Oda memleketim Ardahan'ında bölgesinde olduğu Kafkasya'da yaşanan ve devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, ülkemizde adeta gündem de düşmüş gibi görünse de son Nato toplantısında yeniden gündeme geldi.


Buna neden ise ABD ile AB'nin desteği ile durup, durduk yerde başlatılan savaşın devamı için yeniden para ayrıldığı için daha da devam edecek gibi görünen Ukrayna-Rusya savaşı gibi dünyanın 'terörist' dediği bizim ise  Filistin halkı için övünç kaynağı ve Kuva-yi Milliyesi denen Hamas ile İsrail arasında ki savaşta sanki gündemde düştü gibi..
Evet, sanki düğmeye basılmacasına başta havuz, besleme, yandaş basın ve medya tarafından olmak üzere Cola düşmanları ve Cafe basanlarca bir anda unutuluverip, gündemde düşürüldü çel, çocuk denmeden 50 bine yakın insanın neden öldürüldüğü hala anlaşılamayan Hamas-İsrail savaşı..


Tabi bu arada Mehter Marşı eşliğinde yıl dönümünü kutlama hazırlıkları günler öncesi başlanan 15 Temmuz darbe girişiminin faili olarak gösterilen Birleşik Arap Emiri Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'dan önce katil sonra kardeşim denen Sisi gibi Esed olan Esad ile görüşülmesinin de sanki zorunlu hale geldiği yada getirildiğini de bir yere not edelim.


Çünkü birilerinin Kayseri'de bastığı düğmenin çıkardığı ses bana  eline aldığı beyzbol sopası ile resim veren Amerika'nın siyahi Başkanı Obama'yı,  "Çizilen çerçeveyi aştığını düşünürsem, Türkiye'nin ekonomisini yerle bir ederim. Daha önce bunu yaptım!" diyen ve bu gidişle yeniden ABD Başkanı olacağı alenen görülen Donald Trump'ın twitini hatırlarsak bu notumuzun önemi daha artacak..


Evet, yazımızın başlığına, Cafe ve Cola'ya gelecek olursak sanki bitmiş gibi bir anda gündemde düşen yada düşürülen Hamas-İsrail'in kanlı savaşından haberiniz var mı bilmem ama Amerika'dan adeta eli boş döndüğü söylenen Erdoğan'ın Amerika'da ayrılmadan önce yeniden mesaj gönderdiği sayın Esad ile görüşme talebini yeniliyordu. Hem de Emevi camisinde değil.. Ya Türkiye'de Özgür Özelin ir süre önce ziyaret ettiği sarayda yada üçüncü dünya savaşı çıkacak denen dünyanın 3. bir ülkesi de olabilir deniyordu.


Aynı Erdoğan Rusya-Ukrayna ile Hamas-İsrail savaşları gibi gündemde düşürülen ve son Nato toplantısında bile hiç adından bahsedilmeyen Fetonun olduğu ABD'den dönerken bir taraftan yine benim memleketim Ardahan'ı da ilgilendiren Kafkasya'da ki Ermenistan ve Azerbaycan'a yönelik sıcak mesajları sonrası eli boş döndüğü söylenen ama  başkan yardımcılığı önerisi ile gönül almaya çalışılan Nato toplantısına tepki olarak yorumlanabilecek gibi algılanan Rusya ve Çin'e yönelik aynı sıcaklıkta mesajlar yollaması dikkat çekiciydi.


Evet, Suriye'de SDG'nin yani diğer adıyla YPG'nin düzenleyeceği söylenen seçim haberleri ardından Türkiye'nin bir anda dümen kırıp, saraya kabul edilen CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'i de yanına alıp, Esed denen Esad ile görüşme talebini de ayrı bir not olarak kayda alalım derken Cola ve Cafecilerin bugünlerde nerede olduğunu bir kez daha soralım mı?


Siz bu soruya cevap ararken ben bir bakayım 'Hamas-İsrail savaşı bitimi de bizim cola ve cafeciler onan mı sustu?' diye bir bakayım..


Ha bu arada unutmadan colacı ve cafescilerin 'Eyyy Arap dünyası, Eyyy savaş karşıtları, Eyyy hatta Türkiye nerdesin?' diye bayırılarken Filistin'in iki başlı olduğunu ve İsrail'in kendisiyle savaşan İsmail Haniye başkanlındaki Hamas'ın yönetiminde olan Gazze'de ki katliamına karşın en çok susanın ve oralı olmayanın Mahmud Abbas'ın başında olduğu diğer Filistin Ulusal Yönetimi olduğunda üçüncü not olarak alıp, oraya bakarken bunu da görün derim..


Cola ve Cafe!..

Sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum bu günlerde bir şey daha gündemde düştü gibi..

Tarih: 14.07.2024 11:34

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.