Tarih: 07.11.2022 15:36

Organlarımız toprak olmasın

Facebook Twitter Linked-in

İçinde bulunduğumuz Organ Bağışı Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı Ahmet Akdağ, böbrek nakilli Emsal Gedikkaya ve kalp nakilli Mustafa Tabakoğlu Gün FM’in konuğu oldular ve herkese organ bağışı çağrısında bulundular.

 

“AFDİDER’in Türkiye’de örneği yok” diyen Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı Ahmet Akdağ, “İçerisinde hasta olmadan böyle bir kronik hastalıkla uğraşan bir dernek yok. Derneğimizin asıl amacı organ nakli ve organ nakli sayılarının arttırılmasıdır. Bizler AFDİDER olarak büyük bir aileyiz. Elimizden geldiğince üyelerimizle birlikte kamuoyunda organ bağışının ve böbrek sağlığının önemiyle ilgili çalışmalar yapmaktayız. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederim. Böbreklerimizin sağlığını koruyalım ve sık sık kontrol olarak hastalık gelmeden tedbirli olalım. Organlarımız toprak olmasın, başka hayatlarda can bulsun” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Candan cana en büyük sadakanın organ bağışı olduğunu söyleyen böbrek nakilli Emsal Gedikkaya ve kalp nakilli Mustafa Tabakoğlu da diyanetin organ bağışının caiz olduğu konusunda fetvası bulunduğunu hatırlatarak herkesi organ bağışında bulunmaya davet ettiler. Kaynak Afyon Gün Fm




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —