Ancak bu kez konumuz, CHP’nin İl Başkanları ve onlarla birlikte rahatsızlık duyduğu bir durum var. O da; “İL BAŞKANLARI RAHATSIZ” manşetini hak eden bir durumdur.

 

Evet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve benim de memleketim olan Ardahan milletvekili Özgür Erdem İncesu’nun bulunduğu milletvekilleri, Genel Kurul’a girişinde Erdoğan’ı ayakta karşılaması konusunu sorduğum CHP'li İl ve İlçe Başkanları ile Belediye Başkanları, gidişattan hiç memnun olmadıklarını, fakat “Bir kazanmışlık var; genel seçim kazanma ihtimali var. Tartışmanın, bölünmenin zamanı değil” diyerek bu rahatsızlığı açıkça ifade etmediklerini belirttiler.

Özgür Özel’in meclisteki son davranışları ve CHP'li 9 milletvekilinin ayağa kalkmaması, hemşerim CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’in de aralarında bulunduğu 57 milletvekilinin karara uymamak için kuliste beklemesi, bu rahatsızlığın bir yansımasıydı. Tanıdığım birçok CHP'li İl ve İlçe Başkanları ile Belediye Başkanları, yazımda isimlerini vermem şartıyla, “Bu gidişattan rahatsız olduklarını” ifade ettiler. İmamoğlu’nun Genel Başkan’ı gölgede bırakan çıkışları da başka bir rahatsızlık kaynağıydı; bu konuda da düşüncelerini açıkça dile getirdiler.

 

İmamoğlu’nun tam desteğiyle Genel Başkan olduktan sonra, “normalleşme” adı altında Saray’ı ziyaret eden ve son olarak Erdoğan'ın yeni döneme başlayan meclisi ziyaretinde ayağa kalkarak alkışlamadan bu durumu minimize etmeye çalışan Özgür Özel, partililerini şaşırtmaya devam ediyor. Başta milletvekilleri olmak üzere CHP'li İl Başkanları bu durumdan oldukça rahatsız.

CHP'li Milletvekili, İl Başkanları ve Belediye Başkanları, Özgür Özel’in tutumundan duydukları rahatsızlıkları “Subaylar Rahatsız, Teğmenler Rahatsız” manşetleriyle dile getirmeye çalışan ulusalcılar ve Kılıçdaroğlu’na yakın CHP'li siyasiler aracılığıyla ifade etmeye çalışıyorlar. Ancak “İl Başkanları Rahatsız” manşetini atamamış olmalarına rağmen, gidişattan son derece rahatsız olduklarını gizlemiyorlar.

 

Bu rahatsızlıkların en son yapılan Tüzük Kurultayı’nda da dile getirildiğini öğrendim. Özgür Özel’in meclisteki son davranışını sorduğum CHP'li İl ve İlçe başkanları, bu konunun önümüzdeki İl Başkanları toplantısında dile getirileceğini belirttiler. Ayrıca, İmamoğlu’nun genel merkeze, siyasete müdahalesinin de yanlış olduğu yönündeki düşünceleri dikkat çekiciydi.

Evet, genel başkanlarının davranışlarından rahatsız oldukları kadar, seçim startı verildiğinde destek verecekleri İmamoğlu’nun erken çıkışlarından da rahatsızlık duyuyorlar. “İl Başkanları Rahatsız” manşetini atamayanlar, bu durumu dünden beri yaptıkları telefon görüşmelerinde açıkça ifade ediyorlar.

 

Dolayısıyla, kimse bu rahatsızlığı gizlemeye çalışmasın; başta CHP Genel Merkezi ve İBB olmak üzere herkesin haberi olsun diye burada, büyük puntolarla, “CHP'li İl, İlçe ve Belediye Başkanları Genel Başkanları, hatta Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Özgür Özel’den Rahatsız” manşetimi atıyorum. Gerisi sizin değerlendirmenizde ve CHP'de her yaşanacak olan başkaldırı, hatta ihtilalde…


BU KEZ İL BAŞKANLARI RAHATSIZ!

Bugün, bir zamanlar Erdoğan’a “Muhtar bile olamaz” diyen, şerefsizlik yapıp Ahmet Kaya’ya “Şerefsiz” diyen geçmişteki gazetelerin attığı, “Ordu rahatsız, asker sinirli ve son olarak kılıç çeken ve soruşturmalık olan 'Kadın Teğmenler Rahatsız'” gibi manşetleri hatırlatmak istiyorum.

Tarih: 04.10.2024 15:40

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
7.Göztepe 6 2 1 3 4 9
8.Bodrum FK 7 3 4 0 -2 9
9.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
10.Trabzonspor 6 1 0 5 1 8
11.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
12.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
13.Antalyaspor 7 2 3 2 -5 8
14.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
15.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 6 0 3 3 -7 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.