Kamu mallarını babalar gibi satmak AKP?ye mahsustur

Kamu mallarını babalar gibi satmak AKP?ye mahsustur

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sultandağı Belediyesi`ne ait malların CHP belediyeciliğinde değil, AKP`li Belediye Başkanı tarafından satıldığını ifade ederek, "Kamu mallarını babalar gibi satmak AKP`ye mahsus bir gel

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sultandağı Belediyesi`ne ait malların CHP belediyeciliğinde değil, AKP`li Belediye Başkanı tarafından satıldığını ifade ederek, "Kamu mallarını babalar gibi satmak AKP`ye mahsus bir gelenektir" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Milletvekili Ali Özkaya`nın iddialarına cevap vererek acı reçeteyi açıkladı. Milletvekili Köksal, Sultandağı Belediyesi`ne ait malların CHP belediyeciliğinde değil, "AKP`nin Belediye Başkanı seçildikten sonra satıldığını" söyleyerek, "Sayın Özkaya`yı bu konuda yanlış bilgilendirmişler. Kamu mallarını babalar gibi satmak AKP`ye mahsus bir gelenektir." dedi.


AFYONKARAHİSAR`IN SORUNLARINA SESSİZ KALANLAR, BİZİ SESSİZ KALMAKLA SUÇLAMIŞ..!


AKP Milletvekili Ali Özkaya`nın iddialara cevap vermek yerine konuları saptırdığını kaydeden Milletvekili Köksal, "Geçtiğimiz günlerde AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya iddialarıma cevap vermek yerine yine konuları saptırarak konuyu amacının dışına çıkarmaya çalışmaktadır.

 

Karaman`da Ensar Vakfı`nın evlerinde istismara maruz kalan çocuklarımıza `bir kereden bir şey olmaz diyenlere` sesini çıkartmayanlar, çocuğa karşı her türlü istismarın önlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu`nun raporlarındaki tavsiye edilen düzenlemeleri yapmayıp bu raporu Meclis`in tozlu raflarına kaldırdılar. Kadına şiddetle mücadele için verdiğimiz önergeleri reddedenler bizi sessiz kalmakla suçlamış. Afyonkarahisar`ın sorunlarına sus pus olanlar esnafın, çiftçinin, işçinin EYT`linin, KOBİ`nin, emeklinin, derdine derman olacağız diye iktidara gelip onlara sırtını dönenler bizi sessiz kalmakla suçlamışlar. Biz Şeker Fabrikası satılmasın diye fabrikanın kapılarında ihale salonunun önünde haykırırken fabrika için kapı kapı müşteri arayanlar bizi sessiz kalmakla suçlamış...

 

Patates üreticileri Dinar`da, Sandıklı`da, Şuhut`ta, Nuribey`de ürününü satamadığı için yol kenarına döküp ben bunları dile getirirken arkada kıs kıs gülenler bizi sessiz kalmakla suçlamış. Eber Gölü aylardır yanarken suları çekildiği için kayık mezarlığına dönerken gölden ekmek yiyenler ekmeğini kaybetme tehlikesine düşmüşken verdiğim önergelere kayıtsız kalanlar bizi sessiz kalmakla suçlamış. Kentsel dönüşümde garip gurebanın evi, arsası yandaşlara peşkeş çekilmesin, gariban evsiz barksız kalmasın diye mücadele ederken oradaki vatandaşa Gökçe Mahallesi`ndeki sosyal konutları adres gösterenler bizi sessiz kalmakla suçlamış." ifadelerini kullandı.


