taraf oldu.

BAŞMAKÇI

Evet gelelim ilçelere, İlçelerde Başmakçı’da  Ak Parti’nin adayı belediye Başkanı Tuncer Kerpiç  bu seçimde Cumhuriyet halk partisine belediye yi teslim etti.İlçenin yeni başkanı, Selçuk Gönüllü oldu. 

BAYAT

Bayat’ta mevcut belediye Başkanı Halil İbrahim Bodur Ak Parti’nin adayı yine seçimi kazanarak ikinci döneme adım attı. Bayatta herhangi bir değişiklik olmadı. 

BOLVADİN

Bolvadinde bson on yıldır belediye başkanı olan son döneminde de tüm teşkilatı karşısına alan, kendini kral ilan eden Fatih Kayacan tekrardan Ak Partiden aday göstrerilse de bu seçimde başarılı olamadı ve belediyeyi  MHP’den Derviş Aynacı’ya teslim etti.

ÇAY

Evet Çay ilçesinde d bir ilk yaşandı. Çay’ın İyi Partili Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un hatrına Çay halkı, tercihini İyi Partiden yana kullanarak, Ak Parti’nin adayı Dr. Hüseyin atlı’ya yol verdi. Çayda İyi Partinin adayı Yaşar Kemal Kantartopu ipi göğüsleyen taraf oldu.

ÇOBANLAR

Çobanlar’da mevcut belediye abaşkanı Ak Partinin adayı Ali Altuntaş yeniden seçilerek, ikinci dönemine adım atmış oldu.

DAZKIRI

Dazkırı’da da bir ilk yaşandı. Son on yıldır belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisinin adayı İsmail Taylan yönetiyordu. Bu seçimlerde Ak Parti dayı Fatih Çiçek’e görevi devretti. 

DİNAR

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinde de yine ilginç bir seçim sonucu yaşandı. Dinarda  ittifak adayı Nihat Sarı seçimi kaybederek, görevini Cumhuriyet Halk Partisi adayı Veysel Topçu’ya devretmek zorunda kaldı. 

EMİRDAĞ

Afyonkarahisar’ın emirdağ İlçesin de de çekişmeli geçen seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre mevcut Başkan Ak Parti Adayı Serkan Koyuncu seçimi aldı. Fakat aradaki fark çokaz olduğu için MHP’nin adayı Hüseyin Duran  sonuca itirazda bulundu. İlçede tekrar oylar sayım yapılacak. 

EVCİLER

Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesinde de yine ilk yaşandı. Ak Partinin mevcut Belediye Başkanı ve adayı Ali Dede Savaş seçimi kaybederek, görevini Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Berrin Uğurlu’ya bıraktı. 

HOCALAR

Afyonkarahisar’ın Hocalar İlçesinde mevcut belediye Başkanı olan ve yine Ak Parti’den Hocalar’da aday gösterilen Ali Arslan seçimi yeniden Hocalar’da aldı. 

İHSANİYE

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesinde de Mevcut Cumhuriyet Halk Partisinn adayı ve belediye Başkanı Tunay Türkmen, seçimi kaybetti. İhsaniye’de seçimi, Ak Partinin adayı Emine  Gökçe kazandı.

İSCEHİSAR

Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesinde, Ak partinin adayı Seyhan Kılıçaslan ipi göğüsleyen taraf oldu. 

KIZILÖREN

Afyonkarahisar’ın Kızılören, ilçesinde, Miilliyetçi Hareket Partisinin Adayı Ali Erol İpi göğüsledi. 

SANDIKLI

Sandıklı’da Ak Parti’nin adayı Adnan Öztaş seçimi aldı.

SİNANPAŞA

Sinanpaşa’da da bir ilk yaşandı. Ak Parti Erdal Karaman Milliyetçi Hareket Partisi Adyı Tolga Yıldırım Karşısında seçimi kaybetti. 

ŞUHUT

Şuhut’ta 3 dönem kuralı takılarak, aday gösterilmeyen Mevcut Başkan Recep Bozkurt ‘un yerine, Eski Bakan Eroğlu’nun yiğeni İbrahim Eroğlu Ak Partiden aday gösterildi. Fakat o da Milliyetçi Hareket partisinin adayı Muhittin Özaşkın karşısında seçimi kaybeden taraf oldu. 

