Tarih: 16.09.2024 09:12

Yesevi Kardeşler Yukarıtandır köyünde anıldı

Facebook Twitter Linked-in

 Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin torunlarından olan, Ahmet Yesevi, Mehmet Yesevi ve Sultan Yesevi kardeşler 15 Eylül Pazar Günü düzenlenen Yukarıtandır köy muhtarlığı ve Afyonkarahisar kültür edebiyat ve yazarlar Derneğinin ortaklaşa hazırladıkları bir anma etkinliği ile Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Yukarıtandır köyünde dualar eşliğinde anıldı. 

 

Öğle saatlerinde köy halkı ve dışardan gelen katılımcılara pilav, et, helva, ayran ve su ikramında bulunuldu. Yenilen ikramın ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program, Kur-an-ı Kerim Tilaveti ve okunan dua ile devam etti. Kur-an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından, Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin beşinci kuşak torunlarından olan, Araştırmacı yazar Ahmet Kaplan bir  konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti. 

 

Ardından Afyonkarahisar Kültür Edebiyat ve Yazarlar Derneği Başkanı Dr. Mustafa Küçükilhan, Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri hakkında, katılımcılara bilgi verdi.  Daha sonra Kültür Edebiyat ve Yazarlar Derneği üyeleri, Alirıza Çağlar, Asiye Lüleci, Yıldız Değer sırasıyla birer şiir okudu. Halk Ozanı ve Şair Halit Kara’da sazı ile katılımcılara ve misafirlere keyifli anlar yaşattı. 

 

Daha sonra yapılan plaket töreni ve belge takdimi ardından program sona erdirildi. Kaynak Afyon Time




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —