Mısırlıoğlu Enflasyon düşmeye başlasa bile fiyatlar düşmeyecek

Mısırlıoğlu Enflasyon düşmeye başlasa bile fiyatlar düşmeyecek

Basın toplantısı öncesi İYİ Partiye katılan Dr. Mehmet Çağlar Karaca’ya, Yüksek maden mühendisi Onur Yabuz’a ve Ömer Erdoğan’a rozetleri İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu tarafından takıldı.

Başkan Mısırlıoğlu  toplantıda;

“Basın toplantımıza başlarken Ankara'da uğradığı menfur silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun. İnşallah olayın failleri en kısa sürede yakalanır ve hak ettikleri cezayı alırlar.

 

Yine geçtiğimiz hafta Aydın Nazilli de bir işyerinde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Günün sıcak haberi;  TUİK Yine Yapacağını Yaptı! Çalışanın emeğini, hakkını çaldı.

 

Enflasyon aralık ayında yüzde 1,18;

yıllık bazda ise yüzde 64,27 oldu.

ENAG: %137.55 -TÜİK: %64,27

Enflasyon düşmeye başlasa bile fiyatlar düşmeyecek, ancak artışı yavaşlatır. Üzgünüm fiyatlar artmaya devam edecek.

 

Kuru soğan bile %314 oranında zamlandı. 

 

Limon  %202.Ispanak    %163,Lahana  %159, Marul  %142, Portakal   %142

Enflasyon %64 yerseniz tabi.

TÜİK acaba nereden alış veriş yapıyor? Hani alış veriş yaptığı yeri söylese de millet de oradan alış veriş yapsa olmaz mı?

 

Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra, memur ve memur emeklileri için 6 aylık zam oranı netleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkından dolayı alacağı zam oranı yüzde 15,4 oldu. Memur ve memur emeklisi ise yüzde 7’lik enflasyon farkının yanı sıra yüzde 8’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 16,5 zam hakkı elde etti.

 

Allah herşeyle karşıma gel seni affedebilirim ama kul hakkıyla gelme derken bu kadar insanın hakkına giren tuik yöneticileri vicdanınız rahat bir şekilde uyuyabilecek misiniz ?Nasıl bir duygu milyonlarca insanın hakkını gasp etmek? Yazıklar olsun size yazıklar olsun size bunu yaptıranlara.

 

Acısıyla, tatlısıyla, en çok da ekonomik kaygılarla 2022 yılını geride bıraktık. 

2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılını cumhuriyet rejimine yakışır bir şekilde kutlayacağız inşallah. Bu yeni yılda sağlık, huzur ve bereket hep bizlerle olsun Allah’ın izniyle… 

 

Biz tabi ki her yeni yıla yeni umutlarla, güzel hayallerle, iyi dileklerle başlıyoruz ama 2023 yılı inşallah ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacak. Tek adam rejiminin son bulacağı, millet egemenliğinin yeniden sağlanacağı bir yıl olmasını diliyorum. Ve öyle de olacak Allah’ın izniyle. Çünkü milletimizin teveccühü bunu gösteriyor. 

 

Birçoğunuz duymuştur, Afyonkarahisar’da DAEŞ mensubu bir terörist yakalandı. Yılbaşında eylem yapma hazırlığında olan terörist, Afyonkarahisar Emniyeti’nin sayesinde amacına ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Yılbaşında nereyi kana bulayacaktı kim bilir... 

 

Canlı bomba olarak eylem yapacağı öğrenilen bu şahıs Afyonkarahisar’a gelene kadar nasıl fark edilmedi? Afyonkarahisar Emniyeti olmasaydı kim bilir kaç kişinin canı yanacaktı. Hangi yollardan geçtiyse, nerede barınıp ne yiyip içtiyse araştırılmalı. Bu itleri saklayan, barındıran, topluma karışmasına göz yuman kim varsa hesap vermeli… 

Hani ayakkabı numaralarına kadar biliyordunuz? Afyonkarahisar Emniyeti’nin başarılı operasyonu olmasa neler olacaktı düşünmek bile istemiyorum. Ve kahraman polisimize, Afyonkarahisar İL Emniyet Müdürlüğü ekiplerini kutluyor ve  teşekkür ediyorum.               

                                                                        

2022 yılında asgari ücreti bile sadaka gibi görerek belirleyenler, kazanılmış bir hak olan EYT’yi de bir lütuf gibi sundular. 

 

Alladılar, pulladılar, milletin gözünü boyamak için son gün açıkladılar. Bu zaten verilmiş bir sözdü, kazanılmış bir haktı. Geç gelen bir adaletin reklamını yapıyorlar. Vatandaşı hor görüp tepeden bakmayı seviyor bunlar. Damarlarında kan yerine kibir dolaşıyor bunların ne yazık ki… 

 

Asgari ücretten bahsederken işçiye emekçiye fakir diyen, verilen asgari ücreti de sadaka olarak gören AKP, emeklilerimizin hakkını nasıl ödeyecek bakalım.

 

AKP yüzünden ömrünün en sakin geçmesi gereken dönemlerinde geçim kaygısı yaşayan emeklilerimiz 2023 yılına yine kaygılı yine endişeli girdiler. Huzur ve refah içinde torun sevecekleri dönemde iş bulma, para kazanma kaygısı yaşıyorlar. Bu utanç size yeter diyeceğim ama sizde haya kalmamış maalesef. Nasıl olur da bir ülkenin işçisi hor görülür, emeklisi kaderine terk edilir? 

 

Yıllarca bu ülkede çalışıp çabalamış emeklilerimiz zaten emekli olduklarında sağlık sorunları ile boğuşuyorlar. Hastanelerden çıkamaz hale geliyorlar. Fiziksel ve ruhsal açıdan çöküntü yaşayan emeklilerimize bir darbe de maaşlarından vuruluyor. Yıllarca bu ülkeye emek vermiş bu insanların ahını alıyorsunuz. Elbet bir gün hesabı sorulacaktır. 

 

Ülkemizde haklıya hakkını vermek lütuf gibi göründüğünden hakkını arayan kesimler de hep susturulmaya, sindirilmeye çalışıldı. AKP’nin her seçimde göz boyama araçlarından biri olan 3.600 ek gösterge adaletli bir şekilde uygulanmadığından kimileri faydalanabiliyor kimileri ise kapsam dışı kalıyor. 

 

PTT’de kontrolör görevini üstlenenler de görev tanımları kapsamında müdürden üst mertebede değerlendirilmelerine rağmen 3600 ek gösterge kapsamında memurlarla eşdeğer tutulduklarını söylüyor ve doğal olarak haklarını arıyorlar. Ülkede kurallar öylesine düzensiz uygulanıyor ki sessiz kalırsan hakkını alamıyorsun. 

Eminim bu örnekler genişletilebilir. Sorup soruştursak bu ve bunun gibi pek çok meslek grubu vardır haksızlığa uğrayan. Daha adaletli bir yönetim anlayışına kavuşacağız. İnancımız tam…

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin şu yapıp yapıp bozduğu, aynısını tekrar yaptığı ve tekrar bozduğu, hatta bir mevsim bile geçmeden kullanılamaz hale gelen kaldırımlarını biliyorsunuz. 

 

İş yapıyor gibi görünmek için popüler olabilmek için yaya ve araç trafiğinin bol olduğu noktalarda oyun oynar gibi kaldırım yapıp bozuyorlar. Asfaltı oyup yeniden yapıyorlar. Kasisleri kaldırıp tekrar koyuyorlar. 

 

Bütün bunlar bir gösteriş çabası. Peki gerçekten hizmet bekleyen yerler ne olacak ? Gerçekten çözülmesi gereken sorunları kim çözecek? 

 

Perşembe pazarına gittiyseniz bilirsiniz. Harbiş semtinde,  Gazi Mahallesi’nde pazarın bulunduğu sokakta Perşembe günleri yürümek imkansız. Neden mi? Çünkü kaldırım yok. 

 

Zaten daracık olan yolda park halindeki araçlar yüzünden 2 araç yanyana geldi mi trafik kilitleniyor. Bir de dolmuş güzergahı olması sebebiyle hasbelkader perşembe günleri o sokağa girerseniz çıkamazsınız. Peki bu sokakta yayalar nasıl yürüyor?      

 

Yarım metre bile olmayan, aniden biten, ortasında ağaç ya da direk olan kaldırımlarda yürümeye çalışıyor. Bahsettiğimiz bölgede okul, sağlık ocağı, cami vs de var. 

Ama kaldırım yok. Bebek arabasıyla,  tekerlekli sandalyeyle, Pazar arabasıyla o sokağa girmek, ilerlemek mümkün değil.

 

 O yolun bir kısmı pazar yerinin karşısındaki apartmanlara peşkeş çekilmiş zamanında. Yıllardır mahalle halkının şikayetçi olduğu konu çözülmedi. neden mi ? Çünkü Sayın Zeybek’in işine yarayacak bir konu değil.

