Özhaseki Başkan Çöl'ü başarılı buldu

Özhaseki Başkan Çöl

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesini ziyaret etti.

Sandıklı Belediyesi’ni ziyaret eden Özhaseki, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.


2007 yılından bu yana Sandıklı’dan milletvekili çıkmadığını belirten gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, “Ben haliyle Ak Parti’de Yerel Yönetimlerden sorumluyum. Yerel Yönetimlerden sorumlu olmak, belediye başkanlarının biraz da abisi gibi olmak, onların problemleri ile ilgilenmek ve sorunlarını takip etmek.

 

Birde seçim zamanı geldiğinde hangi belediye başkanı daha çalışkan, hangi belediye başkanı vatandaşa daha sempatik geliyor ve seviyor onu yoklamak. Buraya geldiğimde ben kendi açımdan bu işe baktım. Sağolsun Belediye başkanımız ikinci defa adaylığını koyduğunda bizi mahcup etmedi. Sandıklı haklıda onu sevdi çalışkan ve gayretli bir arkadaşımız. Belediye başkanının bir ismi de o şehrin emini olmaktır. Güvenilen ve itimat edilen insanı olmaktır. Çünkü belediye başkanı buradaki vatandaşın temsilcisidir.

 

Bir taraftan da buradaki vatandaş için de biriken bir bütçe var biz buna eski geleneksel adıyla beyt-ül mal diyoruz. Onun da doğru şekilde kullanılması kimseye peşkeş çekilmemesi ve hakkaniyetli olarak kullanılması ve hizmetlerde öncelik vererek en doğru işlerin yapılması. Bu konuda başkanımız da gayretli. Yarın inşallah Allah nasip ederse bu bölgelerin toplantısı Antalya’da olacak. Orda ilgili arkadaşlarımız olacak. Pazar günü 10 bakan yardımcısı arkadaşımız olacak. Tek tek herkes dertlerini söyleyecekler orada daha kolay yardımcı olacağız belediyelerimize. Milletvekili tercihlerinde nasıl oluyor, kim devreye giriyor gerçekten bilmiyorum. Ama ben ilçenin bu mesajını altım ve sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğim” dedi.

 


Asgari ücretli ile ilgili açıklamalarda bulunan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın net bir beyanatı var. O da hiçbir çalışanı, sabit ücretliyi, dar gelirliyi enflasyon karşısında zor durumda bırakmayacak. Haliyle sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok çalışma yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de asgari ücret ile ilgili. Zannedersem çok kısa bir süre içerisinde bunu tamamlayacaklar. Daha süresi gelmeden sayın Cumhurbaşkanımız asgari ücretin ne olacağını daha süresi gelmeden ilan edecektir. Bu konuda bizlerde bekliyoruz. Ama en azından herkesin tatmin edeceği iyi oldu elhamdülüllah diyeceği bir ücretin olacağını ben tahmin ediyorum” dedi.

 


Sosyal medya hakkında da açıklamalarda bulunan Özhaseki, “Haliyle sosyal medya günümüz dünyasının bir gerçekliği ve oradan bir kopuş yok. Ancak o kadar kötüye kullanılıyor ki, bunun da farkındayız. Bazen suçsuz yere adamı orada idam edebiliyorlar. Günahsız bir adamı orada suçlu ilan edebiliyorlar. Bunu da defalarca yaşamış birisi olarak söylüyorum. Bir konuşmamda televizyonda “Siz rövanşist mi davranıyorsuzun?”dediler. “Niye rövanşist davranalım ki, kime ne yaptık” dedim. Eskiden başörtülü çocukları üniversite kapılarında ağlatırlardı içeriye almazlardı. Şimdi tersini mi yapıyoruz.  Bunun 10 tane örnek verebilirim” dedim. Biz Ak Parti olarak kimsenin ne yediğiyle, içtiği ile ne oturduğu katlığı ile ilgilenmiyoruz ki.

 

İnsanların yaşam biçimleri kendilerine ait. İster modern bir yaşamı temsil veya tercih etsinler veya mahafazakar bir yaşam. Başımızın üstüne, ama istiyoruz ki kimse kimseye yan bakmasın, bende bakmıyorum” dedim. Ertesi gün o bildiğiniz meşhur mecralar, sicilli Türkiye alehtarları bir başlık attılar, “Mehmet Özhaseki dedi ki, ben başı açık hanımlara bakmıyorum” Allah aşkına neresini düzelteceksiniz bunun insaf neresinde var, dürüstlük neresinde var, namus neresinde var. Ben ne diyorum onlar ne yazıyorlar” dedi.


Geçtiğimiz günlerde öğrencilerin bir yurt meselesi olduğunu ifade ederek, sokaklara çağrı yapıldığını belirten Özhaseki, “Parklarda yatalım dediler, hoplayan zıplayan oldu. Açıkta kalanlar güya olduğunu belirtilerek, Devlete karşı adeta yeni gezi olayları, bir baş kaldırı gibi bir hadise başlattılar. İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Eylem yapanların yüzde 98’i galiba öğrenci değil. Yurda müracaatları da yok. Biz Ak Parti olarak bir karar aldık. Bin 390 belediyeden 805 Ak Parti’den belediyemiz var. Türkiye’nin her yerinde belediyemiz var.

 

Belediye başkanlarımıza müracaat etsinler, sokakta kaldım, yurt bulamadım diyen öğrenciler anında kendilerine yer ve yurt hazır. Neden misafirhaneler var, oteller var. Belediyelerimiz çok şükür sosyal belediyecilik yapıyoruz. Anlaşırlar kendi şehrine gelmiş hiçbir öğrenciyi sokakta bırakmazlar. Emin olun ciddi sayıda bir müracaat bile olmadı. Otellerde en güzel yerlerde misafir edeceğiz dememize rağmen. Demek ki sokaklarda kalıpta eylem yapılacak kadar bir şey yokmuş ortada. O yüzden sosyal medya işinde biraz farklı boyutlarda gidiyor.

 

Özellikle muhalefette bunu çok çirkin olarak kullanıyor. En ufacık bir fırsatta Türkiye’nin yanında olacağına tam tersine hangi mesele olursa olsun istismar konusu yaparak milleti sokağa dökmeye çalışıyor. Oda tutmuyor” dedi.

 


Genel Merkez olarak Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü çok sevdiklerini aktaran Özhaseki, “Sağolsun başkanımızı seviyoruz. Çok sıkışık bir toplantıların olduğu bir ortamda hususi gelip ziyaret ederek bende bir selam verip gidiyorum. Allah bu gençlik enerjisini hayra yönlendirsin ve millete hizmete devam etsin inşallah. Bize de ne düştü Ankara’da telefonun ucunda bekliyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: Özhaseki Başkan ' başarılı buldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.