AKP`Lİ MALİYE BAKANININ DEDİĞİ GİBİ; KAMU MALLARINI ?BABALAR GİBİ SATMAK? AKP`YE MAHSUS BİR GELENEKTİR


Sultandağı Belediyesi`ne ait malların CHP belediyeciliğinde değil, "AKP`nin Belediye Başkanı seçildikten sonra satıldığının" önemle altını çizen Köksal, "Babalar gibi satacağız diyen Bakanlarının olduğu bu iktidarın mensubu olan Milletvekili bizim Sultandağı`nda ne var ne yok sattığımızı iddia etmiş. Sultandağı`nda belediye`ye ait mallar Sayın Özkaya`nın iddia ettiği gibi CHP belediyeciliğinde değil, AKP`nin Belediye Başkanı seçildikten sonra satılmıştır. Sayın Özkaya`yı bu konuda yanlış bilgilendirmişler. Sultandağı Belediye binası dahil 7 adet restoran AKP döneminde satılmıştır.

 

4 adet arsa AKP döneminde SGK`ya verilmiştir. Ayrıca son Belediye Meclisi toplantısında belediye`ye ait sanayi dükkanlarının satışı yine AKP`li Belediye Başkanı tarafından istenmiş ve bu satışa CHP`li Belediye Meclis Üyeleri red oyu vermiştir. AKP`li Maliye Bakanı Unakıtan`ın dediği gibi, ?kamu mallarını babalar gibi satmak? AKP`ye mahsus bir gelenektir. SEKA gibi Çay, Sultandağı ve Bolvadin ilçelerimizin ekonomisine hayat veren bir fabrikayı babalar gibi satan AKP`dir. Bitti mi bitmedi... Afyonkarahisar müzesini babalar gibi satıp müzedeki eserleri sergileyecek bir müzeden Afyonkarahisar`ı mahrum etmek AKP`nin işidir." dedi. 


SULTANDAĞLILAR SORUYOR: ÖZKAYA`NIN SEÇİM ÖNCESİ  VERDİĞİ VAATLER NE ZAMAN YERİNE GETİRİLECEK?


Sultandağılıların AKP Milletvekili Ali Özkaya tarafından seçim öncesi verilen vaatlerin ne zaman yerine getirileceğini sorduklarını belirten Milletvekili Burcu Köksal, "Pancar üreticisinin, besicinin, nakliyecinin, işçinin gözbebeği Şeker Fabrikası`nı babalar gibi satıp pancar üreticisini, besiciyi, nakliyeciyi, işçiyi perişan etmek AKP`nin işidir. Ayrıca Sultandağlı hemşehrilerimiz Sayın Özkaya`nın seçim öncesi vermiş olduğu vaatlerin hala yerine getirilmediğini belirtiyorlar. Sayın Özkaya`ya tavsiyem yazılı olarak vermiş olduğu vaatlerin yerine getirilmesi için çaba sarf etmesidir." şeklinde konuştu.


CHP`Yİ SUÇLAMAK YERİNE AÇTIĞIMIZ FABRİKALARI SATMAKTAN VAZGEÇİN, İŞTE ACI REÇETE...


CHP Milletvekili Burcu Köksal, açıklamasının devamında AKP?nin ?Babalar gibi satarız? diyerek sattığı cumhuriyet serveti kurumlar, fabrikalardan "sadece bazılarından örnekler" vererek acı reçeteyi sıraladı, "Bu memlekete bir fabrika açamayanlar, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet kadroları ve CHP döneminde kurulan; Paşabahçe Cam Sanayi, Ereğli Demir Çelik, İskenderun Demir Çelik, ASELSAN Hisseleri, Mazıdağı Fosfat Tesisleri, Sümer Holding, Şeker Fabrikaları, SEKA?nın fabrika ve tesisleri, Yapı Kredi Bankası, Sabiha Gökçen Havaalanı, Türk Telekom, Araç Muayene İstasyonu, TOFAŞ hisseleri, Sakarya Traktör İşletmesi, Cam ve Çimento Sanayi, Soda Sanayi ve Metal, Et ve Balık Üretim A.Ş., Tunçbilek Termik Santrali, Yatağan Termik Santrali, Elektrik Üretim A.Ş., Ereğli ERDEMİR Limanı gibi Cumhuriyetin dikili ağaçları sattılar. Fabrikalar açan CHP`yi suçlamak yerine açtığımız fabrikaları satmaktan vazgeçin yeter." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.