 

Biz, İYİ Parti olarak 2023’ün Cumhuriyet yılı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışmalarımıza çoktan başladık. Demokrasinin gereklerini yerine getirerek, millet iradesine ket vurmadan, yanlışa dur demekten korkmadan doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Biz her zaman namerde sırt çeviren, mert olanı alnından öpen olduk. Eğriye eğri, doğruya doğru demekten korkmadık, korkmayacağız da. Biliyorsunuz ilçelerimizde, merkez ilçemizde ve il yönetimimizde kongrelerimizi yaptık. 

 

Büyüdükçe güçlendik, güçlendikçe büyüdük. Milletimizin teveccühü ile inşallah 2023 yılında cumhuriyetimizin şanına yakışır biçimde iktidar olacağız. Görev dağılımlarımızı en adil şekilde yapmaya gayret gösterdik. Bütün bezdirme, yıldırma, sindirme politikalarına rağmen İYİ Parti’nin bir neferi olmak için birbiri ile yarışan yol arkadaşlarımızı gördük. Ve bir kez daha anladık ki doğru yoldayız. Liyakatsizlikten, baskıcı yönetimden, yolsuzluktan ve yoksulluktan bıktık artık. Bu vatan için, bu millet için artık cesur İYİ’lerin zamanı. Çok güçlü kadrolarla geliyoruz Allah’ın izniyle… 

 

Zamlarla boğuşan, enflasyonla yarışan milletimiz elektriğe gelen indirimle biraz olsun nefes alacak derken gözlerimiz doğal olarak AFJET’e çevrildi. 

 

Tabi ki yapılan zamların yanında devde kulak gibi kalan indirim bizi ferahlatmayacak ama bir enerji bedelinde indirim yapılırken AFJET’in bu indirime duyarsız kalması tepkilere yol açıyor. 

 

AFJET abonelerini ısıtamadığı gibi indirim değil bindirim yaparak tepkileri üzerine çekiyor. Şimdilik kulağının üstüne yatacak, sesler yükselmeye başladıkça o da gerekeni yapacak anlaşılan…

 

Zam demişken, ulaşımda yapılan zammı da konuşmadan geçmeyelim. İlimizde toplu taşımaya yüzde 30 zam yapıldı. Artık öğrenciler dolmuşa 6 TL verecek öğrenci olmayanlar ise 6,5 TL’den dolmuşa binebilecek. İyi hoş güzel de Afyonkarahisar Belediyesi’nin özel halk otobüslerinde ise durum çok farklı. 

 

Otobüslerde tek bilet uygulamasına geçilecek ve öğrenci de tam biletliler de otobüse 5,5 TL’den binecek. Belediyenin öğrenciyle yetişkini aynı kefeye koyması abestle iştigaldir. Belediye, çocuklarımızı mağdur edecek bu karardan derhal dönmelidir. 

 

Afyonkarahisar’ı uçurduğunu iddi eden Akp iktidarı göz boyamaktan başka ne iş yapıyor.

2 yıldır inşaat halindeki 3. Vakıf İşhanı, daha kullanılmaya başlamadan dökülmeye başladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan bina 2020 yılından beri atıl vaziyette bekliyor ne yazık ki. Siz hiç hem yeni yapılan, hiç kullanılmayan hem de tadilata ihtiyaç duyulan bir bina gördünüz mü? Bir bina nasıl hiç kullanılmadan tadilata sokulur bunu Afyon’da göreceğiz. 

 

Hani Akp ve onun küçük ortağının milletvekilleri Ankara’ya gittik, Afyonumuz için o sözü aldık bu sözü  aldık , heybelerimiz dolu Afyon’a geliyor diyorlar la. Gördük sizin heybelerinizdeki. Szi daha şehirin göbeğindeki tarihi önemi büyük Zafer müzesini, kent müzesini bitiremediniz. Siz daha en basit bir projeyi 3. Vakıf işhanına yapılması gereken ve yıllar önce bitmesi gereken otel inşaatını tamlayamadınız. 

 

Gelin beraber burayı birlikte gezelim devletin, vatandaşın parası nasıl çöpe atılmış birlikte görelim. Kırılan camlar, dökülen sıvalar, suyun içerisinde daha kullanılmadan çürümeye bırakılmış asansör, perişan olmuş kapılar. Yazıklar olsun.

 

Burası için yakın zamanda tadilat ihalesi olacağını öğrendik. Milli servet sebil gibi harcanırken bizim içimiz sızlıyor. Az kaldı, İYİ Parti iktidarında sorumlular yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler. Ant olsun ki, verecekler, şart olsun ki verecekler. Kaynak İyi Parti Afyon İl Başkanlığı



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.