Patetes deposu için 4 trilyon harcanan yer koyun ağılı oldu

Patetes deposu için 4 trilyon harcanan yer koyun ağılı oldu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Göçerli Köyü’nde yer alan ve İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen “Patates Soğuk Hava Deposu” projesini yerinde inceledi.

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Göçerli Köyü’nde yer alan ve İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen “Patates Soğuk Hava Deposu” projesini yerinde inceledi.

 

2022 yılında büyük bir törenle açılışı yapılan bu depo, asıl amacının dışında kullanılması nedeniyle tepki topladı.

 

Olgun: “Dev Yatırım Koyunların Serinleme Alanı Oldu”

 

Yapılan incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Hakan Şeref Olgun, devletin büyük bir yatırımı olan bu deponun, amacına uygun olarak kullanılmadığını ve koyunların serinleme alanı haline geldiğini belirtti. Bu durumun, kaynakların verimsiz kullanımı ve planlama eksiklikleri konusunda ciddi soru işaretleri doğurduğunu ifade etti.

 

Kaynakların Verimsiz Kullanımı Eleştirisi

 

Olgun, patates deposunun su deposunun altına inşa edilmesini eleştirerek, böyle bir yatırımın Çöl Ovası gibi geniş bir alanda daha uygun bir yere yapılmasının mümkün olduğunu söyledi. Bu tür hataların tekrarlanmaması için yetkililere çağrıda bulunarak, devlet kaynaklarının daha verimli ve amacına uygun kullanılması gerektiğini vurguladı.

 

Görkemli Açılıştan Koyun Barınağına

2022 yılında büyük bir gösterişle açılan depo, yerel halkın patateslerini saklaması için tasarlanmıştı. Ancak gelinen noktada, deponun bu amaca hizmet edemediği ve koyunların serinleme alanı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Bu durum, bölge halkında hayal kırıklığına neden olurken, Afyonkarahisar ve çevresinde de büyük tepki topladı.

 

Olgun’un açıklamaları, bu tür yatırımların daha dikkatli ve planlı bir şekilde yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bölgedeki diğer yatırımların da mercek altına alınması gerektiğini belirten Olgun, kaynakların daha verimli kullanılması için ciddi adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Kaynak Hakan Şeref Olgun twetter



Burak karaca
12.08.2024 19:25:09
(DÜŞÜNÜN)...sokak köpekleri yüzünden çocuklar,yaşlılar ölüyor,sakat kalıyor.Trafik kazaları oluyor..Salgin hastalıklar yayılıyor.Insanlar sokağa çıkamıyor.. İNSANLAR zarar görürken hatta ölürken tepki vermeyenler sokak köpekleri toplanacak diye ayağa kalktı...resmi gazetede kanun çıktı...SOKAK KÖPEKLERİ DERHAL TOPLANSİN..artık bıktık...Yeter...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.