Tarih: 15.09.2021 15:31

Yardımcı kaynak kitaplar velilerin belini büküyor

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisarda yaşayan çok sayıda öğrenci velisi yardımcı kaynak kitaplardan muzdarip.

 

Vatsap İhbar hattımıza da konuyla ilgili olarak, çok sayıda şikayet aldık. Velilerin çoğu " Devletimiz ilkokuldan, lise son sınıfa kadar tüm eğitim kitaplarını, ücretsiz zaten veriyor, Buna rağmen neden biz velilere yardımcı kaynak kitap aldırıyorlar ? Üstelik kitaplar oldukça pahalı, Devletimizin verdiği kitaplar o zaman boşa mı veriliyor? Yoksa bu yardımcı kaynak kitaplar konusunda birilerine rant mı sağlanıyor ? Zaten okul sezonunda kırtasiye, elbise, ayakkabı, çanta gibi giderler bizleri zorluyor. Bir de üstüne kitap aldırılması, bizi tamamen bitiriyor" gibisinden çok sayıda şikayeti dile getirdiler.

 

Konuyla ilgili olarak haber merkezi ekiplerimiz de, konuyu bir okul müdürüne sordu. Okul Müdürü de "Bu konuda kimseyi yardımcı kaynak kitap alma konusunda, zorlamıyoruz ve bir mecburiyet te yok. Ama bazı veliler bu kitaplar konusunda alınması taraftarı olduğunu düşündüğü için, bizde dengeyi sağlamak adına almayan öğrencilere illaki alın demiyoruz.

 

Hatta bu konuyla ilgili ben öğretmenlerimizin, tamamına yardımcı kaynak kitap alınmasında mecburiyet söz konusu olmadığını da izah ettim" dedi. Veliler ise bu konuya gerek Valiliğin ,gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir çözüm bulmasını istiyor. Afyon Time




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —