Deccalin insanlık tarihinin en büyük olayı olduğunu haber veren Peygamberimiz (sav), deccalin sebep olacağı tahribat, meydana getireceği fitneler, insanlara nasıl etki ettiği ve onları nasıl yönlendirdiği hakkında da detaylı bilgiler bildirmiştir. 

 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de, bu hadislere dayanarak deccalin faaliyetlerini kapsamlı olarak açıklamış ve deccalin bir tür hipnoz ile insanları etki altına alacağını anlatmıştır.

 

Bir vechi (sebebi) şudur ki: SİHİR VE MANYETİZMA VE İSPİRTİZMA GİBİ İSTİDRACI HARİKALARIYLA (hipnoz ve ruhlarla bağlantı tarzındaki istidracıyla) KENDİNİ MUHAFAZA EDEN VE HERKESİ TESHİR EDEN (büyüleyen, aldatan) O DEHŞETLİ DECCALİyok edebilecek, mesleğini değiştirecek; ANCAK HARİKA VE MU'CİZATLI VE UMUMUN MAKBULÜ (mucizeleri olan ve herkesin kabul ettiği) BİR ZAT OLABİLİR Kİ O ZATen ziyade alakadar ve ekser insanların (insanların çoğunluğunun) Peygamberi olan  HAZRET-İ İSA ALEYHİSSELAM'DIR. (Şualar, s. 493)

 

Radyo, televizyon, internet, gazete, dergi gibi kitle iletişim araçlarını yoğun olarak kullanan deccaliyet, hem bir kısım Müslümanları hem de dünya nüfusunun büyük bir kısmını etkisi altına almıştır. Ancak deccalin hipnozu altındaki bu insanlar, hipnoz sebebiyle, hipnoza maruz kaldıklarını anlayamamaktadırlar. Bu sebeple de, çok anormal karşılamaları gereken bir durumu olağan görmekte, normalde hemen harekete geçmelerini sağlayabilecek bir olayı sıradan bir gelişme gibi değerlendirmekte, asla kabul etmeyecekleri sahte bilgileri, hurafeleri, batıl inançları kolaylıkla kabullenebilmekte, Allah'ın yaşattığı pek çok harikayı ve mucizevi gelişmeyi ise hiç farkına bile varmadan adeta kapalı bir gözle seyretmektedirler.

 

Hadislerde şeytanların da deccale yardımcı olacağı haber verilmiştir.

 

... ŞEYTANLAR ONA: "NE İSTERSEN SÖYLE, YAPALIM!" diyecekler. O da: "Haydi gidin, insanlara benim onların Rabbi olduğumu söyleyin!" deyip her birini bir tarafa salacak... (Kıyamet Alametleri, s. 212-213)

 

Kuran ayetlerinde haber verildiği gibi, şeytanın insanları kabuk gibi bağlama, unutkanlık yapma gibi özellikleri vardır.

 

 (Genç-yardımcısı) Dedi ki: "Gördün mü, kayaya sığındığımızda, ben balığı unuttum. Onu hatırlamamı şeytandan başkası bana unutturmadı;o da şaşılacak tarzda denizde kendi yolunu tuttu." (Kehf Suresi, 63)

 

Kim Rahman (olan Allah)ın zikrini görmezlikten gelirse, Biz bir şeytana onun 'üzerini kabukla bağlattırırız'; artık bu, onun bir yakın dostudur. (Zuhruf Suresi, 36)

 

Ayetlerde de işaret edildiği gibi şeytanın unutkanlık yapma, insanın dikkatini dağıtma, konstrasyonunu bozma, anlayışını kapama, akli yeteneklerini etkileme, feraset ve basiretini kapama gibi etkileri olabilmektedir. Deccaliyet de şeytanları kullanarak insanlar üzerinde bir büyü etkisi meydana getirmektedir. Dikkatlice bakıldığında dünya nüfusunun büyük kısmının deccaliyetin hipnozu altında olduğu, bu nedenle zihinlerinde apaçık olan gerçekleri dahi görmelerini engelleyen bir pus meydana geldiği anlaşılmaktadır.

 

Deccaliyetin yoğun ve aralıksız hipnozu, söz konusu insanları büyük bir gaflete sürüklemektedir. Bediüzzaman Hazretleri bu gaflet haline şöyle dikkat çeker:

 

Bu fırtınalı zamanın hissi ibtal eden (hisleri çürüten) ve beşerin nazarını(dikkatini) afaka (uzaklara) dağıtan ve boğan cereyanlar, ibtal-i his nevinden (duyguları yok eden türden) bir sersemlik vermiş ki; ehl-i dalalet manevi azabını muvakkaten (geçici olarak) tam hissedemiyor. Ehl-i hidayete dahi gaflet basıyor, hakiki lezzetini tam takdir edemiyor.( Şualar, s. 678)

 

Tam da Bediüzzaman'ın ifade ettiği gibi, deccaliyetin hipnozu ahir zamanda insanların büyük kısmını;

* Hisleri çürümüş, yani feraseti ve basireti kapanmış,

 

* Dikkati afaka dağılmış, yani gözünün önündeki önemli olayları göremez hale gelmiş,

* Sersemleşmiş, yani içinde bulunduğu anormalliği dahi fark edemeyecek duruma gelmiş insanlara dönüştürmüştür. Bu gafletin şiddeti o kadar yoğundur ki, içinde bulundukları durumun acısını ve sıkıntısını dahi hissedemez duruma gelmişlerdir.

 

Bediüzzaman Hazretleri'nin de,"O DEHŞETLİ DECCALİ yok edebilecek, mesleğini değiştirecek; ANCAK HARİKA VE MU'CİZATLI VE UMUMUN MAKBULÜ (mucizeleri olan ve herkesin kabul ettiği) BİR ZAT OLABİLİR Kİ O ZAT en ziyade alakadar ve ekser insanların (insanların çoğunluğunun) Peygamberi olan  HAZRET-İ İSA ALEYHİSSELAM'DIR." sözüyle ifade ettiği gibi, Hz. İsa (as) deccalin bu hipnozunu tamamen ortadan kaldıracaktır. Hz. İsa (as)'ın açık zuhuruna kadar, Hz. Mehdi (as) bu büyüyü ve hipnozu adım adım kıracak bir çalışma yapacak, ancak tüm insanların hipnozun etkisinden tam anlamıyla kurtulmaları Hz. İsa Mesih vesilesiyle olacaktır.

 

Bu hipnozun insanları ne şekilde etki altına aldığını daha iyi anlamak için, deccalin asıl olarak hangi konularda hipnoz uyguladığını ve insanların dikkatini ve kavrama gücünü nasıl kapadığını madde madde incelemek faydalı olacaktır. 

 

1. Deccalin amacı insanların gerçekleri görmelerini engellemektir. Bu nedenle Mehdiyet konusunun anlatılmasını ve anlaşılmasını istemeyecektir.

 

Deccal kelimesinin sözlük anlamlarından biri de gerçeği ters yüz eden, iyiyi kötü kötüyü iyi gösterendir. İnsanların maddi ve manevi olarak tahrip olmasını isteyen, fitne ve fesadın yaygınlaşması amacında olan deccal, iyi ve güzel olan herşeyin üstünü örtecek, gerçekleri örtbas edecek ve bu şekilde insanların doğruyu bulmalarını engellemeye çalışacaktır. Ahir zamanın en büyük ve en mühim güzelliği Hz. Mehdi (as)'dır. Deccal de en çok bu konuda çalışma yapacaktır. Binbir yolla Mehdiyeti gizlemeye, tevil etmeye ve kendince saptırmaya gayret edecektir. Bunun için de;