SULTANDAĞI

Sultandağında ise, Ak Partiden mevcut belediye başkanlığı yapan ve yeniden aday gösterilen Mehmet Aldırmaz seçimde başarıuyı yakaladı ve ikinci dönem için kolları sıvadı. 

Gelelim beldelere

AHMETPAŞA

Sinapaşa ilçesine bağlı Ahmet paşada MHP Adayı Eyüp Yakan

AKHARIM

Sinanpaşa Ak Harımda Ak Parti adayı Süleyman Kaynak

AKÖREN

Sinanpaşa Akörende Ak Parti Adayı Hacı Candan

BEYYAZI

Merkeze bağlı Beyyazıda MHP’nin adayı Asım Altıntaş

ÇAYIRBAĞ

Merkeze bağlı Çayırbağ kasabasında belediye MHP’den Ak Partiye Geçti Başkan Ender Kiraz oldu.

ÇIKRIK

Merkeze bağlı Çıkrık Kasabasında belediye Ak Partiden MHP’ye geçti. Başkan İbrahim Çetinaktı oldu.

DAVULGA

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesine bağlı Davulga Kasabasında Belediye Yine Ak Partide kaldı Ömer Mısır başkan seçildi.

DEĞİRMENAYVALI

Afyonkarahisar merkeze bağlı  değirmenayvalı beldesinde mevcut belediye MHP’de idi bu seçimde Ak Partiye anahtarı teslim etmek zorunda kaldılar Yeni Başkan Ak Parti adayı Halil Çelik

DEREÇİNE

Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesine bağlı Dereçine beldesinde Cumhuriyet Halk Partili başkan Ömer Yıldız vardı. Bu seimde, İyi Parti Adayı Aykut Okumuş anahtarı teslim alan aday oldu.

DİŞLİ

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesine bağlı Dişli beldesin de belediye Ak Parti yönetiminde idi bu seçimde MHP O belediyeyi aldı. kazanan MHP’nin adayı Ahmet Mert oldu.

DÖĞER

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesi MHP^’nin adayı Mehmet Demirel tarafından yönetiliyordu. Bu seçimde Ak Parti adayı Mehmet Akif Ersoy Döğer’de  seçimi aldı. 

DÜZAĞAÇ

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç beldesi Bu seçim döneminde bayrağı MHP’nin adayı Selçuk Çetinkaya’ya devir etti. Afyonkarahisar Merkeze bağlı Erkmen kasabasında Ak Parti’nin adayı Yücel Şahin ipi göğüsledi.

FETHİBEY

Yine Afyonkarahisar merkeze bağlı Fethibey beldesinde, bu kazandığı seçim ile birlikte dördüncü döneme adım atan, MHP’nin adayı Mustafa özdemir yeniden Fethibeyde Başkan  seçildi.

GAZLIGÖL

Afyonkarahisar Merkeze bağlı Gazlıgöl beldesinde bayrak BBP’den Ak Partiye geçti kazanan aday Ak Parti’den Mustafa Güngör oldu.

GEBECELER

Afyonkarahisar merkeze bağlı kayyum atanan Gebeceler beldesinde de yapılan seçim sonucunda Ak Parti’nin adayı İsa Atay seçimleri kazanan taraf oldu.

GÖMÜ

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesine bağlı Gömü beldesinde tam 6 dönemi geride bırakan efsane başkan Hakkı Tekin bu mahalli idareler yerel seçimlerinde seçimi kaybetti. Bayrağı MHP’nin adayı Ramazan Eryıldız’a devretti.

GÜNEY

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Güney beldesinde seçimleri yine Ak Parti’nin adayı Erol Karabacak aldı.

HAYDARLI

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesine bağlı Haydarlı beldesinde seçimi Ak Parti’nin adayı Sülayman Çetinkaya aldı.

IŞIKLAR

Ve ilginç sonuçlardan bir tanesi de Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı, Işıklar beldeisnde yaşandı. 3 dönemi geride bırakan MHP’nin adayı Erol Özağıl bu seçim döneminde anahtarı Ak Parti’nin adayı Murat Karamoçu’ya teslim etti.

KARAADİLLİ

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesine bağlı Karaadilli beldesinde Ak Partiden mevcut başkanve başkan adayı gsterilen  Mesut Ulusoy beklediyeyi bu seçim döneminde  CHP’nin adayı HÜSEYİN şahin Kaptırdı.

