Tarih: 14.03.2019 20:17

Yücel Tıp Bayramı ile ilgili açıklama yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Şükrü Yücel, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Yücel yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi;

 

"Çok değerli hekimlerimiz, değerli çalışma arkadaşlarımız, değerli misafirlerimiz, değerli basın mensupları, sözlerimin başında tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyor bu haftanın, başta hizmet veren sağlık çalışanları ve hizmet alan vatandaşlarımız olmak üzere sağlık sektörünün tüm paydaşlarının sıkıntılarına çözüm bulunmasına vesile olmasını diliyorum.

 

Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul?da açılmış olan Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp eğitimi veren okulların açılış günü olan 14 Mart 1827 tarihi ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmekte ve ?Tıp Bayramı? olarak kutlanmaktadır.

 

14 Mart tarihinin ?Tıp Bayramı? olarak kutlanması ilk kez 1919 yılında, işgal altındaki İstanbul?da, işgali protesto için tıp okulu öğrencilerinin bir araya gelmesiyle tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

 

1976`dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart`ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta, etkinlikler düzenlenmekte ve bu hafta ?Tıp Haftası? olarak kabul edilmektedir.

 

Her yıl 14 Mart Tıp Haftasında tabip odalarında, tıp fakültelerinde, eğitim hastanelerinde, özel hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında etkinlikler düzenlenmekte öncelikle hekimlerin ve hekimlik mesleğinin sorunları olmak üzere Ülkemizin tüm sağlık problemleri ele alınmakta ve çözüm önerileri sunulmaktadır.

 

Ülkemizde 2003 yılından itibaren gerçekleştirilen yasal düzenlemeler, kamu yatırımları ve özel sektör yatırımları ile sağlık sistemimizde önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde iyileşmeler sağlanmıştır. Devam eden süreçte ise bazı ciddi problemler ortaya çıkmaya başlamıştır.

 

Sağlıkta Dönüşüm Programı Öncesi Sağlık Hizmetleri

 

 

Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Hizmetleri

 

 

Günümüzde Sağlık Hizmetleri

 

 

 

 

Sağlık Hizmetleri Sürekli İyileşme ve Yüksek Memnuniyet Oranı İçin Neler Yapılmalı

 

Sözlerime son verirken başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tekrar kutluyor herkese teşekkür ediyorum." Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —