Tarih: 12.08.2024 12:55

Şahintepe Öğrencisi Köksal'a kitabınıhediye etti

Facebook Twitter Linked-in

Eğitimci - yazar,  Ahmet Hidayet  Şahintepe, iki eserini    buluşturdu. 1990  yılında Sahipata  İlkokulundan mezun ettiği, Başkan Burcu  (Pala) Köksal ile, yeni kitabı“Şahanoğlu ve Turabi'' Kitabını,Başkan  Burcu Köksal’a imzalayarak,  tanıştırdı, buluşturdu ve hediye etti....

 

Kitabın Özeti 

Ben tasavvuf  aleminin unutulmaya yüz tutan,Afyon’da Şahanoğlu (Şahinoğlu) olarak bilinen  Şahanoğlu’nun  torunuyum.

 

Şahanoğlu kimdir? 1837 Afyon doğumlu olup,Asıl adı İbrahim’dir.Afyonkarahisar’ınönemli evliyalarındandır.

Şahanoğlu, Hanedan Lokantası arkasındaki, Şehre küstüm parkındaki TurabiHazretlerinin, (Ulul Emir Halil)  30  yıl civarı can ciğer  dostudur. 

 

Peki Turabi Hz. kimdir?Kısaca 

1850'ye doğru, Turabi Hz. leri, sarayda vezir iken, İstanbul‘da Tasavvuf Aleminin önde gelen önemli isimlerindenÖmer Şeyh tarafından, Afyon'a görevlendirilmiştir. 

 

Bu alanda 1945 den itibaren gününşartlarına göre ve ulaşabildikleri kadarı ile kitaplar yazılsada genelde, şairlik yönleri ele alınmıştır.

Birde bunların arkadaşı, Harabi (Ciloğlu Deli Bekir) vardır. Bu üçü birbirinden ayrılamaz sac ayağı misalidir.

 

Ben Şahanoğlu’nun torunu olarak bu üç Allah dostlarının şairlik ve erenlik, yönlerini birleştirilerek,büyük dedemlerden ve babamdan öğrendiklerimi kaleme aldım. 

 

‘’ŞAHANOĞLU VE TURABİ " adı altında, belgeler ışığında  bir kitap haline  getirdim. 

 

Hazırladığım bu kitabınilimizin manevi  kültürel değerini yansıtan ve gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olabilecek bu eserinden, Afyonkarahisar ili  İl  ve ilçe Müftülük  Kütüphanelerine  demirbaşına kaydedilmek  üzere   hediye etti. Afyon Time




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —