İYİ Parti’ye afişler üstünden provakasyon

İYİ Parti’ye afişler üstünden provakasyon

Afyonkarahisar’da İYİ Parti afişlerinin üzerinden provakasyon yapılması, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı harekete geçirdi.

İl Başkanı Mısırlıoğlu, afişlerini manipüle edenleri sert sözlerle eleştirerek adalet çizgisinden ayrılmayacaklarını söyledi. 

 

Seçime birkaç gün kala İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’daki seçim afişleri ve broşürleri sabote edildi. HDP ve PKK ile ilişkilendirilerek hazırlanan sahte görseller İYİ Parti’nin seçim afişleri üzerine yapıştırıldı. Gün aydınlanınca ortaya çıkan manipülasyon İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nu harekete geçirdi. Haklarını adalet önünde arayacaklarını söyleyen Mısırlıoğlu, yapılan hareketin alçakça bir provokasyon olduğunu belirtti.

 

Mısırlıoğlu, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak bölücülük yapmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmeyeceklerini belirtti. Mısırlıoğlu, sert sözlerle dolu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

 

“Bu gün sokaklarda ve caddelerde partimiz üzerinden yapılan provokasyonları üzülerek öğrendik ve bu basın açıklamasını yapma gereksinimi duyduk. Ülkemizin gerçek gündemini sümen altı etmek uğruna bir siyasi partinin ötesinde büyük bir seçmen kitlesini de zan altında bırakacak, karalayacak kadar alçak bir girişimde bulunan, bölücülüğü kendine ilke edinenlere sesleniyorum… Dün bölemediniz, bu gün de bölemeyeceksiniz. Afişlerimizin üzerinde oynayarak, fotoğrafları değiştirip kışkırtıcı cümlelerle algı yaratmaya çalışmak sizin ne kadar alçak ve şahsiyetsiz olduğunuzun apaçık bir göstergesidir.

 

Biz girdiğimiz her ortamda, çıktığımız her kürsüde başımız dik bir şekilde söyledik ki bizim terörle bir alakamız olamaz. Bizim bulunduğumuz ortamda terörün esamesi bile okunamaz! Terörle işbirliği yapan asıl şerefsizler bellidir. Teröristleri dağdan indirip şehirlere yerleştirenler bellidir. Şehit yakınlarını tekmeleyip küfredenler bellidir. Terör örgütüyle aleni bir şekilde masaya oturup müzakere edenler bellidir. Elebaşı, çocuk katili Öcalan ile görüşmeler yapanlar, ona sayın diyenler bellidir.”

 

“Nefret Tohumları Serpmeye Çalışanlara Fırsat Vermeyeceğiz”

 

Asıl terörün afişlerin sabote edilmesi olduğunun altını çizen Mısırlıoğlu, şöyle devam etti:

 

“Çamur at izi kalsın mantığıyla, çirkince, çirkefçe, alçakça provakasyonlar yapanlar bu ülkenin asıl teröristleridir. Asıl terör, seçim afişlerimizi sabote edenlerdir. Biz bu haysiyetsizlerin bulunması için tüm yasal yolları deneyeceğiz. Haklarımızın tümünü kullanacağız. Ancak onların istediği gibi asla ve asla kötülüğe, çirkinliğe, şiddete başvurmayacağız. Seçim öncesi aziz milletimizin arasına nefret tohumları serpmeye çalışanlarla, birliğimizi, dirliğimizi bozanlarla mücadelemizi hem ilahi adalet hem de beşeri adalet üzerinden vereceğiz.”

 

“Sayın Meral Akşener Asil Bir Türk Kadınıdır”

 

İl Başkanı Mısırlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in asil ve vatansever bir Türk kadını olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

 

“Ben inanıyorum ki Afyonkarahisar bağrında tek bir terörist bile barındırmaz. Ben inanıyorum ki bizi terörle bağdaştırmaya çalışanları da güzel memleketimin güzel insanları en güzel şekilde cezalandıracaktır. Sayın Genel Başkanımızın fotoğrafları üzerinden yapılan bu alçaklık onun vatan millet sevgisine, bayrağına ve topraklarına bağlılığına, ülkesine adanmışlığına ket vuramayacak. Sayın Genel Başkanımız koca yürekli, cefakar, vefakar, mert, delikanlı ve asil bir Türk kadınıdır. Türk anasıdır.”

 

Mısırlıoğlu “Şerefizlik” Olarak Nitelendirdi

 

“Şerefsizlik” olarak nitelendirdiği davranışı yapanların İYİ Parti’yi daha da güçlendirdiğini ifade eden Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bu şerefsizliği yapanlar bilmelidir ki bu yapılan karalama kampanyaları bizi daha ileriye taşıyacaktır. Gücümüze güç katacak, birlik beraberliğimizi pekiştirecektir. Seçimden birkaç gün önce, kaybetme korkusuyla yapılmış olan bu alçaklık, ülkemizin ne kadar büyük bir kara delik içinde olduğunun bir kanıtıdır. İktidarın kaybetme korkusunun ülkemizi bölme pahasına karalama kampanyaları yapmaya müsait olduğunun bir göstergesidir. 

 

Bunu yapanlar, İYİ Parti’ye terör damgası vurmaya çalışanlar bilsinler ki; İYİ Parti’miz Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisidir. Şanlı bayrağımızın, şehit kanlarıyla sulanmış toprağımızın, aziz milletimizin savunucusu ve koruyucusudur.”

 

“O Yürek Sadece Bizde Var”

 

Mısırlıoğlu, taşkınlık yapılmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek sağduyu ve adalet çağrısı yaptı. Mısırlıoğlu, “biz olsak başka bir siyasi partiye bunun yapılmasına izin vermezdik” diyerek şu ifadeleri kullandı:

 

“Hiçbir seçim sürecine yakışmayacak, demokrasi ile bağdaşmayan, haksızlık ve adaletsizlik üzerine kurulan bu propaganda sürecinde ülkenin tüm imkanlarını kendi lehine kullanan ve iktidar gücüyle diğer siyasi partileri ezmeye çalışanlara inat; inancımız ve vatan sevgisi ile dolu yüreğimizle yolumuza devam edeceğiz. Bölmeye, ayrıştırmaya, düşmanlaştırmaya çalışanlara inat mücadelemizi hukuki yollarla vereceğiz. Hiçbir taşkınlığa müsaade etmeyeceğiz. Amaçlarına ulaşamayacaklar. 

 

Seçmenimiz olsun olmasın, içinde adalet duygusu besleyen herkese sesleniyorum; sokaklarda ve caddelerde bu seviyesiz afişleri görenler büyük bir sükunet ve sakinlikle toplayıp Seçim Koordinasyon Merkezimize getirmelerini rica ediyorum. Böyle bir alçaklık hiçbir siyasi partiye yakışmaz. Biz ne kadar zıt görüşlü olsak da asla ve asla bir siyasi partiye böyle seviyesiz bir karalama yapmayız. Biz İYİ Parti olarak gerçeği yansıtmayan karalama kampanyaları ile başka bir siyasi partiye böyle bir alçaklık yapılmasına da izin vermezdik. Ancak görüyoruz ki o yürek sadece bizde var.”

 

“Seçimler Kazanılır, Kaybedilir, Önemli Olan Haysiyettir.” 

 

Mısırlıoğlu, son olarak haysiyet vurgusu yaparak; “Bu konuyu aziz Afyonkarahisar halkının vicdanına bırakıyorum. Bizler Türk Milliyetçileri olarak, yıllarca terörle mücadele etmiş bir Genel Başkanının parti mensupları olarak bu haksızlığı, bu alçaklığı, bu şerefsizliği kabul etmiyoruz. Allah aziz milletimizin birliğini dirliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermesin.Seçimler kazanılır, kaybedilir, önemli olan haysiyettir.” dedi. Hasan Öğünç



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.