Köksal: Kimsenin hakkını kimseye yedirmem

Köksal: Kimsenin hakkını kimseye yedirmem

CHP Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, iktidar partili belediyelerin muhalefet partili belediyelerden gelir olarak farkı olmadığına dikkat çekti

Paranın nüfusa göre İller Bankası’ndan gönderildiğini ve bu tür söylemlerle vatandaşın kandırılmaya çalışıldığını belirtti. Köksal, “Kimsenin hakkını kimseye yedirmem” diyerek Eskişehir, Ankara gibi büyükşehir belediyelerini örnek gösterdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, algı oluşturmaya yönelik söylemleri gösterdiği örneklerle çürütürken “Belediyecilik gönül, zeka ve vicdan meselesidir” dedi. 

 

BELEDİYE GELİRLERİ MERKEZİ YÖNETİMDEN GELMİYOR, VATANDAŞIN YALANLARA KARNI TOK

Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Diyorlar ki iktidar partisinin adayını seçmezseniz belediye hizmet getiremez. Bu yalanlara karnımız tok artık. Eskiden olsa belki bu laflara inanan çıkardı ama şimdi görüyoruz ki en gelişmiş büyükşehir belediyeleri muhalefet partili başkanlar tarafından yönetiliyor. Eskişehir ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri yıllardır muhalefet partili başkanlar tarafından yönetiliyor. Yenimahalle Belediyesi, hemen yanımızdaki Denizli Merkezefendi Belediyesi gibi belediyeler muhalefet partisinden seçilen başkanlar tarafından idare ediliyor.

 

 Belediye gelirleri merkezi yönetimden gelmiyor. İller Bankası’ndan nüfusa göre dağıtılıyor. Bunun iktidar muhalefet olmakla ilgisi yok. Öyle olsa bu saydığım gelişmiş il ve ilçeler böyle yönetilebilir miydi? Yatırım yapılabilir miydi? Belediyecilik gönül ve zeka işidir. Her şeyden önemlisi de vicdan meselesidir. Siz eğer belediyenin gelirlerini birilerine peşkeş çekmezseniz en güzel işleri yapar, şehrin vizyonuna vizyon katarsınız. Burada önemli olan şey, 3-5 kişiyi zengin mi etmek istiyorsunuz yoksa ekmeğini yediğiniz şehre hizmet mi etmek istiyorsunuz? Ben gelirleri doğru projelere aktaracağım. Kimsenin hakkını kimseye yedirmem.”

 

8 YILDIR TBMM’DE VERDİĞİM MÜCADELEYE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUM

 

CHP Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar halkının beklentilerini bildiğini ve ona göre projeler ürettiğini söyleyerek, “En büyük sorun trafik ve yoksulluk” dedi. Köksal, trafik sorununun çözümü için otoparklar yapılacağını ve çeşitli mahallelerde belediyenin hizmet binaları açılacağını, yoksullukla mücadelede ise Zafer Kart projesini devreye sokacaklarını ifade etti.

 

Köksal, 8 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) verdiği mücadeleyi tüm Afyonkarahisarlıların bildiğini, bundan böyle Belediye Başkanı olarak bu şehre hizmet etmek istediğini dile getirerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ben 8 yıldır Afyonkarahisar’ın, işçinin, çiftçinin, emeklinin, esnafın, memurun, iş insanının, ev kadınının, öğrencinin, toplumun her kesiminin hakkını her platformda savunmuş, onların sesi olmaya çalışmış bir Milletvekiliyim. Türkiye Millet Meclisi’nde Afyonkarahisar’ımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Sorunların çözümü için hep mücadele ettim. Bazen ikili ilişkilerle bazen de Meclis kürsüsünde tüm sorunları haykırarak çözüm noktasında elimden geleni yapmaya çalıştım ve özellikle büyük oranda katkı sunduğuma da inanıyorum. Çözüme ulaşmayan şeyler oldu mu oldu ama ben elimden gelen mücadeleyi gösterdim. Bunu da tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerim biliyor.”

 

TRAFİK ÇİLESİNİ BİTİRECEK PROJELER 

 

Afyonkarahisar’ın en büyük sorunun trafik olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Köksal, açıklamasına şöyle devam etti: “Afyonkarahisar halkı Afyonkarahisar Belediyesi gelirlerinin tüm Afyonkarahisar için doğru yerde, doğru projeye harcanmasını istiyor. Paranın çarçur edilmesini istemiyor. Ayakkabı değiştirir gibi kaldırım ve parke taşı değişmesini istemiyor. Ben şehrimde; İstanbul’a, Ankara’ya, Eskişehir’e gittiğim zaman gördüğüm belediyeciliği görmeliyim diyor. Trafik sorunumuz var. En büyük sorunlarımızdan birisi. Trafikte birçok hemşehrimiz çile çekiyor. Özellikle dolmuşçular, taksiciler, iş yerine evine ulaşmak için kendi aracıyla seyahat eden hemşehrilerimiz için gerçekten Afyonkarahisar’ın trafiği artık içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. İnsanlar artık bu sorunun çözülmesini istiyor. Trafikte çile çekmek istemiyor.”

 

ZAFER KART HEM ESNAFA HEM YOKSULA DERMAN OLACAK

 

Yoksullukla mücadele noktasında belediyeye büyük görev düştüğünü kaydeden Köksal, Zafer Kart projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların eksiklerini gidereceklerini söyledi. Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Zafer Kart projemiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız. Mahallelerimizde yaşayan dar gelirli ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi tespit edeceğiz. Bu kişileri en iyi muhtarla bakkal bilir. Çalışmalarımızı ona göre yapacağız. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlara Zafer Kart projemizle destek olacağız. Her ay o karta para yüklenecek. O mahallenin yerel esnafından alışveriş yapabilecek. Böylece hem vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de yerel esnafımız para kazanmış olacak.”

 

EĞİTİMDEKİ EŞİTSİZLİK ORTADAN KALKACAK

 

Maddi imkansızlıkların eğitimde fırsat eşitliğini de ortadan kaldırdığını belirten Köksal, şöyle devam etti: “Maddi durumu iyi olmayan dar gelirli ailelerin üniversite ve liseye hazırlanan çocukları için ücretsiz kurs düzenleyeceğiz. Çocuklarına test kitabı alamayan aileler var. Bir tarafta her türlü imkana sahip sınavlara en iyi şekilde hazırlanan çocuk var diğer tarafta da maddi yetersizlik yüzünden test kitabı dahi alamayan çocuk var. İkisini biz aynı sınava sokuyoruz. O zaman eğitimde fırsat eşitliğinden bahsedemeyiz.”  Kaynak Şehriban Tekçe

 



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.