KARAMIK KARACAÖREN

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Sütçe Karacaören olarak bilinen ve bir diğer ismi de Karamık Karacaören olan, belde de iki dönem MHP’den belediye başkanlığı yapan Muhterem Algül bayrağı Yeniden Refah Partisinin adayı Üzeyir Kasap’a devir etti.

KAYIHAN

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Kayıhan beldesinde uzun yıllar MHP’den başkanlık yapan ve yine MHP’den aday gösterilen Ömer Şahin beldenin anahtarını,Ak Parti adayı Mustafa Demiray’a teslim etti.

KILIÇASLAN

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Kılıçaslan beldesinde MHP’nin adayı Halil Çelebi’de seçimi kaybedenler arasındaydı. Çelebi koltuğunu Ak Parti’nin adayı Zülkarni Davas ‘a teslim etti.

KIRKA

Sinanpaşaya bağlı Kırka beldesinde de seçimi MHP’nin adayı Bekir Uykan kaybederek, belediyeyi Ak Parti adayı Hakan Şahin’e kaptırdı.

KOCAÖZ

Afyonkarahisar’ın Kocaöz beldesinde mevcut başkan ve Ak Parti’nin adayı olan Murat Zıbak yeniden güven tazeledi.

KOCATEPE

Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik yani Kocatepe beldesinde mevcut başkanve Ak Parti’nin adayı, Abdullah Çelik Güven tazeledi.

KÜÇÜKHÖYÜK

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Küçükhöyük beldesinde seçimi alan aday MHP’nin adayı Osman Ateş oldu.

NURİBEY

Afayonkarahisar Mereze Bağlı Nuribey beldesinde Ak Parti’nin adayı Halil Kaya seçimde yüzü gülen aday oldu.

ÖZBURUN

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesine bağlı Özburun beldesinde seçimi MHP’nin adayı Tahsin Hanlı aldı.

PAZARAĞAÇ

Afyonkarahisar’ın Çay İlçesine bağlı, Pazarağaç beldesinde mevcut başkan Şevki Kara yine Ak Partiden aday gösterilerek seçimi alıp güven tazeledi.

SALAR

Fyonkarahisar merkeze bağlı Salar beldesinde son iki dönemdişr yani on yıldır belediye başkanlığı apan Cengiz taşpınar koltuğunu yeniden Refah Partisinin adayı Halil Aygün’e bıraktı.

SERBAN

Afyonkarahisar’ın Sibnanpaşa İlçesine bağlı Serban beldesinde Belediye MHP’deyken bu seçimde Ak Partiye geçti kazanan başkan adayı Ünal Çelikkol oldu.

SEYDİLER

Afyonkarahisar’ın İscvehisar ilçesine bağlı, Seydiler beldesinde Belediye MHP’deyken, Ak Partili aday Adem Tokdemir seçimi kazanan taraf oldu. 

SÜLÜMENLİ

Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülümenli beldesinde, belediye Ak Partideyken MHP’nin adayı Hüseyin Varol Kazanan taraf oldu.

SÜLÜN

Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülün beldesinde mevcut başkan MHP’nin adayı Şükrü bacak seçimi kaybeden taraf oldu. Sülünde, Ak Part seçimi kazanan taraf oldu. Seçimi Ahmet Poyraz aldı.

SUSUZ

Afyonkarahisar merkeze bağlı Susuz beldesinde Ak Partili başkan Mehmet Selek seçimi kaybeden taraf oldu. Seçimi eski başkanlardan MHP’nin adayı İbrahim Işılak ald

TAŞOLUK

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı, Taşoluk beldesinde, mevcut başkan Hüseyin Çalış seçimi kaybetti. Orada da MHP’nin adayı Bilgin Özen seçimi alan aday oldu.

TINAZTEPE

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı, Tınaztepe beldesinde mevcut başkan Adem Yetişkin yeniden aday gösterilerek, Ak Parti’den üçüncü kez seçildi.

YAYLABAĞI

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Yaylabağı beldesinde Ak Parti’nin adayı Niyazi Akgedik seçimlerden başarı ile çıkarak üçüncü dönem de de başkan seçildi.

YEŞİLÇİFTLİK

Ve son olarak Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik kasabasında belediye CHP’ de iken yine CHP ‘de kaldı CHP’nin adayı Devrim Ölmez seçimi kazanan taraf oldu. Kaynak Afyon Time



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.