TBMM'de yumruklu kavga

TBMM

TBMM'de Can Atalay toplantısı Yumruk yumruğa kavgaya dönüştü.

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliği durumunu görüşmek üzere gerçekleştirilen olağanüstü toplantı, tartışmalı ve gergin anlara sahne oldu. TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın, AKP sıralarına yönelik sert ifadeleri, Meclis'te yumruklu kavgaya yol açtı.

 

Ahmet Şık'ın, "Sizde hiç utanma yok. Haysiyetiniz yok." ve "Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır" gibi ifadeleri, AKP milletvekillerinin tepkisine neden oldu ve bu gerilim, kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedede, Şık yere düştü ve oturuma 15 dakika ara verildi.

 

Aranın ardından oturuma yeniden başlandığında, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ milletvekillerini uyardı ve daha temiz bir dil kullanılmasını istedi. Ancak, yeniden kürsüye çıkan Ahmet Şık'ın ifadeleri üzerine bir kez daha tartışma çıktı ve bu tartışma da kavgayla sonuçlandı.

 

Toplantıya MHP katılmazken, ayağını kırdığı açıklanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıya ortopedik destekle katıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve diğer milletvekilleri, Özel'e geçmiş olsun dileklerini iletti. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatımoğulları Oruç da toplantıda yer aldı. Afyon Time



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.