Köksal Kaybedeceğini anlayanlar bana sataşma derdindeler

Köksal Kaybedeceğini anlayanlar bana sataşma derdindeler

CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, seçime kısa bir süre kala kaybedeceğini anlayanların kendisine sataştığını belirterek “Afyonkarahisar’da değişim vakti geldi,

 Değişimin adı da Burcu Köksal’dır” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, seçimi en az 10 puan farkla kazanacağının altını çizerek AKP’nin adayını ön plana çıkarmak yerine kendisine sataştığını ve herkesin kendi koltuğunu sağlama derdinde olduğunu söyledi.

 

ADAYI ÖN PLANA ÇIKARMAK YERİNE KENDİ KOLTUKLARINI GARANTİLEME DERDİNDELER

 

Köksal, değişim vurgusu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “En az 10 puan farkla seçimi kazandığımı görenler her gün sataşma derdindeler. Onları anlıyorum, çünkü 1 Nisan sabahı Sayın Cumhurbaşkanı ‘siz nasıl seçimi kaybedersiniz?’ diye sorduğunda hepsi gazete kupürlerini gösterip ‘biz adayımızı ön plana çıkartmak yerine kendi koltuğumuzu garanti altına almaya çalıştık’ diyecekler ama iş işten geçmiş olacak. Afyonkarahisar’da değişim vakti gelmiştir. Değişimin adı da Burcu Köksal’dır. Evet, Afyonkarahisar değişecek.”

 

AFYONKARAHİSAR’DA TOPYEKÛN BİR DEĞİŞİKLİK OLACAK

 

Belediye Başkan Adayı Köksal, Afyonkarahisar’da tepeden tırnağa bir değişim olacağını vurguladığı açıklamasına şöyle devam etti: “Emekli vatandaşlarımızın sıkıntılarını, adam kayırmacılıktan dolayı işsiz kalan gençlerimizi, asgari ücretle geçim mücadelesi veren annelerimizi görmeyen vekiller en önemlisi Suriyelilere gözünü kapatan vekiller değişecek. Sadece onlar mı? Listesine terör örgütünden yargılananları alanlar, terör örgütünün okullarında eğitim görenlerde değişecek. Hiç merak etmeyin Afyonkarahisar’da topyekûn bir değişiklik olacak.”

 

SİYASİ ARGÜMANLARI KALMAYANLAR KAÇ KOLDAN SALDIRACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

 

Kendisine sataşanları dikkate almadığını dile getiren Köksal, açıklamasına şöyle devam etti: “Seçim sürecine girdiğimiz günden bu yana ellerinde siyasi argümanları kalmayanlar kaç koldan saldıracaklarını şaşırdılar. Hiçbirini muhatap kabul etmiyorum, kaleye de almıyorum zaten. Kendilerinin inandırıcılığı kalmamış olacak ki, kalmadı da. Emeklisine, esnafına, ev hanımlarına işsiz kalan gençlerimize, memurlara, asgari ücretliye, garibanlara sırtını dönenlerin inandırıcılığı kalmaz. Her gün birini getirip ‘Burcu Köksal’a ne dedirsek’ derdine düşmüşler. Hiç birisi muhatabım değil benim. Hiç birisine de bugüne kadar cevap vermedim, vermeyeceğim.  Hele seçim öncesi AK Parti’ye transfer olup 34 trilyonluk arabaya binenleri hiç ama hiç kale almıyorum.”

 

BUNLARIN NE SÖYLEDİĞİ DEĞİL BİZİM AFYONKARAHİSAR İÇİN NE YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ

 

Süleyman Demirel’in bir sözünü hatırlatarak taklit edildiğini belirterek Köksal, şöyle konuştu: “Onları görünce nurlar içinde yatsın aklıma sevgili Demirel geliyor. Demiş ki; ‘önceden karşıdan bize hakaret ediyordu, şimdi yanımıza aldık biz karşıya hakaret ettiriyoruz.’ Nurlar içinde yatsın Sayın Demirel. Dolayısıyla bunların ne söylediği değil bizim Afyonkarahisar için ne yapacağımız önemli. Yapmış olduğumuz projelerimizle ilgili hatırlarsınız adaylığımdan sonra bir basın toplantısı yapmıştım ve projelerimizi açıklamıştım. Sanırım bir aday arkadaş o projelerimden esinlenmiş olacak ki, belediyede çalışan arkadaşlarımıza en düşük maaş olarak 30.400 TL vereceğim dediğimde AK Partililer kalkıp buna belediyenin bütçesi yetmez bırakın 30.400 TL vermeyi maaşları dahi ödeyemez demişlerdi. Peki, ne oldu? Şimdi kendileri 31.000 TL maaş ödeyeceklerini söylüyorlar.

 

 Sormazlar mı? Sen kaç yıllık il başkanıydın belediye personelinin maaşlarının arttırılmasıyla ilgili niye bugüne kadar tek bir kelam etmedin? Ya da o belediye personeli zamlarını alamadığında, ikramiyeler ödenmediğinde sen neredeydin? Niye susup görmezden geldin? Belediye personeli sürgüne uğradığında,mobbinge maruz kaldığında, işten atıldığında sen il başkanı değil miydin? Niye o personelin hakkını bugüne kadar savunmadın?”

 

KOPYALA YAPIŞTIR YAPIYORLAR, SAMİMİ DEĞİLLER

 

Rakiplerini samimi olmamakla eleştiren Köksal; “Her şeyden önce samimi değiller. Sadece oy avcılığı için boş vaatlerle, yalan algılarla, iftiralarla, montaj videolarla vatandaşı etkilemeye çalışıyorlar. Taziye evleri dedim, belediye kreşleri dedim, Hıdırlık ve Kent Ormanı’nı tamamen piknik alanına dönüştüreceğiz, sosyal tesisler açacağız dedim kentsel dönüşüm dedim. Hepsini kopyalayıp, yapıştırıp basına servis ettiler. Neyse biz neler yapacağız ona bakalım.” dedi.

 

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK

 

“Afyonkarahisar’daki en büyük sorun trafik sorunu.” diyen Köksal, konuyla ilgili projelerini şöyle anlattı:“Trafik keşmekeş hale gelmiş durumda. Artık trafiğe çıkan çile çekiyor. Biz belediye başkanı olarak trafik mühendisleri ile beraber trafik sorununu çözmek için kolları sıvayacağız. Gerekli yerlere alt geçit, üst geçit ve battı çıktı yaparak katlı otopark yaparak yeni yapılacak binaların altına otopark yapılmasının teşvik edilmesiyle, kamu binalarının etrafa dağılmasıyla, belediyenin bir Uydukent’te Bir de Fatih’te iki ayrı hizmet binasını açarak şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak adına üzerimize düşeni yapacağız. Trafik ile ilgili mastır planı yaparken günü kurtarmayacağız. Biz 50 yıl sonrasının mastır planlarını ortaya koyarak trafik sorununu çözeceğiz. En önce çözülmesi gereken sorun trafik sorunudur.”

 

SURİYELİLERİ BU MEMLEKETTEN GÖNDERECEĞİM

 

Sığınmacılar hususunda tavrının net olduğuna dikkat çeken Köksal; “Afyonkarahisar Belediyesi’nin gelirlerini 3-5 kişiye ve Suriyelilere değil Afyonkarahisarlı hemşehrilerime harcayacağım. Suriyelileri bu memleketten göndereceğim. Tıpkı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan örneğinde olduğu gibi Afyonkarahisar’dan Suriyeliler gidecekler.”dedi.

 

Her fırsatta dile getirdiği emekli vatandaşların geçim sıkıntısına vurgu yapan Köksal, şöyle konuştu:“Emeklilerimiz ekonomik sıkıntı çeken grupların başında geliyor. Onlar için mecliste çok mücadele ettim. En düşük emekli maaşının asgari ücret tutarında olması gerektiğini her yerde söyledim. Fakat kabul etmediler. Bugün 10 bin TL ile hatta 10 bin TL’nin altındaki gelirle geçinmeye çalışan emeklilerimiz var. İşte belediye başkanı olarak o emeklilerimizi en iyi şekilde yaşatmaya çalışacağım. En düşük emekli maaşı ve altında geliri olan emeklilere kışın 4 ay boyunca aylık 2500 TL yakacak yardımı yapacağız. Ayrıca bu emeklilerimize su ücreti yüzde 50 indirimli olacak. Yine bu emeklilerimiz için Çınarlar Lokali adına altında bir emeklilerlokali tahsis edeceğiz. Orada hem hobilerini yapacaklar hem çayını kahvesini içip sohbet edecekler, zaman geçirecekler. Onlara en iyi şekilde hizmet edilecek.”

 

Köksal, semtlerde kurulacak olan taziye evleri projesi ile ilgili şunları söyledi: “Semtlerde taziye evleri kuracağız. Belediye olarak o taziye evinde cenaze sahibi adına ücretsiz yemek vereceğiz. Bu taziye evlerini Afyonkarahisar’a en hızlı şekilde kazandıracağız.Ayrıca bu taziye evleri sadece taziye için kullanılmayacak. O semtte yaşayan hemşerimiz isterse düğün, nişan, hacı yemeğinde, mevlüdünde bu taziye evini ücretsiz kullanabilecek. Bir sosyal belediyecilik hizmeti olarak semtlerde yaşayan bütün hemşerilerimizin kullanımına açık olacak.”

 

Sokaklardaki başıboş köpek sorunun çözümü de anlatan Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar’da bir başıboş hayvan sorunu var. Bir yandan onların yaşam alanına ihtiyacı var bir yandan vatandaşlar başıboş köpeklerle ilgili bir çözüm bulunmasını istiyor. Patiköy diye bir yaşam alanı kuracağız. Bütün sokaklardaki köpekler Patiköy’de yaşam alanına kavuşacak. Bir mama fabrikası açacağız. Tıpkı Dazkırı ilçemizde ve Denizli MerkezefendiBelediyediyesi’nin yaptığı gibi yemeklerden ve bayat ekmeklerden o hayvanlar için mama üreteceğiz. Onlar Patiköy’de veteriner hekimler ve bakıcılar gözetiminde hayatlarına devam edecekler ayrıca köpek sahiplenmek isteyenlere de buradan köpek sahiplenmesi için bir takım kampanyalar da düzenleyeceğiz. Satın alma, sahiplen şeklinde. Hem şehirdeki başıboş hayvan sorununu çözeceğiz hem de bu hayvanlar için bir yaşam alanı sunmuş olacağız.”

 

AFJET mağdurlarının artık sorun yaşamayacağını belirten Köksal, konuyla ilgili projesini şöyle anlattı: “Afyonkarahisar’da bir ısınma sorunu var. AFJET ile ısınan aboneler arıza yüzünden soğukta donmak zorunda kalıyorlar. Bir çok aboneden bu yönde şikayetler aldık. Biz alternatif sıcak suhattı döşeyeceğiz. Ayrıca ısı merkezlerine doğalgaz dönüşüm kazanı koyacağız. Böylece arıza durumunda doğalgaz dönüşüm kazanı devreye girecek, AFJET ile ısınan aboneler üşümeyecek. Ayrıca AFJET’te proje üreteceğiz. Bu projeler sayesinde hemşehrilerimizAFJET’te zam görmeyecekler. Daha ucuza ısınmış olacaklar. Biz AFJET’in maliyetini sadece abonelere yüklemeyeceğiz. Biz AFJET’te projeler üreterek abonelerin sırtındaki yükü azaltacağız. Afyonkarahisar’da kömürle ısınan bir hane dahi bırakmayacağız. Kömür hem çok pahalı bir yakıt hem de zahmetli bir yakıt. Onun için artık Afyonkarahisar’da ısınma sorununun gündemden düşmesi gerekiyor. Bunun için de bütün hanelerin doğalgaza veya AFJET’e kavuşması gerekiyor. Ben de 5 yılın sonunda Afyonkarahisar’da kömürle sobayla ısınan bir hane bırakmayacağıma söz veriyorum.”

 

Köksal, “Afyonkarahisar’ın kanayan yarası” olarak nitelendirdiği kentsel dönüşüm konusuna ilişkin şunları kaydetti: “Hatırlarsanız Sümer, Fakıpaşa ve Mısri Mahallelerinde 3 kuruş vererek ve üstüne binlerce lira borçlandırarak hemşehrilerimizin evlerini ellerinden almaya çalıştılar. Oradaki yaşayan hemşehrilerimiz buna karşı direndi, karşı çıktı. Biz de onların yanında yer aldık çünkü orada yaşayan hemşehrilerimizin binlerce lira borç ödeyecek durumu yoktu. Bunun için bu insanların borçsuz ev sahibi olması gerekiyordu biz bir proje ürettik. Sümer, Mısri ve Fakıpaşa Mahallelerinde kentsel dönüşümü hemşehrilerimizin cebinden bir kuruş çıkartmadan, onları borçlandırmadan gerçekleştireceğiz. Çok katlı binalar yaparak altına otopark koyarak orada sosyal donatıları da olan gerçekten imar bakımından bu şehre yakışan binaların, sokakların olduğu güzel mahalleler haline getireceğiz. Hem hemşehrilerimizin depreme dayanıklı yeni bir evi olacak hem de şehrin çehresi değişecek. İlk etapta örnek proje olarak bir adayı yapacağız. Belediye olarak anahtar teslimini gerçekleştireceğiz. Ayrıca o bölgeden kentsel dönüşüm mağduru olan bir arkadaşımız da belediye meclisi üyesi adayımız olarak listemizde. Bu kentsel dönüşümü de mağdur olan belediye meclis üyesi arkadaşımızla birlikte gerçekleştireceğiz.”

 

Belediye kreşleri projesiyle çalışan annelerin hayatının kolaylaştırılacağını anlatan Köksal;“Çalışan annelerimizin çocuklarını güvenle bırakabileceği, çocuklarımızın eğitim öğretim göreceği belediye kreşlerimizi hayata geçireceğiz. Anneler huzurla iş yerinde çalışırken çocukları da kreşlerimizde eğitim öğretim görecek. En kısa sürede belediye kreşlerinin kurdelasını hep birlikte keseceğiz.” dedi. 

 

Üniversite öğrencilerine verilecek olan desteklerden bahseden Köksal, açıklamasına şöyle devam etti: “Üniversite öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz burs bulmakta zorlanıyorlar. Afyonkarahisar’dan üniversiteyi kazanan öğrencilerimize belediye olarak burs vereceğiz. Onların en iyi eğitim öğretimi görebilmeleri için elimden geleni yapacağım. Ben de bir anneyim, onların ne çileler yaşadığını biliyorum. Anne için en değerlisi evlatlarıdır. Onlar için en iyisini isterler. O yüzden bu evlatlar için en iyisini sunmak bizim görevimizdir. Üniversiteyi ilk defa kazanan öğrencilerimiz için bir defaya mahsus yol ücretlerini belediye olarak biz karşılayacağız. Ayrıca yine üniversiteyi kazanan öğrencilerimize belediyeden burs vereceğiz. Tıpkı diğer CHP’li belediyeler gibi Afyonkarahisar Belediyesi’nden de üniversiteyi kazanan gençlerimize gereken desteği sağlayacağız.” Kaynak Şehriban Tekçe



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.