Taş medresede Bayramlaşma programı yapıldı

Taş medresede Bayramlaşma programı yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği, tarafından düzenlenen Kurban Bayramı Resmi Bayramlaşma programı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla Taş Medrese’de yapıldı.

Bayramlaşma programında protokol üyelerinin ortak mesajı birlik ve beraberlik içerisinde huzur dolu bir bayram temennisi oldu.

 

Programda sırasıyla söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Milletvekilleri Mehmet Taytak, Hasan Arslan, İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yaptılar. Birlik ve beraberlik mesajları veren protokol üyeleri, tüm katılımcılara huzur dolu güzel bir bayram geçirmeyi dilediler.

 

Kurban, Teslimiyeti ve Tevekkülü Bizlere Anlatıyor

 

Son olarak söz alan ve Kurban Bayramının adanmak, Allah’a yakınlaşmak anlamını taşıdığını ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Kurban, Hazreti İbrahim'in, İsmail'in ve Hazreti Hacer'in teslimiyetini bizlere ifade ediyor. İnşallah bizlerde bu anlamlı günlerde o ilkeli vakur duruşları, zorluk karşısında boyun eğmeyişi, pes etmemeyi, umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmamayı ve Rabbine teslimiyeti ve tevekkülü bizlere anlatır. Aynı zamanda inşallah gençlerimize ve yetişkinlerimize örnek olur” dedi.

 

Ortak Değerler Söz Konusu Olduğunda Ayrılığı Bir Kenara Bırakabilmeliyiz

 

Böylesine güzel bir programda hep birlikte bayramlaşmasının kendisi için de kıymetli olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Biz Afyonkarahisar’da büyük bir aileyiz. Huzurun, güvenin ve uyumun şehri olduğumuzu her fırsatta vurguluyoruz. Bu birlikteliği daha da perçinleyerek ve pekiştirerek artırmayı, çoğaltmayı ve tüm Türkiye'ye örnek olmayı istiyoruz ve diliyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Rabbim inşallah bu bayrak altında, bu vatanın toprakları üzerinde binlerce yıl, sonsuza dek yaşamayı ve tüm dünya milletlerine örnek olmayı bizlere nasip etsin. 

 

Geçtiğimiz hafta Sırbistan’dan Nova Pazardan gençlerimizi ağırladık. İnanın hepsi Türkiye'yi büyük bir model olarak görüyorlar. Bizim kültürümüzü, dilimizi öğrenmek ve anlamak için büyük bir çaba içerisindeler. Buraları keşfetmek, fark etmek ve anlamak, bu ülkede neler olup bittiğini görmek, bu ülkenin dünya tarihine nasıl damga vuruğunu anlamak çabasındalar. 

 

Ülkemize karşı hem Balkanlar tarafından hem de dünyanın birçok ülkesinden muazzam bir muhabbet var. Bunun büyüyerek devam etmesini diliyorum. Bizim bu gençlerimizle bağlarımızı güçlendirmemiz gerek aman onun öncesinde kendi içimizdeki ayrılıkları ortak değerler vatan, millet ve bayrak söz konusu olduğunda bir tarafa rahatlıkla bırakabilmemiz lazım. Bunun içinde bayramlar çok güzel bir vesile” diye konuştu

.

Bayramlarda Olumsuz Taraflarımızı Törpüleyebilmeliyiz

Cahit Zarifoğlu'nun dizelerinden bir örnekle konuşmasına devam eden Vali Yiğitbaşı şunları söyledi: “Cahit Zarifoğlu üstat şöyle diyor; “Üstad’a sordum ne keseyim? Dedikoduyu, kul hakkı yemeyi, yalan söylemeyi, haram yemeyi, israfı, kötülükten ilgini kes. Bunları kesmezsen de ne kesersen kes” diye cevap veriyor. Gerçekten çok anlamlı. Bizler kurbanlarımızı kesiyoruz ki bu bizim için farz. Bizler kurbanın manevi anlamı var. Bizler de bizim için kıymetli olan neyse onu kurban edebilmeyi, arkadan konuşmak mıdır, dedikodu ya da yalan mıdır her ne ise onları bayramlarda özeleştiri yaparak kurban ile birlikte o tarafları törpüleyerek kesmemiz gerekiyor. İnşallah bunlara gayret edeceğiz. Yine büyüklerimiz bizler için çok kıymetli. 

 

Bayram ile birlikte Babalar gününü kutladık. Büyüklerimize her türlü hürmeti ve saygıyı göstermek hususunda da gayretli olalım. Büyüklerimize bayramlarda saygıyı biraz daha fazlalaştıralım. Daha az arıyorsak çoğaltalım. Akrabalarımızın, piri fanilerin, yoksulların dualarını ve gönüllerini almayı, miniklerimizin de gönlüne girecek hoşluklar yapmayı Rabbim hepimize nasip eylesin. Bu güzel hasletleri de inşallah hayatımıza yayalım. Hepinizin ayrı ayrı bayramlarını tebrik ediyorum. Bu bayramda mesai başında olan emniyetimiz, jandarmamız, sağlık çalışanlarımız, 112 personelimiz, tüm kurumlarımıza ve basın çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Emniyet Teşkilatında Bayramlaşıldı

 

Kurban Bayramı bayramlaşma programı kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarının bayramlarını kutladı. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenle bir bayram geçirebilmesi için fedakârca görev yapan emniyet mensuplarına teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, iyi bayramlar diledi.

 

Şehitlerimiz Unutulmadı

 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, Kurban Bayramı bayramlaşma programı kapsamında Kocatepe Mezarlığında bulunan Hava Şehitliğini de ziyaret ederek, Aziz Şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bıraktı. Bu sırada kabir ziyareti yapan şehitlerimizin aileleriyle de görüşen ve bayramlarını kutlayan Vali Yiğitbaşı, tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

 

Jandarma Teşkilatının Bayramını Kutladılar

 

Kurban Bayramı bayramlaşma programı kapsamında son olarak İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, jandarma teşkilatımızın değerli mensuplarının bayramını kutladı. Huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmemiz için büyük bir özveriyle görev yapan jandarma teşkilatına teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, güzel bir bayram diledi. Afyon Valiliği



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.