Kadrolu işçilerin maaşında yeni düzenleme

Kadrolu işçilerin maaşında yeni düzenleme

Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde görev yapan kadrolu işçilerin yaklaşık iki yıldır devam eden haksızlık ve mağduriyetleri Başkan Burcu Köksal sayesinde son buldu.

 Asgari ücrete mahkûm edilen daimi işçilerin yüzü, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatlarıyla güldü.

 

BAŞKANIMIZA SEVGİ SELİ

 

Belediye ile Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile daimi işçilerin durumlarının iyileştirilmesi için yapılan görüşmeler tamamlandı. Başkan Burcu Köksal ile Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul arasında imzalanan ek protokolle kadrolu işçilerin maaşlarında düzenlemeye gidildi.

 

Başkan Yardımcıları Ömer Yıldız, Cem Kasapoğlu, AFBELSAN Genel Müdürü İsmail Taylan, Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Selman, Sendika Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda emekçinin katıldığı imza töreninde işçiler Başkan Köksal’ı tezahüratlarla karşıladı.

 

“BAŞKANINIZIN KIYMETİNİ BİLİN”

 

Programın açılış konuşmasını Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul yaptı. Yıllardan beri Afyon Belediyesinde yaşanan hukuksuzluk, adaletsizlik ve emeğe saygısızlığın Burcu Köksal Başkan dönemiyle birlikte sona erdiğine dikkat çeken Genel Başkan Nihat Yurdakul “Emeğe saygı duyulursa o mekânda hukuksuzluk ve adaletsizlik olmaz. Çok şanslısınız. Bu şansın değerini kıymetini bilin. 31 Mart’ta seçimler oldu, sadece Burcu Başkan ve ekibi kazanmadı, emek kazandı, sizler kazandınız.  Sizlerin sahsınızda çocuklarınız kazandı. Buna yediğiniz ekmek, içtiğiniz su gibi değer verin.

 

 Ben siyasetçi değilim sizin gibi emekçiyim. Ailelerinizin sizlerden daha iyi yaşamasını istiyorsanız, ülkemizi daha iyi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek mecburiyetiniz var. Bunun yolu da çalışanların partizanlık yapmamasından geçiyor. Bu güne kadar kandırılmış olabiliriz, kandırılmış olabilirsiniz. Yanıldık göremedik. Artık görmeye çalışalım.” diye konuştu.

 

“EMEĞE SAYGISI OLANLARI BAŞ TACI EDİN”

 

Alın terine saygı gösterenleri baş tacı edilmesi gerektiğine işaret eden Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul; “31 Mart’tan önce mi daha mutluydunuz, şimdi mi daha mutlusunuz?  O zaman gereğini yapmalısınız. Bu konuşmalarımı bazıları siyasi konuşma olarak algılayabilir. Asla böyle değil. Burcu Başkanın yönettiği Afyon’da nasıl itibar görüyorsak Türkiye’de de itibar görmek istiyoruz. Bütün amacımız bu. Bizim hedefimizde çalışmak, üretmek insan gibi yaşamak vardır. Ben siyasetçi değilim, ben işçiyim, emekçiyim. İlla siyasi partimi duymak istiyorsanız benim sendikamın siyasi partisi var, ismi de laik Türkiye Cumhuriyeti. Sayın Başkanım emeğe gösterdiğiniz saygı için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Emeğe saygısı olanlara nefesimin son noktasına kadar yanında olacağım” diye konuştu.

 

“SİZLER BENİM YOL ARKADAŞIMSINIZ”

 

Alkışlarla kürsüye gelen Başkan Burcu Köksal ise Milletvekilliği döneminde vazgeçmediği gibi Başkanlık sürecinde de emekten ve adaletten şaşmayacağını söyledi. Başkan Burcu Köksal; “Dokuz yıl milletvekili olarak işçinin emekçinin haklarını savundum. Yeri geldi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için sizlerle birlikte omuz omuza mücadele ettim. Belediye-İş Sendikasına üye oldukları için sendikalarını değiştirmeye zorlanan, bundan dolayı baskı gören, sürgüne yollanan hatta işinden olan birçok işçi kardeşimizin dert ortağı olmaya çalıştım. 

 

Yıllar geçti Belediye Başkan adayı olarak sahaya çıktık. İşçi kardeşlerimizle görüştük, yaşadığı sıkıntıları milletvekilliği sürecinde yakinen takip ettim. Belediye Başkan Adayı olduğumda gördüm ki işçi arkadaşlarımız çalışma koşulları olarak daha iyi koşulları, daha iyi ücretleri hak ediyorlar. Seçim sürecinde Belediye Başkanı olursam ben üzerime düşeni yapacağım dedim. Belediye’de çalışan tüm işçi arkadaşım benim çalışma arkadaşım olacak, yol arkadaşım olacak, onlarla birlikte mutlu olacağım, onlarla birlikte kederleneceğim, bu şehrin yüzünü onlarla birlikte ağartacağımı söylemiştim" ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKENİN YAŞADIĞI EKONOMİK KRİZ ORTADA”

 

Çalışma arkadaşlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için büyük bir çaba içerisine girdiklerini aktaran Başkan Burcu Köksal; “Sizin mutlu bir şekilde çalışmanız için yaşam koşullarınızın iyi olması gerekiyor. Geçim sıkıntınızı en aza indirgememiz gerekiyor. Ülkenin yaşadığı ekonomik kriz ortada. Aile geçindirmek, ev geçindirmek şu şartlarda çok zor. Alınan maaşlar enflasyon karşısında eriyor. Ek protokolle yaşadığınız haksızlık, hukuksuzluk ve emeğe saygısızlığa dur dedik. Şunu da belirteyim. Yüntaş bünyesinde çalışan işçi kardeşlerimize söz verdiğimiz 30 bin 400 liralık tutarı da Temmuz ayından itibaren ödemeye başlayacağız” dedi.

 

“BU ŞEHRİN YÜZÜNÜ BİRLİKTE AĞARTACAĞIZ”

 

Bu süreçte yaşanan sıkıntılara da değinen Belediye Başkanı Burcu Köksal; “Elbette kolay olmadı. Karşımızda borçlu bir belediye var. Büyük meblağlarla borçları bulduk. Tabiri caiz ise yenilmiş, içilmiş faturası bize bırakılmış. Ama hepsini oturduk, tek tek borçlar nasıl ödenir, gelirler nasıl artırılır, israf nasıl önlenir, belediye nasıl daha fazla kâr edebilir, vatandaşa en ucuz hizmeti nasıl sunabiliriz, bunların hesabını yaptık. Sosyal Belediyecilikle Afyon’la tanıştırma sözümüz var. Halka dokunan belediyecilik için neler yapabiliriz diye planlar yaptık. Gördük ki daimi işçi arkadaşlarımızın çok büyük bir mağduriyeti ve uğradıkları haksızlık vardı. Buna kafa yorduk. Alın terinizin karşılığını vermek için uğraşıyoruz. Benim çalışma arkadaşlarımdan tek bir isteğim var. Bu şehri sizlerle birlikte omuz omuza çalışarak hak ettiği yere taşıyacağız, bu şehrin yüzünü birlikte ağartacağız. Bütün çalışma arkadaşlarıma güveniyorum, inanıyorum. Bu yolu birlikte en iyi şekilde yürüyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmaların ardından tören, Başkan Burcu Köksal ile Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul arasında imzalanan imza töreniyle sona erdi. Kaynak Afyon Belediyesi



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.