* Kimi insanları Mehdiyeti tamamen inkar ettirerek,

* Kimi insanları Mehdiyeti asla inanılması mümkün bir halde anlattırarak,

* Kimi insanları Mehdiyet'ten hiç bahsettirmeyerek,

* Kimi insanları Mehdiyet'i asırlar sonrasına erteleterek,

* Kimi insanları Mehdiyeti şahsı manevi, görünmez bir ruh gibi düşündürterek,

* Kimi insanları Mehdi gelip geçmiştir yalanına inandırarak bu gerçekten tamamen uzak tutmaktadır. Bir çok insan akla hayale gelmeyecek tevillerle ve normal koşullar altında asla inanmayacağı hikayelerle oyalanacak ve Hz. Mehdi (as)'ın farkına dahi varamayacaktır.

 

 

2. Deccalin hipnozuyla insanlar garip bir sakinlik içinde olacak, çok mühim bir dönemde yaşadıklarını kavrayamayacaklardır.

 

Hicri 1400’ün ilk çeyreği, dünya tarihinin en kutlu, en büyük, en şaşalı çağlarından biridir. Çünkü bu çağ Allah'ın tüm peygamberlerine gelişini haber verdiği, en eski peygamber suhuflarında dahi hakkında bilgi bulunan, Peygamber Efendimiz (sav)'in yüzlerce detayla tarif edip tanıttığı Hz. Mehdi (as)'ın zuhur çağıdır. Bu yüzyılda Hz. İsa (as) inecek, Hz. Mehdi (as) zuhur edecek ve İslam ahlakı tüm dünyaya hakim olacaktır. Hicri 1400'ün ilk günlerinden itibaren mübarek ve kutlu bir çağda olduğumuzun alametleri belirmiştir. 30 yıllık süre içinde Peygamberimiz (sav) müjdelediği 150'den fazla alamet birebir tahakkuk etmiştir. Bu durum, Hz. Mehdi (as)'ın çıktığının açık bir göstergesidir.

 

Normal koşullar altında Mehdiyetle ilgili hadisleri bilen, bu hadislerin tahakkuk ettiğini gören bir Müslümanın içinde müthiş bir heyecan yaşaması ve Hz. Mehdi (as)'ı arayıp bulmak için gayret etmesi gerekir. Peygamberimiz (sav)'in sözüne inanıp iman eden bir Müslümanın, Peygamberimiz (sav)'in müjdelediği 150'den fazla haberin gerçekleştiğini bilip de yerinde durması, hiçbir şey yapmadan günlük işlerine devam etmesi olacak şey değildir. Bu bilgiyi öğrenen her Müslüman doğal olarak bir arayış içinde olacak ve Hz. Mehdi (as)'ın talebelerinden olmak için vargücüyle İslam'a hizmet edecek, büyük bir aşkla din ahlakını yayayacak ve dinsizliğe karşı ilmi mücadele verecektir.

 

Ancak İslam aleminin geneline bakıldığında bir kısım Müslümanların, "Peygamberimiz (sav)'in söylediği alametler belirdi evet, ne kadar güzel. Ben şimdi akşama ne yemek yapayım?" diyecek kadar garip bir sakinlik içinde oldukları görülmektedir. İşte bu garip sakinlik, deccalin hipnozunun neticesidir. Deccalin hipnozu altına olan bir insan tüm alametler de sayılsa, tüm hadisler de anlatılsa, Kuran'ın müjdeleri de aktarılsa bu bilgiler onu içinde bulunduğu ataletten çıkarmamakta, o kişi akşama ne yiyeceği, sabaha ne giyeceği, çocuğunu hangi okula yazdıracağı, arabasının taksidini nasıl ödeyeceği gibi konular dışında bir konuya tam anlamıyla dikkatini yöneltememektedir.


Deccal

Deccal hipnozla insanları etki altına almış, ahir zamanın en açık gerçeklerini göremeyecek hale getirmiştir

Tarih: 18.07.2024 17:14

İdris İlcan

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.